Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 24612 kez okundu. | Kategori : Güncel
Haberin Tarihi :   01 Ağustos 2016 - 12:44

Kritik görüşmelerden sonra peş peşe açıklamalar geldi

Büyüt
Küçült
Kritik görüşmelerden sonra peş peşe açıklamalar
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, bugün CHP ve MHP liderleriyle bir araya geldi.

Kritik görüşmelerden sonra peş peşe açıklamalar geldi

Saat 14.10 sıralarında CHP Genel Merkezine geçen Başbakan, kapıda Kemal Kılıçdaroğlu tarafından karşılandı. Ardından görüşmeye geçildi. Görüşme, yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. İkili daha sonra birlikte kameraların karşısına geçti. İlk sözü alan ev sahibi Kılıçdaroğlu’ydu. Kılıçdaroğlu, “Kanun Hükmünde Kararnamaler ile ilgili endişelerimizi aktardık. Sanıyorum önümüzdeki süreç içerisinde temaslarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ OLAN SÜRATLE OHAL’E SEBEP OLAN ŞARTLARIN ORTADAN KALDIRILMASI”

Başbakan Yıldırım ise, “CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi OHAL uygulamasının başladığı andan itibaren hükümetimizce çıkarılan Kanun Hükmündeki Kararnamelerin detayları hakkında kendisini bilgilendirdim. Bu konudaki bazı hassasiyetleri düşüncelerini, endişelerini bizimle paylaştı. Bu konuyu tekrar hem Sayın Genel Başkan hem de biz gerek bundan sonraki uygulamalar bakımından gerekse bugüne kadar yapılanlar açısından dikkate alacağız. Görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek. Önemli olan süratle OHAL’e sebep olan şartların ortadan kaldırılması, ülkemizde darbe girişimlerinin asla ve asla yakın tehdit olmaktan çıkarılması. Bu konuda ortak bir iradenin dünden bugüne itibariyle daha fazla olduğunu da görmekten memnuniyet duydum” diye konuştu.

MİNİ ANAYASA PAKETİ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldırım, ‘mini anayasa paketi’ ile ilgili sorulan soruya şunları kaydetti: “Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine parti başkanları olarak biraraya gelmiştik. Orada bu konu gündeme gelmişti. İki şekilde, bir kapsamlı yeni bir anayasanın yapılması, bu çalışmaların yine siyasi partilerin biraraya gelerek devam ettirmesi yönünde bir prensip ve görüş birliği ortaya çıkmıştı. Bir de acil ihtiyaçlara binaen daha az maddeden oluşan ve yine partilerin mutabakatının sağlandığı bir çalışma konusu da benimsenmişti. Bu konuyu bugün ele aldık Sayın Genel Başkan ile ve biraz sonra da MHP’yi ziyaretimizde yine bu konuyu gündeme getireceğiz. Burada gerek AK Parti olarak gerek CHP, gerekse MHP birer arkadaşı görevlendirecek ve onlar kapsamlı sayısı hakkında bir çalışma yapıp genel başkanlara rapor edecekler.”

“BU GÜNDEME GELMEDİ”

Genelkurmay Başkanlığının Cumhurbaşkanlığına bağlanması konusuyla ilgili soruya Yıldırım, “Bu gündeme gelmedi. Bu konuda Sayın Genel Başkanın zaten kamuoyuna yansıyan beyanatları var. Bu konu anayasa değişikliği gerektiren bir konudur” yanıtını verdi.

BAHÇELİ’YLE GÖRÜŞME

Başbakan, daha sonra ise Meclis’te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle bir araya geldi. Yıldırım-Bahçeli görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürdü. Bu görüşmeden sonra da iki lider basının karşısına geçti. MHP lideri, “Sayın Başbakanımız 15 Temmuz’dan bugüne kadar geçen süre içerisinde özellikle OHAL uygulamaları ve KHK’ler üzerinde görüşlerimizi almışlar, kendileri de bilgi vermiştir. Verimli bir görüşme olmuştur. OHAL başarıyla devam edecek, Türkiye darbe tehdidinden kurtulacaktır” DEDİ.

Başbakan Yıldırım ise, FETÖ’nü derin bir yapı olduğu uyarısında bulunarak, “Tehlikenin tamamen defedildiği söylenemez. Çok derin bir yapıdır. Bu yapının yok edilmesi zaman alacaktır. OHAL’e dayalı olarak çıkarılan KHK’lerde amaç bu darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyasetin normalleştirilmesidir; siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılmasıdır. Bundan sonra yapılmasını düşündüğümüz çalışmalarla ilgili bilgi sundum. Kendisi de görüşlerini bizimle paylaştı” diye konuştu.

İDAM KONUSU

Yıldırım, idamın geri getirilmesi konusunun görüşmede gündeme gelmediğini de ekleyerek, “Yeni anayasa konusunda MHP’den de bir arkadaş görevlendirilecek. Çalışmalarını yapıp Genel Başkanlara arz edecekler. Bunun için zaman başlamış durumda” ifadelerini kullandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir