Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11161 kez okundu. | Kategori : Güncel
Haberin Tarihi :   01 Ağustos 2016 - 09:32

İngiliz vekile himmet paralarıyla rapor yazdırmış

Büyüt
Küçült
İngiliz vekile himmet paralarıyla rapor
İngiliz The Times gazetesi, FETÖ’nün Türkiye’deki üyelerinden toplanan paraların bir İngiliz milletvekiline Türkiye aleyhinde rapor yazması için rüşvet olarak ödendiğini ortaya çıkardı.

Gazetenin haberine göre, Muhafazakar Parti milletvekili Sir Edward Garnier’e geçtiğimiz yıl Şubat ayında “Türkiye’de Hukukun Üstünlüğü ve İnsan Haklarına Saygı Üzerine Bir Rapor” başlıklı bir belge için araştırma yapması ve belgeyi kaleme alması karşılığında 115 bin 994 sterlin (500 bin Türk Lirası) ödendi. Araştırma, Fethullah Gülen ile bir grup gazetecinin bir araya gelmesinin ardından 1994’te kurulan, İstanbul merkezli Gazeteci ve Yazarlar Vakfı (GYV) tarafından ısmarlandı. Gülen vakfın onursal başkanı olmaya devam ediyor.

Gülen üzerine bir kitabı olan, Loyola Universitesi öğretim üyesi Joshua Hendrick “GYV Gülen hareketinin kamuoyu önündeki başlıca yüzü. Türkiye’de ve dünyada, seçimle iş başına gelmiş yetkililer, gazeteciler ve diğer liderlerin de aralarında bulunduğu nüfuzlu kişilerden iltimas elde etmede oldukça stratejik ve uzun bir tarihçeye sahipler” diyor.

RAPORUN KOPYALARI DAVİD CAMERON’A GÖNDERİLDİ

Neredeyse tamamen Türk hükümetinin Gülen ile bağlantılı örgütler aleyhindeki eylemlerine odaklanan Sir Edward’ın raporu, Eylül ayı sonlarında yayımlandı. Raporun tanıtımı Londra merkezli halkla ilişkiler şirketi Hawthorn tarafından yapıldı. Hawthorn "itibar yönetimi" hizmeti veriyor. Raporun kopyaları David Cameron’a ve o dönem dışişleri bakanı olan Philip Hammond’a gönderildi.

Mart ayında Sir Edward AB-Türkiye göç anlaşması üzerine Avam Kamarasındaki bir tartışmaya katıldı ve "Türk hükümetince yapılan dehşete düşürücü bir dizi insan hakları ve hukuk kuralı suiistimaline" dikkati çekerek Birleşik Krallık’ın Türkiye’nin AB’ye katılımına verdiği desteği tersine çevirmesi çağrısında bulundu. Sir Edward şunları ifade etmişti:

"Bir NATO üyesi olduğu ve göçmen sorununda yardımcı olmayı kabul ettiği için Türkiye’ye ihtiyacımız olsa da bu suiistimaller devam ederken herhangi bir faslın açılması söz konusu olmamalıdır."

Avam Kamarasındaki ifadelerinde rapora verdiği katkıdan bahsetmiş olsa da raporun, o dönem itibariyle Türkiye’de yasaklı terör örgütleri listesine alınmış olan Gülen hareketiyle bağlantılı bir grup tarafından ısmarlandığını açıklamamıştı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir