Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5188 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Kasım 2013 - 10:44

10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajları

Büyüt
Küçült
10 Kasım Atatürk’ü Anma
Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesaj;

Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesaj;

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 75. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

İşgal ve emperyalist hevesleri muhataplarının kursaklarında bırakan bu büyük devlet ve siyaset adamını gururla, ve şükranla bir kez daha hatırlıyoruz.

Atatürk; başarıları, eserleri ve geleceğe yönelik yüksek öngörüleriyle milletinin tarih sahnesinde yeniden haykırışına önderlik etmiş ,insanlığın yetiştirdiği büyük kişilikler arasındaki unutulmaz yerini almıştır.

O’nun öncülüğünde başlatılan ve günümüzde de sürdürülen  ileri hamlelerle ülkemiz büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamıştır. Türkiye bugün, Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak bölgenin  ve dünyanın güçlü, cazibeli, istikrarlı  ve saygın  bir ülkesi haline gelmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 75. Yıldönümünde  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun nezdinde ülkemizin Kurtuluş Savaşında canıyla kanıyla mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı, sevgi, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. yıl dönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Başkan Aksu mesajında şu ifadelere yer verdi, "Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşamı boyunca vatan sevgisi içerisinde büyük mücadeleler vererek ve bir çok başarıya imza atarak başta Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere bizlere sayısız miras bırakmıştır. Yaşadığımız bu zor günlerde bile onun ilke ve devrimleri ışığında hareket etmek, bu bilinçle bize bıraktığı değerleri korumak ve yaşatmak bizim en büyük sorumluluklarımızdan biridir. Ulu önderimizi ve aziz hatıralarını ilelebet yaşatmak adına aynı yolda, uygarlık meşalesi altında yolumuza devam edeceğiz. Şu unutulmamalıdır ki bugün bu ülkede esaret altında olmadan rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak, bu özgürlüğümüzü Ata’mıza ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Başta büyük önderimiz olmak üzere ülkemizin özgürlüğü ve kurtuluşu için mücadele eden tüm atalarımızın kemiklerinin sızlamaması ve bu değerlerin korunması konusunda tüm Türk halkının her yönüyle birlik ve beraberlik içerisinde, birbirine kenetlenmiş bireyler olması gerekmektedir. Vatanına ve kendine bırakılan değerlere gönülden bağlı olan bu büyük halk bu güce sahiptir ve gerektiğinde bu gücünü göstereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bizler ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Atatürk’ü anlamak istemeyenlerin ve onun izinden gitmeye çekinenlerin hedeflerine ulaşamayacağının bilinmesini istiyoruz. Her zaman bu bilinçle hareket edecek ve Türkiye Cumhuriyeti üzerinde, bu vatanın bütünlüğü ile ilgili kötü düşüncelere sahip olan kişilere fırsat vermeyeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bizlere bıraktığı büyük mirasların yılmaz bekçileri olduğumuzu bir kez daha belirterek, ebediyete intikalinin 75. yıl dönümünde, büyük önderimizi ve onun kahraman silah arkadaşlarını şükran, gurur ve özlemle anıyoruz."

GİRESUN MİLLETVEKİLİ SELAHATTİN KARAAHMETOĞLU’NUN

10 KASIM MESAJI

Atamızın aramızdan ayrılışının 75. yıldönümündeyiz. Düşünceleri ile sonsuza dek yolumuzu aydınlatacağını bilerek her 10 Kasımı, matem havasından uzak, onun düşüncelerini anlayarak, özümseyerek, çocuklarımıza ve genç kuşaklara başta Cumhuriyetin kuruluş felsefesi ve ilkelerini hatırlatarak geçirmeliyiz. Yüce Atatürk’ün Misak-i Milli, Anafartalar, Conk Bayırı, Arıburun, Çanakkale, İnönü’ler, Sakarya, Afyon ve İzmir ile ulusumuza onurunu, cesaretini bağımsızlık ve çağdaşlık için mücadele ruhunu yeniden kazandırdığını hatırlatarak her 10 Kasım’ı matem havasından uzak yeniden ileri ve çağdaş bir ülke yaratmanın umudu ve inancıyla yaşamalıyız. Atatürk’ü anlamak, algılamak, uygarlık ve çağdaşlığa giden yolda ilerlemek demektir. Atatürk'e ve atalarımıza olan borcumuzu ancak ülkemizi daha ileriye taşıyarak ödeyebiliriz. Ulusumuz hangi partiye, hangi görüşe sahip olursa olsun bugün Yüce Atasına daha fazla özlem duymaktadır. Yine Ulusumuz bilmektedir ki: bu ülkede başı dik yaşamakta oluşumuzu, tarihin en büyük şahsiyetlerinden Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 75. Yıldönümünde özlemle anar, silah arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim. 8 Kasım 2013


Bulancak Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN vefatının 75’inci yıldönümü münasebetiyle, bir mesaj yayınladı.

Rahmet ve Şükranla Anıyoruz.

Başkan mesajında; “Cumhuriyetimizin kurucusu, istiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 75’inci yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyorum. Aziz Milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak, yepyeni bir çığır açmıştır. Bu bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, dünyada pek çok topluma da örnek olmuştur. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza etme, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, temellerini attığı Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Yok oluşun eşiğinden dönerek, büyük bir kararlılık gösteren milletimiz, bu yolda önemli mesafeler kat etti. Türkiye`nin, gelişmelerde söz sahibi, etkin ve dinamik bir ülke olarak bugün uluslararası alanda ulaştığı saygın konum, milletimizin değişen dünya şartlarına ve evrensel değerlere uyum gösterme yeteneğine sahip olduğunun en güçlü ispatıdır.

Cumhuriyetimizin ilk yıllarını yokluk içinde geçiren bir ecdadın evlatları olan bizler, bugün dünyanın sayılı devletlerinden biri olan Türkiye`de yaşamanın sevinç ve gururunu yaşamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, O`nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.

OSMAN ÖDEN GİRESUN İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI (AK PARTİ GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYI)Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşının eşsiz kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürkün aramızdan ayrılışının 75. Yılında minnet ve şükranla anıyoruz.
Atatürk; ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi, ulusumuzun geleceğini her zaman aydınlatacak bir ışık kaynağı ve bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet ve Cumhuriyet armağan eden, tarihin akışını değiştirerek yaşadığı çağ damgasını vuran, başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanan büyük bir devlet adamıdır.

Büyük Önder Atatürk’ü andığımız bu günde bizlere düşen görev; O’nun “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” vecizesinde vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin bekasını sağlamak ve Atatürk’ün işaret ettiği yolda ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışarak, ülkemizi ve milletimizi birlik ve bütünlük içerisinde daha güçlü ve aydınlık yarınlara taşımaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75. Yıldönümünde bir kez daha sevgi, şükran, rahmet ve özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

Büyük Önderi 10 Kasım' da Anacağız


Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 75.yıl dönümünde törenlerle anacağız.

 

10 Kasım Pazar günü  ilk tören saat 08.55’de Hükümet Konağı önünde düzenlenecek. Buradaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, Saygı Duruşunu müteakip İstiklal Marşımız okunacak.

 

Giresun Üniversitesi Konferans Salonunda yapılacak anma törenleri saat 10.00’da başlayacak. Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra açılış konuşmasını Aksu Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Fatih Karahan yapacak. Şiirlerin okunmasından sonra, Jandarma Yüzbaşı Serkan Özdemir, “Atatürk” konulu sunum yapacak. Tören Atatürk Oratoryosu ile sona erecek.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir