Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8286 kez okundu. | Kategori : Güncel
Haberin Tarihi :   29 Temmuz 2016 - 13:32

Banka promosyonlarını ’kirli para’ diye örgüte aktarmışlar

Büyüt
Küçült
Banka promosyonlarını ’kirli para’ diye örgüte
Edirne’de FETÖ soruşturmasında örgütün, bankaların memurlara verdiği promosyon paralarını "kirli para" olarak değerlendirdiği, haram olduğunu ileri sürdükleri paraların örgüte aktarılmasını sağladığı, himmet olarak verilmesini istediği ortaya çıktı.

Banka promosyonlarını kirli para diye örgüte aktarmışlar

Edirne Emniyet Müdürlüğü, soruşturma kapsamında gözaltına alınan Edirne Açık Cezaevi’nde görevli İ.E’ye ait olduğu değerlendirilen hafıza kartında kayıtlı klasördeki belgelerde yapılan incelemelerde belgelerin "Kurban, kirli para, ilk maaş, zekat/fitre, aylık, yıllık, bulma ödenen" şeklinde sıralandığı ve bağış listeleri altında örgüte para aktığı ortaya çıktı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi,Edirne’deki 3 cezaevi ve adliye çalışanlarından bağışlar yapıldığı tespiti üzerine ifadeleri aldı.

KİRLİ PARA MEMURA HARAM, ÖRGÜTE HELAL

Örgüt, listedeki "kirli para" ibaresinin bankaların memurlara verdiği promosyonların haram olduğu için harcanmaması gerektiğini, himmet olarak örgüte verilmesini istedi. "İlk maaş" olarak toplanan paraların, örgütün torpiliyle işe girenler kişilerden ilk maaşlarının belli bir kısmını himmet olarak örgüte verdikleri belirlendi.

İŞİNDEN OLMAKLA TEHDİT EDİLDİ

Cezaevi çalışanlarından A.B, ifadesinde, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ihanet içerisinde olduğunu söylemesi üzerine cezaevi çalışanları P.P, L.A ve Ş.T’nin kendisine, AK Parti’ye oy vermemesini, ihanete girmemesini belirterek, "İşe girdiğin gibi tepetaklak edilip, alınabilirsin" şeklinde tehditler savurdukları yer aldı.

TUTUKLANDILAR

Soruşturma sonucunda örgütte “Abilik ve hocalık” adı altında himmet toplayıp, nakdi bağış yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan SGK çalışanı A.P, adliye çalışanları B.K ve R.B, cezaevi çalışanları E.G, İ.B, S.T, İ.E, L.A ve P.P adliyeye sevk edildi. İ.B’nin ikametinde yapılan aramada Fethullah Gülen’in yazdığı kitaplarla 5 adet 1 dolar çıktı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir