Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4637 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   30 Ağustos 2013 - 18:48

1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

Büyüt
Küçült
1 Eylül Dünya Barış Günü
Dünya Barış Günü, barış özleminin dile getirildiği, insan ve toplum olarak sorumluluklarımızın tüm yoğunluğuyla hatırlandığı anlamlı bir gündür.

Dünyada bir  türlü önlenemeyen savaş ve çatışma ortamında masum insanların öldürülmesi, günümüz dünyasının temel çelişkilerinden  olup,  tüm insanlığı derinden etkilemekte ve geleceğe güvenle bakmasını engellemektedir.

Dünyanın birçok yerinde özellikle , Myanmar, Pakistan, Afganistan, Irak , Suriye Mısır gibi ülkelerde  çocukların, kadınların, savunmasız insanların ve masum vatandaşların katledilmesi ,yüzbinlerce kişinin  sakat bırakılması veya savaş mağduru olarak ülkelerinden göç etmeleri  insanın insanlık adına büyük endişelere neden olmaktadır.

Yine toplumda korku ve yılgınlık duygusu uyandırmayı amaçlayan ve masum insanları hedef alan 'terör' de, özlemini duyduğumuz barış ortamının önündeki en büyük engellerdendir

Dileğim, uluslararası hak ve adaletin hakim olduğu, barış, huzur içinde refah seviyesi, yaşam kalitesi sürekli artan bir devletler ailesinin dünya üzerinde devam etmesidir.

Sorunların  fazla olduğu bir  coğrafyada yer alan Ülkemiz, barış ve huzurun korunması, demokrasinin yerleşip kökleşmesi için çabalarını sürdürmekte, hatta Suriye ve Mısır başta olmak üzere birçok ülkede  akan mazlum kanının durması, demokrasinim yerleşmesi  ve bölgede barış ve istikrarın sağlanması için verdiği mücadele tüm dünya ülkelerine bir ders niteliğindedir.

Bu anlamlı günde en büyük temennim; yeryüzünde akan kan dursun,  analar ağlamasın, feryatlar yükselmesin, ocaklar sönmesin, çocuklar yetim kalmasın, kin ve nefret ortadan kaksın, barış kardeşlik ve hoşgörü hakim olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle  “1 Eylül Dünya Barış Günü”nü  kutlar, tüm insanlığın barış, dostluk, kardeşlik ve huzur getirmesini dilerim.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir