Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 72437 kez okundu. | Kategori : Güncel
Haberin Tarihi :   12 Ağustos 2016 - 01:01

Mv. Bektaşoğlu’dan Taşeron Çağrısı

Büyüt
Küçült
Mv. Bektaşoğlu’dan Taşeron

CHP Giresun Milletvekili Bektaşoğlu Hükümete ‘Taşerona Kadro’ Vaadini  Hatırlattı Ve Teklifin Tatil Öncesinde TBMM’ye Getirilmesini İstedi 

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, hükümetin taşeron işçilere kadro sözünü tutması gerektiğini belirterek, tatil öncesinde hazırlanan teklifin biran önce TBMM’ye getirilmesini istedi. Hükümetin daha önce açıkladığı tasarının kapsamına giren Giresun Üniversitesi’nde bürolarda çalışan 30 taşeron işçinin görevlerinden alınarak temizlik işine gönderilmelerine de tepki gösteren Bektaşoğlu, “hükümet yasa çıkana kadar bu işçilerle ilgili uygulama yapılmasına engel olan bir genelge yayımlamalı” dedi.

TBMM’DE  ÇAĞRI YAPTI: “720 BİN İŞÇİ KADRO BEKLİYOR, HÜKÜMET SÖZÜNÜ TUTMALI”

Son yürütülen FETÖ operasyonları sonrasında kamuda personel ihtiyacı daha da çok arttı, bu boşluğu doldurmak için fırsat doğduğunu ifade eden Bektaşoğlu, yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Halk Partisinin seçim bildirgesinde yer alan taşerona kadro taahhüdüne Hükûmet de sahip çıktı, taşerona kadro müjdelerle duyuruldu ancak aradan bir yıl geçti, nedense bir türlü gündeme gelmiyor. 720 bin taşeron işçi şimdi kadro beklentisi içinde” dedi.

“GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’NDE KADRO KAPSAMINDA OLAN VE BÜROLARDA ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLER TEMİZLİĞE GÖNDERİLDİ”

Milletvekili Bektaşoğlu, şunları söyledi:”Türkiye ve bizler arasında bir anlayış birliği oluştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girmeden Hükûmet bu teklifi mutlaka getirmelidir. Yasal düzenlemenin gecikmesi yeni mağduriyetlere yol açacaktır. Örneğin, Hükûmetin asıl iş tanımıyla kadroya alacağını söylediği ve büro hizmetleri yürüten Giresun Üniversitesindeki 30 taşeron işçi temizlik hizmetlerine verildi. İşçiler kendilerine mobing uygulandığını ve işten çıkarılmaya zorlandıkları, yerlerine yeni işçiler almanın koşullarının yaratıldığı iddiasında. Hükûmetçe, yasa çıkana kadar bir genelgeyle kurumların taşeronla ilgili işlem yapılmasının önüne geçilmesi gereklidir.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir