BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
GİRESUN 14°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa Giresun Muhtarın Yol Çilesi

Muhtarın Yol Çilesi

Giresun Merkez'e bağlı Darıköy Muhtarı Mustafa Algül,

· 4 dk okuma · 2 okunma
Muhtarın Yol Çilesi
MUHTARIN YOL ÇİLESİ
 
Giresun Merkez'e bağlı Darıköy Muhtarı Mustafa Algül, yıllardır birçok hizmet getirdiği köyünde kendisi ile birlikte 6 ailenin kapısına yol getirme mücadelesinde sıkıntılar yaşıyor. Muhtar Algül, uzun yıllar muhtar azası olarak devam ettiği görevinde, mevcut muhtarın rahatsızlığı ve vefatı sebebi vekâleten yürüttüğü muhtarlığın ardından ilk yerel seçimlerde aldığı yüksek oy ile muhtarlığını seçimle de tescillemiş oldu.

Muhtar Mustafa Algül, Darıköy’de yaşadıkları sıkıntıyı şu şekilde ifade etti: “Yaklaşık 15 yıldır köyümüze hizmet etmek için çeşitli kademelerde mücadele vermekteyim. Muhtar Azalığı ile başladığım hizmet yarışında benden önceki Muhtar Rahmetli Mehmet Kara’nın listesinden seçime girerek Muhtar Azası oldum ve kendisi ile köyümüz için çok güzel çalışmalar yaptık. Maalesef amansız bir hastalık neticesinde Mehmet Kara’nın vefatından sonra köy sakinlerinin talebi ile vekâleten muhtarlığa seçildim. Daha sonra yapılan ilk yerel seçimlerde aldığım yüksek oy ve halkın desteği ile muhtarlığım tescillenmiş oldu.
 
Bize destek veren - vermeyen tüm köylülerimize çok teşekkür ediyorum. Muhtar seçildikten sonra da çalışmalarımız hız kazandı. Köylülerimiz zaten köyümüzdeki çalışmaları ve gelişimi bizzat görüyorlar ve bize teşekkürlerini bildiriyorlar. Bizim görevimiz olan ve yapmak zorunda olduğumuz bu çalışmalar vesilesi ile bize teşekkür eden köylülerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Bu kadar hizmetler getirdiğimiz köyümüzde kendi evim ile birlikte 6 ailenin yol sıkıntısına çözüm bulmak için verdiğim mücadelede birçok sorun yaşadık. Köyün anayolundan daracık ve uzun bir patika yol ile evime ulaşıyorum. Kapımıza araba gelemiyor. Acil hastamız olsa sırtımıza alıp bayır yukarı uzun bir yürüyüşten sonra araba yoluna varıyoruz. Fındık zamanı patozdan çıkan fındığı çuvallanmış halde evimizin yanına kurutmaya indirmek için ayrıca büyük sıkıntı yaşıyoruz.
 
2007, 2008 ve 2009 yıllarında dilekçe verdim. Etüdünün yapılmasını talep ettim. Giresun İl Özel İdare’nin çalışmalarında ham yol programı olmadığından hiçbir netice alamadım. Tek aldığım cevap ham yol programı olmadığıdır. Ben 57 yaşındayım ve kendimi bildim bileli bu sorunu yaşıyorum. Benim babam da aynı sorunla yıllarca yaşadı. Ailemizden biri hasta olduğunda ilkel şartlarda hastamızı sırtımıza bağlayarak bu dik yokuşlu patikadan yukarı çıkardık ve hâlâ çıkartmaya devam ediyoruz. Artık bu görüntüler, gelişen ve Avrupa Birliği’nden gün almayı bekleyen Türkiye’ye yakışmayan görüntülerdir. Ayrıca her Türk vatandaşı en iyi şartlarda yaşamayı hak etmektedir.

Bizim projemizde toplam 6 aile bu çağdışı görüntüden kurtulacak. Etüdü yapılmış olsa yol yapmaya uygun bir güzergâhımız var. Köyümüze en iyi hizmetler benim dönemimde geldi ancak kendi evim dâhil 6 ailenin ihtiyacı olan bu yolun açılması için her türlü girişimi yapmış olmama rağmen bürokratik engellere takıldım. Bu 6 aileye de yol lazım. Bahçelerden geçecek yol için bahçe sahipleri onay verdi. Giresun İl Özel İdaresi’nden tek isteğimiz yolu açacak bir kepçe ve operatörü. Geri kalan ihtiyaçları imkânlarımız nispetince karşılamaya hazırız. Buradaki çalışma ise 2-3 günde bitecek bir iş. Bu noktada Giresun İl Özel İdaresi ile birlikte Giresun Valiliği’nden de projemize destek bekliyoruz.”

Haber: Fatma Uğurlu
www.kerasushaber.net

 


Giresun Haberleri

Tümü

İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı

İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...

10 gün önce

TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR

İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...

27 gün önce

Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı

Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...

1 ay önce

MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI

BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...

1 ay önce

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...

2 ay önce

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü

2 ay önce

Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı

Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...

2 ay önce

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

2 ay önce

“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”

Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.

2 ay önce

Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...

3 ay önce

İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı

2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...

3 ay önce

E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...

Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

3 ay önce