Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5802 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Mart 2012 - 11:09

''14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun''

Büyüt
Küçült
14 Mart Tıp Bayramı kutlu
Sağlık, insanların en temel hakkı ve değeridir. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak aciliyet arzettiğinden geciktirilmemesi ve anında yerine getirilmesi gereken hizmetlerdir.

Sayın Valimizin Tıp Bayramı Mesajı

Sağlık, insanların en temel hakkı ve değeridir. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak aciliyet arzettiğinden geciktirilmemesi ve anında yerine getirilmesi gereken hizmetlerdir.
  Çağdaş ülkelerde sağlık hizmetleri devletin öncelikli sorunları arasındadır. Bu alanda yürütülen çalışmalar da, bir ülkenin gelişmişliği ve kalkınmışlığının en önemli göstergelerden biridir.   Devletimiz, sosyal devletin gereği olarak sağlık hizmetlerini temel bir insan hakkı olarak kabul etmiş ve bu düsturdan hareketle özellikle son yıllarda ülkemizde ve ilimizde sağlık alanında büyük atılımlar gerçekleştirmiş, vatandaşlarımız da bu hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanmaya başlamışlardır.     Vatandaşlarımıza kolay, erişebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlarımız olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımıza düşmektedir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının çözümlenmesi bütün insanlığın en önemli hedefidir. Bu nedenle hekimlik meslek önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, her zaman kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür.   Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz diyen Büyük Atatürk’ün yüksek güvenine mazhar olan ve her türlü şartlara rağmen içinde bulunduğu toplumuna duyduğu sınırsız sorumluluklarıyla ilimizde fedakarca ve emsalsiz hizmetler yapan doktorlarımıza halkımız minnettardır   Bu düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına fedakarca hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı´nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Aksu mesajında şu ifadelere yer verdi;

"İnsan sağlığı ve sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması adına her şart ve koşulda görev yapan tıp çalışanlarının ortaya koyduğu çabanın değeri tarif edilemez. Büyük bir özveri ile insan sağlığına hizmet eden Türk hekimleri her durumda kendini kanıtlamaktadır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Bu anlamda Giresun'umuzda son dönemde yaşadığımız bir gelişme kentimiz adına büyük bir kazanç olmuştur. Bildiğiniz gibi şehrimizde toplum sağlığı merkezlerimiz B sınıfıyken, nüfusumuz 100.000'i geçtiği için artık A sınıfı oldu. Bu durum sağlık çalışanlarının özverili görev anlayışı ile birleştiğinde, şehrimizde daha sağlıklı bireyler yetişmesine, eğitimin artmasına, şehrimizin kalkınmasına, dolayısıyla kentimizdeki huzurun artmasına önemli katkı sağlayacaktır. Bizlerin; ülkesi ve toplumu için hizmetlerinden ödün vermeyerek bu görevi layıkıyla yerine getiren Türk hekimlerine, Türk Toplumu olarak güvenimiz sonsuzdur. Ben bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen ve ilk kez 1919'da işgal altındaki İstanbul'da tıp öğrencileri tarafından kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı'nda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" diyerek kendi sağlığını emanet ettiği, onun ilke ve devrimlerini benimsemiş tüm sağlık çalışanlarının bu anlamlı günlerini kutlar, saygılar sunarım."




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir