Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 73750 kez okundu. | Kategori : Güncel
Haberin Tarihi :   13 Ağustos 2016 - 23:42

Bakan yardımcısı A.Baha Öğütken ile röportaj

Büyüt
Küçült
Bakan yardımcısı A.Baha Öğütken ile

BAKAN YARDIMCISI AHMET BAHA ÖĞÜTKEN;’’SAĞLIK KONUSUNDA TÜRKİYE PARMAK İLE GÖSTERİLİYOR’’

Başarılı hizmetleri, içten ve samimi tavırları ile vatandaşlar ile sıcak ilişkiler kuran ve ‘Hizmet memnuniyeti’ ile dikkatleri üzerine çeken Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar’a gündemi ve çalışmaları değerlendirdi.

HEP UZAK TUTMAYA ÇALIŞTIM

Sağlık Bakanlığında Bakan Yardımcısı olarak 6.ayını dolduran Bakan yardımcısı Ahmet Baha Öğütken yaptığı açıklamada şunları söyledi; ’15 Temmuz kalkışması Türkiye’nin hak etmediği bir kalkışma hareketiydi, Türkiye ve Türk insanı bunu hak etmedi. Gerekekonomiye, gerekse manevi değerlerimize vurulan ağır bir darbe oldu. Ben bu hareketi uzun yıllardır izliyordum, gerek kurucusu olduğum ilçe Başkanlığıdöneminde, gerekse milletvekilliği dönemimde bulunduğum bölgelerden bunları hep uzak tutmaya çalıştım. Aslında ben bütün cemaatleri uzak tutmaya çalıştım. Çünkü daha evvel yaşanmış olaylardan ve yıllardan ders almak lazım. Ülkemiz kuruluş yıllarında bunun dersini almıştı, şimdi ikincisi olduğunu görüyoruz. Bunun sadece Fetocusu olmaz, Devletin ayrı bir şekilde yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu cemaatlerin ellerinde listeler ile buralara adam koyacağız veya bunlardan boşalan yerlere bunları yerleştirelim diye bir uğraş içinde olmamaları gerekiyor.

İlk önce bunu görmek lazım, bu hainlerin, bu kanı bozukların devletin bütün kademlerinden atmak lazım, Bunları iyi tespit etmek lazım, bankaları var, okulları, hastaneleri var, artık devletin içinde Devlet olmaya başlamış gözle gözükür bir şekilde durumları vardı. Aslında bu duruma bizim dur dememiz gerekirken onlar bu hainliği yaparak kendilerini su yüzüne çıkardılar. Tabii burada yalnız olmadıkları ortada, dış bağlantılarının olduğu ortada, bunu 17-25 Aralıkta denediler. Yine o tarihlerde maalesef Taksimde Gezi olayları ile bir kargaşa çıkardılar. Milletin güzel giden umutlarını, ekonomisini o dönemde bozmak için bir hain çalışma yaptılar Hain çalışmanın ikincisini 15 Temmuzda denediler ve milletimizin büyük özverisi ile derslerini aldılar. Ben o tarihte Ankara’dan İstanbul’a eve doğru giderken yolda gerçekleşti. Yolda bir arkadaşım böyle böyleTanklar Boğaz köprüsüne doğru gidiyor dedi. Bende gezi olayları sırasında gençler Twitteratıyorlar, sosyal medyadan bunlarımı takip ediyorsunuz onların sanal ortamda etkisi hala sürüyor mu, Tankların ne işi var dedim. Neyse telefonu kapattım, fakat peş peşe telefonlar gelince anladım bir şeyler olduğunu. Bu olaya karışanlar ordumuzun çok cüzi bir kesiminde ile yapılmış bir hareket, bu olayları iyi incelememiz gerekiyor. Gereksiyasiler, gerekse Askerler ve komutanlar ile yeni görev alan komutanlar bunun detaylarını iyi incelememiz gerekiyor. Bundan sonrada bu tip kalkışmaları engellemek için çalışmalar yapılması gerekir.

Sağlık Bakanlığında tüm personellere tek tek bakıyoruz, detay detay incelemelerde bulunuyoruz. Biz başka görüşler gibi onu alalım, bunu çıkaralımve  Askerin darbe yapması gibi düşünmüyoruz. Biz içimizdeki hainleri temizleyelim, Devletin bütün kademelerini temizleyelim diyoruz. İnşallah Ülkemiz ve yarınlarımız adına güzel şeyler olur, bizler yeni nesillere güzel bir ülke bırakmak için bu AK Partiyi kurduk ve bu günlere getirdik. AK Partiyi kurduğumuz günden beri bakıyoruz ülkemiz çok büyük bir ivme kazandı.Allaha şükür herkesi kenetleme imkânı sağladık, herkesin modern, çağdaş ve çok güzel hizmetler almasını sağladık. Dünyanın ve Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri ile eksiğimiz yok fazlamız bile var. Çoğu ülkelerden daha ileri vaziyetteyiz, özellikle Sağlık konusunda Türkiye parmak ile gösteriliyor, çok iyi durumdayız. Bu ilerlemeler ve gelişmeler birilerini çok rahatsız ediyor, işte bu kalkışma hareketi bunun örneği, ülkemizi içerideki hainler ve planlar vasıtası ile karıştırmak istiyorlar.

Bu hainler geçmişte olduğu gibi bugünde olacaklar, ilerde de olacaklar.Ama bu hainleri iyi tespit edip temizleyerek fırsat vermeyeceğiz. Bunlara hak ettikleri cezaları da vermemiz lazım ve hukuk çerçevesi içinde hepsi cezalarını bulacak.

‘’ÖNEMLİ OLAN HİZMETİN VATANDAŞIMIZA DOĞRU BİR ŞEKİLDE YANSITILMASIDIR’

 Sağlık Bakanlığımda olan görevimi bugün tam 6.ayımı doldurdum, göreve geldiğim günden beri birçok konularda hizmetlerimiz oldu. Bize ulaşan tüm vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz, hastaneler  ve sağlık kurumları ile hemşireler, doktorlar ve personeller ile devamlı görüşüyoruz. Hem onların dertlerini çözmeye çalışıyoruz, hemde vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alması için gayret gösteriyoruz. Sağlık hizmetlerimiz gerçekten çok başarılı bir şekilde devam ediyor, inşallah yeni Bakanımız Recep Akdağ ile birlikte daha da farklı boyutlara gelecek. Sayın Bakanımız bu benim ikinci Bakanlık dönemim, daha farklı bir hamle yapacağız ve sağlık hizmetlerimiz çok daha kaliteli olacak diyor. Hakkımızda her şeyin hayırlısı olsun, biz hizmet için buradayız, ‘’önemli olan hizmetin Vatandaşımıza doğru bir şekilde yansıtılmasıdır’ ’Geçmiş yıllar ile bugünkü durumu devamlı mukayese etmek gerek, Vatandaş hem iyi şeyleri görmeli. İşte15 Temmuz olayı gibi  bir gecelik operasyonlar ile bizleri ve ülkemizi geçmişe döndürmeye çalışıyorlar. Ama Türk halkı uyandı, bunlara fırsat vermedi, Allaha Şükür bunun sonucunda Yenikapı mitingi ile birlikteliğimiz perçinlendi, milyonlar el ele,kol kola girerek Türkiye’nin birlik ve beraberliği için tek yürek oldu. Bu birliktelik hepimizi gururlandırdı, inşallah bu böyle devam eder, bu hainleri de hep beraber içimizden atarız’’,dedi..

ŞEBİNMEDYA-Sadi Toygar



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir