Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5662 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2013 - 18:56

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları

Büyüt
Küçült
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yayınlanan Mesajlar

 Vali Dursun Ali Şahin´in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı:

 Basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesiyle bu gün “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Basının; geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Gücünü halktan alarak gece-gündüz ve tatil demeden çalışan basın mensuplarının ağır ve zor şartlarda çalıştığı da bilinen bir gerçektir.

Doğru, ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren en etkili araçlardan biridir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir.

Fedakârca çalışan ve kamu görevi yapın basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, hepimizin görevidir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk de basının önemini "Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir" sözleriyle dile getirmiştir.

  Bu duygu ve düşüncelerle ilimizde yayın yapan gazete, radyo, internet, ve televizyonlarımız başta olmak üzere medyamızın her türlü kolunda çalışan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

 AKSU'NUN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI


Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu "Gazetecilik, özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir.” dedi.

Aksu, “10 Ocak Gazeteciler Günü” nedeniyle yayınladığı mesajda gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Kanun'un 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle ilan edilen “Çalışan Gazeteciler Günü'nün 52. yılının kutlandığını belirterek, “Doğru haber, ilkeli gazetecilik anlayışı içinde halkın sesi olmayı ilke edinen basın çalışanlarının; haklarını iyileştirmek, sadece medyaya değil demokrasiye de güç katacaktır. Gazetecilik, özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz toplumumuzu bir taraftan aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtmaktadır." dedi.

Başkan Aksu sözlerini şöyle sürdürdü "Gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen ‘Çalışan Gazeteciler Günü'nde; başta Giresunlu gazeteciler olmak üzere, tüm yerel ve ulusal basın mensubu çalışanlarının bu anlamlı gününü kutlarım."

 

Mv. Selahattin KARAAHMETOĞLU’NUN 10 ACAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

 10 ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla tüm basın emekçilerini kutluyorum. Zor çalışma koşullarında görevini yapmaya çalışan, güvencesiz, ekonomik yetersizlikler içinde meslek sevgisi ile özveride bulunarak topluma karşı olan sorumluluklarını yerine getirmek gayretindeki gazeticelerimize olan ihtiyacımız her geçen gün artmaktadır. Tutuklu gazeteci sayısında dünya birincisi olan ülkemizin çalışan basın emekçilerinin ne şartlarda görevini yapmaya çalıştığı tüm kamuoyunca görülmekte ve bilinmektedir. Bu vesileyle tüm gazetecilerimizin ve basın emekçilerinin gününü kutlar saygılarımı sunarım.

Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu

Başkan Aydın dan Çalışan Gazeteciler günü mesajı

10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN bir mesaj yayınladı. Başkan AYDIN mesajında;

“Basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961'de kabul edilmesiyle kutlanmaya başlanılan “Çalışan Gazeteciler Günü”nün 52. yıldönümünde, tüm basın mensuplarının çalışma şartlarının her geçen gün daha iyi olması temennilerimle işlerinizde başarılar dilerim.

 Tüm olumsuz şartlara rağmen halkımızın haber alma özgürlüğü, halkımızın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve kamu yararına yönlendirilmesi gibi çok kutsal bir görevi yerine getirmektesiniz. Özellikle belirtmek isterim ki yerel basınımız bizlerin bölgemizden haberdar olmamızı sağlayan en büyük iletişim aracımızdır.  

Kamuoyu oluşturmada, insanlara haber ve bilgi akışı  sağlamada çok önemli bir görev üstlenen basın çalışanlarının büyük sorumluluk ve görevleri vardır. İnanıyorum ki basınımız, bu sorumluluk bilinci içinde yayınlarını başarıyla sürdürecektir. Toplumsal gelişmemizde, demokrasimizin sağlıklı işlemesi ve yerleşerek kökleşmesinde hayati bir sorumluluk üstlenen basın mensuplarımızın, görevlerini çağdaş imkânlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmelerini temenni ediyorum.

Basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli gereklerinden biridir. Basının, yaşanan sorunları özgürce ele alabilmesi ve kamuoyunun dikkatine sunabilmesi, yapılan yanlışları  azaltacaktır. Basın özgürlüğünün korunması kadar önemli bir başka husus ise, bu özgürlüğün istismar edilmemesi yanında, doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, toplumun ve bireylerin hakkını gözetme gibi ilkelerin üstün tutulmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, basın kuruluşlarımızın, tüm çalışanlarının, “Çalışan Gazeteciler Günü”nü en kalbi duygularımla kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın çalışanlarını, basın şehitlerini saygıyla anıyor, tüm basın çalışanlarımıza selamlarımı ve başarı dileklerimi sunuyorum.``

  Giresun ADD - 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Geçtiğimiz yüzyıldan bu yana, “yasama,”, “yürütme” ve “yargı” erki ile birlikte “çağdaş demokrasilerin dördüncü erki” kabul edilen “basın”, günümüzde, her türlü baskı, sindirme ve sansür yöntemleri karşısında yaşam kavgası veriyor.

Yakın zamana kadar, siyasal cinayetlerle yaşam hakları ellerinden alınan gazeteciler, bugün demokratik hukuk devletine yakışmayan gerek idari, gerekse adli uygulamalarla karşı karşıya.

Ülkemiz, “Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün son “Basın Özgürlüğü Endeksi”ne göre 179 ülke arasında 148. sırada.

Gazeteciler, mesleklerini yaptıklarından dolayı  tutuklu.

Basılmayan kitapların yasaklandığı bir ülke sözkonusu.

Gazete patronları, çalışanlarına sendikal örgütlenmeyi çok görürken, gazetelerini devletle ticari ilişki kurmak adına aracı olarak kullanmaktan çekinmemekte.

Özgür ve bağımsız basının giderek yok olduğu, “yandaş basın” kavramının literatüre girdiği, “yandaş” olmayana yaşam hakkının tanınmadığı bir dönemden geçiyoruz.

24 Ocak 1993’te bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Uğur MUMCU’nun katledilişinin 20. yılında, “Bu gazeteci, ona özel muamele yapın” emri ile 8 Ocak 1996’da henüz 27 yaşında iken gözaltına alındıktan sonra dövülerek katledilen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin GÖKTEPE’nin öldürülüşünün 17. yılında, 19 Ocak 2007 tarihinde katledilen Agos Gazetesi Yazarı Hrant DİNK’in öldürülüşünün 6. yılında, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa BALBAY’ın tutukluluğunun 1407. gününde, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak ne derece olanaklı tartışılır ama, yine de bu karanlık tabloya karşın, halkın haber alma özgürlüğünün güvencesi olan ve tüm bu baskılara karşın hâlâ inatla mesleklerini onurlu biçimde yerine getiren, eğilmeden, bükülmeden özgürlük kavgasına devam eden kahraman gazetecilerin ve basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarız.

Dileğimiz, gazetecilerin öldürülmediği ve mesleki faaliyetlerinden ötürü hapse atılmadığı  bir Türkiye özlemidir.

Abdi İPEKÇİ’ye, Ümit KAFTANCIOĞLU’na, Çetin EMEÇ’e, Turan DURSUN’a, Uğur MUMCU’ya, Metin GÖKTEPE’ye, Ahmet Taner KIŞLALI’ya, Hrant DİNK’e ve yaşamlarını bu uğurda yitiren tüm gazeteciler ile bu uğurda özgürlüklerinden yoksun bırakılan Mustafa BALBAY başta olmak üzere tüm tutuklu gazetecilere selam olsun.

Atatürkçü Düşünce Derneği

Giresun Şubesi Yönetim Kurulu a.

Şube Başkanı

Av.Ahmet KÖKSAL

 

GİRESUN BEM-BİR SEN İL YÖNETİMİ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

''Kamuoyunu bilgilendiren, görevini ifa ederken karşılaştığı sorunlara aldırmadan yeri geldiğinde canını bile feda edebilen çalışan gazetecilerimizin ifa ettikleri iletişim görevi  çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir öğesidir. Bu itibarla basın, ülkenin umumi sesi ve demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının başında gelmektedir. Halkımızın aydınlanmasında ve bilinçlenmesinde görev yapan çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'nü en kalbi duygularımızla kutlar; mutluluk, başarı, sağlık ve esenlikler dileriz.


 GİRESUN BEM-BİR SEN İL YÖNETİMİ


Emeğin temsilcisi olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.                                       Mimar Ertuğrul MELİKOĞLU                                      Görele Belediye Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir