Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7981 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Mayıs 2013 - 00:41

16. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI sonuçları açıklandı..

Büyüt
Küçült
16. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI sonuçları
Türkiye Sevdası isimli proje çalışmasına kaynak oluşturmak için Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen 16. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonuçları açıklandı.


Türkiye Sevdası isimli proje çalışmasına kaynak oluşturmak için Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen 16. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonuçları açıklandı.



Yarışma sonunda yapılan değerlendirmede 
' 2013 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü ' 
kazananlar belirlendi.

TÜRKİYE’nin, illerimiz ve ilçelerinin, t a n ı t ı m turizm kültür sanat etkinliklerine canlılık kazandırmak; ' Türkiye O k u y o r ' kampanyasına ' Okuyar ' diyerek yüzde yüz katkı yapmak adına Ş a h e s e r l e r Üreten Sanatçılar, İ l e t i ş i m c i l e r, Yapımcılar Yönetmenler, Araştırmacılar ve Derlemeciler ( Şüsiyad ) Topluluğu ile Tekirdağlı Edirneli Kırklarelili Şairler Şiir Yorumcuları ve Aşıklar Topluluğu (Tekşat ) öncülüğünde; birçok vakıf, dernek, birlik, gönüllü kişi ve kuruluşun manevi katkılarıyla TÜRKİYE genelinde geleneksel olarak tertiplenen; Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar tarafından Giresun, Şebinkarahisar, Köprübaşı’nda Proje çalışması olarak hazırlanan Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası’na kaynak oluşturmak gerekçesi ile düzenlenen ' ÖZELLİKLERİ ve GÜZELLİKLERİ ile Ş a h e s e r l e r Üreten Sanatçılar, İ l e t i ş i m c i l e r, Yapımcılar Yönetmenler, Araştırmacılar ve Derlemeciler ( Şüsiyad ) Topluluğu ile Tekirdağlı Edirneli Kırklarelili Şairler Şiir Yorumcuları ve Aşıklar Topluluğu (Tekşat ) öncülüğünde; birçok vakıf, dernek, birlik, gönüllü kişi ve kuruluşun manevi katkılarıyla TÜRKİYE genelinde geleneksel olarak tertiplenen; 
01 – Özellikleri ve Güzellikleri ile DENİZLİ ve İLÇELERİ için yarışmaya Denizli'den katılan Safiye SAMYELİ; 2013 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanmıştır. 
02 – Özellikleri ve Güzellikleri ile KARABÜK ve İLÇELERİ için yarışmaya Ankara'dan katılan Bayburtlu Şair Tarık TORUN; 2013 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanmıştır. 
03 – Özellikleri ve Güzellikleri ile KAYSERİ ve İLÇELERİ için yarışmaya Eskişehir'den katılan Emirdağlı Şair Rabia BARIŞ; 2013 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanmıştır. 
04 – Özellikleri ve Güzellikleri ile KONYA ve İLÇELERİ için yarışmaya Ankara'dan katılan Ankaralı Şair Sinem ŞANLI; 2013 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanmıştır. 
05 – Özellikleri ve Güzellikleri ile NİĞDE ve İLÇELERİ için Nevşehir'den katılan Nevşehirli Şair Sadi TELTİK; 2013 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanmıştır. 
06 – Özellikleri ve Güzellikleri ile OSMANİYE ve İLÇELERİ için Adana'dan katılan Adanalı Şair Harika UFUK ; 2013 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanmıştır. 
07 - Özellikleri ve Güzellikleri ile YALOVA ve İLÇELERİ için yarışmaya Nevşehir'den katılan Nevşehirli Şair Sadi TELTİK; 
'' 2013 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü '' kazanmıştır. 

Çok yoğun proğramlarına rağmen zaman ayırarak Türkiye Sevdası İsimli Projeye kaynak oluşturmak adına Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen Özellikleri ve Güzellikleriyle İllerimiz ve İlçeleri konulu ’’ 16. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’’na duyarlıkla katılan Hayri SARI, Nihat ÇELİK ve Servet YÜKSEL; '' Şiire Sevgi Şaire Saygı Ödülü '' kazanmışlardır. 

Yine 2013 Hikmet Okuyar Tanıtım Turizm Kültür Sanat Etinlikleri Kapsamında şiire şaire şiir yorumculuğuna saygın etkin ve yaygın hizmetleri görülen Güzel Sanatlar öncüsü Kültür Sanat Dostu canlarımızdan; Ahmet SARGIN, Ali YOLCUBAL, Canan Meydanlı SARIOĞLU, Durali DOĞAN, Emine Ülkü AKMAN, Emine KARATAŞ, Emine ÖZTÜRK, Emine USTA, Figen ANAR, Gülnare Leman TALİBOVA, Gülseren AKDAŞ, Halil İbrahim ÖZDABAK, Hatice Opak BİLGİN, Havva Keskin PINAR, Hava Avcı KÖSEOĞLU, İlhan ÇABUKOL, Lütfiye ŞENGÜL, Menekşe GÜLAY, Meral Can ULUDAĞ, Muammer BAYDERE, Mustafa BİLİR, Müzeyyen KESKİN, Nebahat TÜLİN, Neriman ZEVKLİLER, Neşe BANU, Neval TABAK, Nurhayat ERGÜN, Oktay ZERRİN, Pervin ÖZEN, Recebiye ÇATAKSEZER, Sevim Çiçek KARADENİZ, Sibel Adıgüzel ÇAYIR, Şaheste GÜNDAY, Şebnem Şekeroğlu UZUN, Şengül YıILDIRIM, Şevki KAYATURAN, Şule Ersöz KAYNAK, Şükrü ÖKSÜZ, Ülkü Eroğlu ÇELİK, Zehra Birsen YAMAK ve Zehra Serra Hacer BAŞ'a Şiire Üstün Hizmet Ödülü verilmesi kararlaştırılmıştır.

16 . Hikmet Okuyar Ödülllü Şiir Yarışması İlk Ödül Töreni; 19 Mayıs 2013 Günü bayrak töreni sonrasında Abdi Beğ'ii mezarı başında anma merasimi ardından sabah kahvaltısı öncesi Şebinkale eteklerinde Taş Mescit ve Taşhanlar yakınlarında tertiplenmiş..Müzeyyen KESKİN'e ve Oktay ZERRİN'e; '' 2013 HİKMET OKUYAR ŞİİRE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ '' verilmiştir. Ödüller, Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar tarafından teslim edilmiştir..

Şartname gereği, uygun zemin ve zamanlarda tekrarlanacak ödül teslim törenlerinde çam sakızı çoban armağanları arz edilecektir.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir