Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9606 kez okundu. | Kategori : Güncel
Haberin Tarihi :   01 Ağustos 2016 - 02:32

Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

Büyüt
Küçült
Bakanlar Kurulu toplantısı
Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında başladı.

Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantıda, 15 Temmuz’daki askeri darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı alınacak önlemler başta olmak üzere bu kapsamda yapılması gereken ve yapılacak düzenlemeler ele alınacak. Başbakan Yıldırım ve kurmayları, gelinen süreci detaylı bir şekilde ele alacak. Yine, terör örgütü PKK ile mücadele de ele alınacak diğer önemli başlık olacak.

İç gelişmelere bağlı olarak dış gelişmeler de masaya yatırılacak konular arasında yer alıyor. Askeri darbe girişiminde bulunan FETÖ’ye karşı, ABD başta olmak üzere diğer ülkelerin tutumları bu kapsamda önem taşıyor. FETÖ lideri Fethullah Gülen, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde bulunuyor ve faaliyetlerini buradan yönetiyor. FETÖ liderinin iade süreci, bu yönde yapılan girişimler ve gelinen aşama detaylıca ele alınacak.

ABD GENELKURMAY BAŞKANI’NIN ZİYARETİ

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford bugün Türkiye’ye bir ziyarette bulunuyor. Başbakan Yıldırım’ın programında Dunford ile görüşme de var. İncirlik Üssü’ne inen Dunford, burada askeri görevlilerle yapacağı görüşme sonrası Başbakan Binali Yıldırım tarafından saat 17.00’da Çankaya Köşkü’nde kabul edilecek. FETÖ mensubu bir grup askerin, 15 Temmuz gecesi ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford’u aradığı öne sürülmüştü. Yıldırım’ın Dunford ile yapacağı görüşmede bu konuya değinmesi ve bu iddia hakkında görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

15 Temmuz’daki askeri darbe girişimi sonrası Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmişti. FETÖ ile mücadele kapsamında, Türkiye’nin bekası için gereken düzenlemeler Kanun Hükmünde Kararnamelerle sağlanıyor. Yine, bu terör örgütüyle mücadele ve gereken düzenlemeler de bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak.

 

Enise Yapar



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir