BORSA
BIST 100 14.130,51 %0,49
Altın 6.582,24 ₺/gr %0,74
Bitcoin $67.157 %4,10
Dolar 45,96 ₺ %0,04
Euro 53,44 ₺ %0,10
Sterlin 61,89 ₺ %0,06
Gümüş 109,53 ₺/gr %1,33
Ethereum $1.875,65 %5,25
İsviçre Frangı 58,24 ₺ %0,24
Kanada Doları 33,19 ₺ %0,05
Avustralya Doları 32,94 ₺ %0,16
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,24 ₺ %0,02
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,75
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,11
GİRESUN 20°C 6.582,24 ₺/gr 45,96 ₺ 53,44 ₺
Anasayfa Giresun "Okullarda Yıl Sonu Baloları Amacını Aşıyor"

"Okullarda Yıl Sonu Baloları Amacını Aşıyor"

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun şube başkanı RECEP YAĞCI yaptığı basın açıklamasında "Okulların yıl sonu baloları amacını aşıyor" dedi.

· 3 dk okuma · 3 okunma
"Okullarda Yıl Sonu Baloları Amacını Aşıyor"

"Okullarda Yıl Sonu Baloları Amacını Aşıyor"

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun şube başkanı  RECEP YAĞCI yaptığı basın açıklamasında "Okulların yıl sonu baloları amacını aşıyor" dedi.
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şubesi, okullarda düzenlenen mezuniyet programlarının  ve eğlenceli toplantıların amacından saptırıldığını ve bu eğlencelerde ahlaki kuralların hiçe sayıldığını söyledi.

“Yapılan Mezuniyet Törenleri Milli Eğitim Genelgesine uymuyor”
Okulların tatil olmasına az bir zaman kala okullar balo düzenleme ve yıl sonu şenlikleri yapma yarışına girdi. Özellikle şenlik adı altında yapılan balo programlarında ilköğretim düzeyindeki öğrencilere alkol servisinin de yapılması eğitim kurumlarımızdaki kokuşmuşluğun boyutunu ortaya koymakta ve halkın tepkisini çekmektedir.
ÖĞ-DER Başkanı YAĞCI, okullarda düzenlenen yılsonu programlarının amacından saptırıldığını, etkinliklerin balolara dönüştürülerek genel toplum ahlakına aykırı kutlamalar yapıldığını ifade etti.
Okul yönetimlerine ve ailelere seslenen YAĞCI, bu programların denetlenmesini, gençlerin yalnız başlarına bu etkinliklere gönderilmemesini ve okul yönetimlerinin daha dikkatli davranmasını istedi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2058 sayılı genelgede yer alan yazıya dayandırılarak bu etkinliklerin yapıldığını, fakat yapılan etkinliklerin amacını aştığını dile getirdi.
Bakanlığın genelgesinde “anne-babaların, öğretmenlerin, toplumun önde gelenlerinin” yılsonu programlarına katılmasının istendiğini hatırlatan ÖĞ-DER başkanı Recep YAĞCI, Maalesef bu programlara gençlerimiz tek başlarına katılarak, kültür ve geleneklerimize aykırı davranışlar sergilenebilmektedir.
Taciz, tecavüz,alkol, uyuşturucu, cinayet ve insan öldürmelerin yaygınlaştığı ve ilköğretim düzeyine indiği günümüzde bu konularda başta yetkililere, öğretmen ve velilerimize büyük görevler düşmektedir.Okul idaresi ve öğretmenler bu programları ya aslına uygun, kültür ve geleneklerimize ters düşmeyecek şekilde düzenlemeli veya bu programları hiç yapmamalıdırlar, dedi.

“Velilere büyük sorumluluk düşmektedir”
Bu konuda velilere büyük sorumluluk düştüğüne dikkat çeken YAĞCI şu uyarıda bulundu: `Çocuğu okula gönderip arkasından bakmamak ona yapılan bir iyilik değil aksine kötülüktür. Aileler çocuklarını tek başına bu programlara göndermemeli ve programların içeriği hakkında okul idarelerinden bilgi alıp içeriği uygun olmayan bu etkinliklere katılmamalıdırlar.` Yapılan uyarının önemine dikkat çeken YAĞCI, bu yaklaşım tarzıyla yetiştirilen çocukların yarın kendi öz benliğine, öz kimliğine, inancına ve kültürüne yabancı kişiler olacağını söyledi.
Bu tür uygulamaları toplum açısından büyük bir facia olarak değerlendiren ÖĞ-DER başkanı Recep YAĞCI, çocukların tek başına balo adı altında düzenlenen programlara gönderilmesi ve burada ahlak dışı yapılan hareketlere maruz kalmasını toplumun temeline dinamit koymak olarak değerlendirdi.

 
 


Giresun Haberleri

Tümü

BAŞKAN KÖSE ÇITLAKKALE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Çıtlakkale Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında...

5 saat önce

İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı

İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...

10 gün önce

TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR

İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...

27 gün önce

Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı

Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...

1 ay önce

MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI

BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...

1 ay önce

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...

2 ay önce

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü

2 ay önce

Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı

Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...

2 ay önce

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

2 ay önce

“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”

Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.

2 ay önce

Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...

3 ay önce

İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı

2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...

3 ay önce