Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5221 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Kasım 2012 - 11:15

10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajları

Büyüt
Küçült
10 Kasım Atatürkü Anma
10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajları

Vali Dursun Ali Şahin’in 10 Kasım Mesajı:   “Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk´ü, aramızdan ayrılışının 74. yıldönümünde, minnet ve şükranla anıyoruz   Gazi Mustafa Kemal Atatürk; milletinden aldığı güçle, emperyalist devletlere karşı verilen istiklal mücadelesinin hazırlayıcısı ve uygulayıcısı olarak tarihte yerini almış, tarihi ve milli ortak değerimizdir.   Aziz Atatürk; en zor zamanlarda bile güçlüklerin üstesinden gelinebileceğini en iyi şekilde göstermiş ve milletimizin hiçbir şart altında boyunduruk altında bulunamayacağını, devrin modern silahlarıyla dahi sonuç alınamayacağını ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ seslenişiyle ortaya koymuş ve bundan da asla ödün vermemiştir.   Büyük önder, yok edilmek istenen Türk Ulusu’nu ayağa kaldırmış, yanmış, yıkılmış yurt toprakları üzerinde yeni bir devlet kurarak, çağdaş dünyayla bütünleşmemizi sağlamış, bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke ve aydınlık yarınlar armağan etmiştir.   Onu ebediyete intikal edişinin 74. yıldönümünde gururla hatırlıyoruz. 10 Kasımlar bir hüzün ve üzüntü günü olmaktan ziyade Atatürk’ü anlama, onu yeni nesillere anlatma ve onun tarihi misyonundan alacağımız derslerle, istikbale yönelme, yol yöntem ve strateji üretme günü olmalıdır.   Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Atatürk’ü, Milli Mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum.   Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu;

 Ulusal Kurtuluş savaşımızın başkomutanı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıldönümünde rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Sadece kendi ulusuna değil tüm mazlum milletlere bağımsızlık mücadelesi örneği olan, reformları hala örnek gösterilen ulu önderimizin mirası cumhuriyetimiz, küresel güçlerin ve onların yerli işbirlikçileri  aracılığı ile yıkılmak istenmektedir. Halkımız bu karşı devrimci güçlere gereken cevabı verecektir. Cumhuriyetçiler, tam bağımsız Türkiye şiarıyla ülkemizi Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için hedeflerinden şaşmayacaktır. Ulusal bayramlarımızda yaşananları halkımız dikkatle izlemektedir. Emanetine sahip çıkma kararlılığını 29 ekim cumhuriyet bayramı törenlerinde göstermiştir. Atam rahat uyu.

 


Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 74.üncü ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Aksu mesajında; "Büyük önderimiz Atatürk, adını dünya tarihine altın harflerle yazdırmış unutulmaz bir liderdir. Atatürk, ülkemiz için önemli adımlar atmış ve bizlere bir çok miras bırakmıştır. Bizlere düşen görev; onun izinden gitmek ve bizlere bırakmış olduğu başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere tüm değerlere sahip çıkmaktır. Giresun halkı bu değerlere sahip çıktığını Giresun Belediyesi Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz Cumhuriyet Fener Alayı yürüyüşünde göstermiştir. Giresun halkı Atamızın bu ülkeye bıraktığı miraslara sahip çıkıyor ve çıkmaya da devam edecektir. Ben bu duygu ve düşüncelerle Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 74.üncü yıldönümünde şükran gurur ve özlemle anıyoruz.”

Saygı ve Hürmetle Anıyoruz.

Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Cumhuriyetin kurucusu, istiklal mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN vefatının 74’üncü yıldönümü münasebetiyle, bir mesaj yayınladı. Başkan mesajında;

“Cumhuriyetimizin kurucusu, istiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 74’üncü yıldönümünde rahmetle ve şükranla anıyorum. Atatürk’ün temel felsefesi, bu ülkeyi muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkânları güçlendirmek, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Hepimizin en temel görevi, onun bu ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmektir.

Kendini milletine adayan ve gücünü milletine olan sevgisinden, inancından ve güveninden alan Atatürk, halkının gücünü her şeyin üzerinde tutarak onları bir hedef etrafında toplamış ve topyekûn bir mücadeleyi başlatmıştır. Tüm olumsuz şartlara rağmen kazanılan zaferler sonucunda kurulan yeni Türk devletini Cumhuriyetle taçlandırarak sadece kendi milleti tarafından değil, tüm dünya devletleri tarafından da örnek alınan, sevgi ve saygı ile anılan büyük bir deha ve devlet adamı haline gelmiştir.

Cumhuriyetimizin ilk yıllarını  yokluk içinde geçiren bir ecdadın evlatları olan bizler, bugün dünyanın sayılı devletlerinden biri olan Türkiye`de yaşamanın sevinç ve gururunu yaşamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, O`nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.``  dedi.

 

TİRDEF Yönetim Kurulu 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı

Türk Milletine, bir dünya liderine sahip olmanın gururunu yaşattığı için minnettar olduğumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 74. yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

10 Kasım 1938'de aramızdan bedenen ayrılan, ilke ve devrimleri ile bize her sıkıştığımız anda yol gösteren Ulu Önder'i unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Atatürk'ün emanetlerini yaşatıp, gelecek nesillere aynı heyecanla ulaşacağına olan inancımızla Büyük Önder'i saygıyla anıyoruz.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir