Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5396 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2012 - 19:14

17 Mayıs Taksim Yürüyüşü bayram gibi olacak

Büyüt
Küçült
17 Mayıs Taksim Yürüyüşü bayram gibi
Giresun'un sosyal, tarihi, kültürel ve folklorik öğelerini tanıtmak amacıyla düzenlenen ve 18 - 19 - 20 Mayıs 2012 tarihlerinde icra edilecek olan 6. Giresun Günleri organizasyonunun muhteşem hazırlıkları sürüyor.

6. GİRESUN GÜNLERİ BASIN BÜLTENİ

17 Mayıs Taksim Yürüyüşü bayram gibi olacak

Giresun’un sosyal, tarihi, kültürel ve folklorik öğelerini tanıtmak amacıyla düzenlenen ve 18 – 19 –  20 Mayıs 2012 tarihlerinde icra edilecek olan 6. Giresun Günleri organizasyonunun muhteşem hazırlıkları sürüyor.

3 gün sürecek olan etkinlikten 1 gün önce yapılacak olan 17 Mayıs Taksim Yürüyüşü, bu çalışmaların bir parçası ve birçok sürpriz barındırıyor. 17 Mayıs Perşembe günü saat 16:00’da Taksim Galatasaray Lisesi önünde toplanacak olan Giresunlular, afişler, el dövizleri, çeşitli görseller ve yürüyen tabelalarla 6. Giresun Günleri’nin açılışını duyuracaklar.

Oldukça renkli görüntülere sahne olacak olan yürüyüşte Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızı savunan Giresunlu 42. ve 47. Alayları temsilen atlı milisler, Giresunspor’a destek amaçlı taraftar grupları bulunacak. Giresun’un bütün ilçelerini temsilen tüm ilçe ve köy dernekleri kendi yörelerinin değerlerini tanıtacak el dövizleri ve görselleri taşıyacak. Folklorik kıyafetleri içindeki Giresunlular, yörelerinden halk oyunları sunacak.

Giresun’un Harşıt vadisi demiryolu ihtiyacına vurgu yapmak amacıyla hazırlanmış vagon İstiklâl Caddesinde yürütülecek.

Giresun’un en büyük değeri olan fındık ise özel ambalajlanmış küçük paketlerle halkımıza dağıtılacak. Ayrıca Görele pidesi, Görele dondurması, Bulancak Mayıs helvası gibi yöresel tatlar da halka dağıtılacak. Meşhur Görele kemençesiyle bir gösteri sunulacak.

Sürprizlerin yoğun olduğu Taksim yürüyüşü  tüm İstanbul’a coşku dağıtacak.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir