İçişleri Bakanlığı'ndan GİM-DER'in Projesine Onay
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın dernekler için düzenlediği proje kapsamında, Giresun'dan GİMDER'in (Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği) projesi kabul edildi.
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın dernekler için düzenlediği proje kapsamında, Giresun'dan GİMDER'in (Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği) projesi kabul edildi.
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na Türkiye genelinden gönderilen 500 proje arasından 27 proje uygulanabilir bulundu. “SBS YARIŞINDA BENDE VARIM” projesiyle de GİMDER, bakanlığın destekleme kararı aldığı projelere dahil oldu.
İçişleri Bakanlığının her yıl uygulanabilir projeler içinden seçtiği ve destekleme kararı aldığı uygulamada, 27 proje içerisine adını yazdıran Giresun, 19 Haziran Salı günü GİMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özer ÇOBAN'ın katıldığı imza töreniyle sözleşme ve protokollerini tamamlandı.
Ankara'da düzenlenen törende, derneklere hitap eden Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı; bakanlığımızın Sivil Toplum Kuruluşlarını önemsediğinin bir göstergesi olarak derneklere proje karşılığında kaynak sağladığını, derneklerin proje çalışmaları ile doğru orantılı olarak desteklerinin artarak devam edeceğini, bu bağlamda Ülkemizdeki derneklerin proje üretmesi konusunda daha aktif olmaları gerektiğini, proje üreten derneklerin bulundukları bölgelerde sorunlara ciddiyetle yaklaşarak çözümün bir parçası olacakları için kendilerini kutladığını belirterek, çalışmalarında başarılar diledi.
'SBS Yarışında Ben de Varım' başlığıyla kabul gören GİMDER'in projesinde; Giresun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı olan fakir ailelerin 8. Sınıfta okuyan çocuklarının, aileler ve okullarındaki öğretmenlerin görüşü alınarak, başarılı olabilecek 50 öğrenciye 8 ay boyunca, hafta sonları sabah 09:00’dan 15:00’a kadar, Merkez İlçe Çaldağ ve Duroğlu Beldelerinde, Belediye binasında civar köylerden gelerek toplanacaklar, toplanacakları yerlerden araçlarla alınarak GİMDER ve Giresun Eğitimciler Derneğinin binasında mevcut sınıflarda 25 kişilik iki sınıf halindeki eğitim salonlarında öğle yemekleri de karşılanarak SBS sınavına hazırlanacaklar. Ders saati sonunda öğrenciler tekrar araçlarla alındıkları Beldelere bırakılacaklar. Ardından eğitim alan 50 öğrenci sınav öncesi moral motivasyon olması açısından Mayıs ayı içesinde Çanakkale İline gezi düzenlenecektir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Giresun’da Onaylı Mezbaha Sayısı 9’a Ulaştı
Sağlıklı kırmızı et üretimi, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem...
GİM-DER Doka Projesi Eğitimini Başarılı Bir Şekilde...
Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GİM-DER)'in Doğu...
BAŞKAN ‘SIFIR ATIK’ PROJESİNE DESTEK ÇAĞRISI YAPTI
‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında kağıt, cam ve plastik atıkları geri dönüşüme kazandırmak için...
Giresun Haberleri
TümüTirebolu’dan Çevre ve Sağlık Çağrısı
“Kâğıt üstündeki kârlılık, ömrümüzle ödediğimiz en büyük yanlıştır.”
Giresun'da Su Ürünleri Avcılık Sezonu Öncesi, Sektör...
1 Eylül 2026 tarihinde başlayacak olan su ürünleri avcılık sezonu öncesi, İl Müdürlüğümüz...
BAŞKAN KÖSE’NİN TALİMATIYLA CAN DOST EMİN ELLERDE
Giresun’da bir sürücünün köpeğin üzerinden geçtiği anların sosyal medyada paylaşılması üzerine...
GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN SEL FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN...
Giresun Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve su baskınlarından zarar...
Giresun’da Kırsal Kalkınma Yatırım Programına İlgi Büyük...
Gıda Güvenliği Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
SERA ÖRTÜLERİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA HİBE DESTEĞİ...
Bakanlığımızın Yatırım Programında Tarım-Bitkisel Üretim sektöründe yer alan "Bitkisel Üretimi...
SARIYAKUP KÖYÜ YAYLAKLARINDA GÜBRELEME YAPILDI
KAHVERENGİ KOKARCA VE FINDIKTA KÜLLEME HASTALIĞI MÜCADELESİ
BAŞKAN KÖSE ÇITLAKKALE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Çıtlakkale Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında...
İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...







