Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7545 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2012 - 11:51

10 Ocak ''Çalışan Gazeteciler Günü'' Mesajları

Büyüt
Küçült
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
10 Ocak ''Çalışan Gazeteciler Günü'' Mesajları

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Dursun Ali Şahin açıkladığı mesajda şunları söyledi “Ülkemizde gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesinin simgesi olan 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 Sayılı Kanun, gazetecilerimiz için önemli bir mana taşımaktadır. Bu nedenle, tüm basın mensuplarımızın 'Çalışan Gazeteciler Gününü’ kutluyorum.

Günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumu bir taraftan gelişen olaylar karşısında bilgilendirirken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.

 

Yerel basınımız da, ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi yaparak, ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenmektedirler.

Basın mensupları, görevlerini yaparlarken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı olmalı ve meslek etiğini her şeyin üzerinde tutmalıdırlar. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın mensupları için yol gösterici değerler olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde kamuoyunun aydınlatılması, vatandaşlarımızla kamu kurumları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve kamu hizmetlerinde etkinliğin sağlanması konularında önemli katkıları bulunan basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyor, sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.”

  10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN bir mesaj yayınladı. Aydın mesajında;

“Basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961'de kabul edilmesiyle kutlanmaya başlanılan “Çalışan Gazeteciler Günü”nün 51. yıldönümünde, tüm basın mensuplarının çalışma şartlarının her geçen gün daha iyi olması temennilerimle işlerinizde başarılar dilerim.

Kamuoyu oluşturmada, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamada çok önemli bir görev üstlenen basın çalışanlarının büyük sorumluluk ve görevleri vardır. İnanıyorum ki basınımız, bu sorumluluk bilinci içinde yayınlarını başarıyla sürdürecektir. Toplumsal gelişmemizde, demokrasimizin sağlıklı işlemesi ve yerleşerek kökleşmesinde hayati bir sorumluluk üstlenen basın mensuplarımızın, görevlerini çağdaş imkânlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmelerini temenni ediyorum.

Basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli gereklerinden biridir. Basının, yaşanan sorunları özgürce ele alabilmesi ve kamuoyunun dikkatine sunabilmesi, yapılan yanlışları azaltacaktır.

Basın özgürlüğünün korunması kadar önemli bir başka husus ise bu özgürlüğün istismar edilmemesi yanında, doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, toplumun ve bireylerin hakkını gözetme gibi ilkelerin üstün tutulmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, tüm basın mensuplarımızın sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.”dedi.

       

AK Parti Giresun İl Başkanı Av. Sabri ÖZTÜRK'ün 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü”mesajı

   Haberleri doğru, farklı görüş ve düşünceleri nesnel bir şekilde ortaya koymada basının, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde önemli payı vardır.

Toplumun aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan gazetecilik mesleği, günümüzün en dinamik ve en fedakârlık isteyen mesleklerinden birisidir.

Çok zor şartlarda mesleklerini icra eden halkın gözü ve kulağı olan idarecilere ışık tutan medya mensuplarının özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değildir.

Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüğümüz basın; ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurumdur. Gazeteciler bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynarlar. İnsanlar, basından okudukları ve öğrendikleri haber ve yorumlar doğrultusunda bilgi sahibi olurlar. Bu açıdan gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilinçlendirme sorumlulukları da bulunmaktadır. Bu sorumluluklarla birlikte gazetecilerin düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilecekleri özgür bir ortam ve belli başlı yasal hakların sağlanması amacıyla 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa ile belli ölçülerde gazetecilere bu imkânlar sağlanmaya çalışılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Giresun’da faaliyet gösteren yerel gazete, dergi, radyo, televizyonlarımızın ve ulusal ajans temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarılarının devamını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

İl Emniyet Müdürü Hikmet BULAK' ın 10 Ocak ''Çalışan Gazeteciler Günü'' Mesajı
 

Haber alma hak ve özgürlüğünün teminatı olan basınımızın, halkın bilgilendirilmesi ve aydınlatılması konusunda çok önemli kamu görevlerinden birini yerine getirdiği bilinmektedir.

Basın mensuplarının; Ülkemizdeki sorunların tespitine ve çözüme kavuşturulmasına, daha güçlü bir demokratik anlayışa ve yapılan hizmetlerin halkımıza duyurulmasına, mesai mefhumunun olmaksızın fedakarca çalışarak katkı sağlamaları takdire şayandır.

Özellikle yerel basının zorluklarına yakından şahit olan bir teşkilat olarak, tüm arkadaşlarımızın 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” nü şahsım ve Giresun Emniyet Müdürlüğü olarak yürekten kutlar, çalışmalarınızda başarılar diler,

Sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

DÜNYA ÇALIŞAN GAZETECİLER

GÜNÜ  KUTLU OLSUN 

Özgür ve tarafsız basının çoğulcu demokrasinin temel unsurlarından biri olduğu çağdaş dünyada, büyük zorluklar içinde çalışan gazetecilerin; “Dünya Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyoruz.

Basın haber alma ve kamuoyu adına denetleme görevini yapan önemli bir güçtür. Bu görevi yaparken basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması  gerektiğine inancımız tamdır.

Bu anlamlı gün vesilesiyle Giresun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir Bayram’ın şahsında tüm gazetecilerin “Dünya Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, ayrıca Giresunspor’u her türlü şartlarda takip edip, kamuoyunu bilgilendiren spor gazetecilerine de teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

GİRESUNSPOR YÖNETİM KURULU 

           

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir