Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6154 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   20 Ocak 2012 - 11:12

17 milyon öğrenci için karne günü

Büyüt
Küçült
17 milyon öğrenci için  karne
Türkiye genelinde yaklaşık 17 milyon öğrenci, bu gün karne heyecanı yaşayacak. 19 Eylül 2011'de başlayan eğitim-öğretim yılının ilk yarı yılı cuma günü sona erecek.

Okulöncesi, ilk ve ortaöğretimdeki 16 milyon 845 bin öğrenci ve 775 bin öğretmen, 2 haftalık yarıyıl tatiline çıkacak. Bu yıl okula başlayan 1 milyon 259 bin ilköğretim öğrencisi de ilk kez karne almanın mutluluğunu tadacak. İkinci yarıyıl, 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 8 Haziran Cuma günü tamamlanacak.

Öğrencilerden bazıları karnelerini Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in elinden alacak. Milli Eğitim Vakfı (MEV) Gökkuşağı EÇEM Anaokulu ve İlköğretim Okulu'ndaki törene katılacak olan Dinçer, göreve geldikten sonra ilk defa karne dağıtacak.

Bakan Dinçer, okulların tatile gireceği gün öğrencileri de kabul edecek. Bakanlığa gelecek öğrencilerin arasında MEB ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında SHÇEK'e bağlı yurtlarda ve 'Sevgi Evleri'nde kalan ve özel okullara yerleştirilen başarılı öğrenciler yer alacak. Karne sevinçlerini Bakan Dinçer ile paylaşacak öğrencilere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de eşlik etmesi planlanıyor.

Öte yandan karnelerinde düşük not olabilecek öğrencilerle ilgili aileleri uyaran uzmanlar, velilerin karneleri bir başarı ölçüsü olarak görmemesini istedi. Uzmanlar ayrıca ailelere, karnelerindeki notlardan dolayı çocuklara baskı yapmamayı, başkalarıyla özellikle kardeşleriyle kıyaslamamayı ve tatilde çocukların sosyal ve kültürel etkinliklere katılımını sağlamaları gerektiğini hatırlattı.

II. dönem sınavla geçecek

Seviye Belirleme Sınavı (SBS): 8. sınıflar için 9 Haziran Cumartesi.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS): 1 Nisan Pazar.

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuruları: 24-30 Nisan.

LYS: 16-17 Haziran ve 22-24 Haziran.

İlk ve ortaöğretim için Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı: 10 Haziran.

zaman.com.tr





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir