Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5344 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2012 - 18:48

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajları

Büyüt
Küçült
19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajları

Sayın Valimizin 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı:

 “Şan ve şereflerle dolu tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan, bağımsızlığımızın temellerinin atıldığı 19 Mayıs 1919’un 93. yıldönümü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz.

 Gençlerimizin mutluluğunun, milletimizin mutluluğu olacağı düşüncesiyle , 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

 Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’dan harekete geçen bu milli direniş, tüm vatan sathına yayılarak kutlu bir şahlanışa dönüşmüş, Türk milletinin binlerce yıllık tarihinde olduğu gibi hiçbir zaman esaret altında yaşayamayacağını tüm dünyaya duyurmuştur.

 Samsun’dan başlayarak Anadolu’nun dört bir yanına yayılan bu kahramanlık ruhu, vatan topraklarımıza ve varlığımıza göz dikenlerin ebediyen unutamayacakları bir ders almalarını sağlamıştır.

 19 Mayıs zulme, eziyete, işgal ve istilaya başkaldırışın timsalidir. 19 Mayıs Türk milletinin, geçmişe karşı bağlılığının ve geleceğe karşı sorumluluğunun doruk noktasıdır. Nihayet 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti´nin müjdesidir.

 Milletimizin makus talihini yenerek, adeta kendi küllerinden doğduğu bu varoluş destanını, gençlerimiz iyi anlamalı ve kavramalıdır.

  İnanıyoruz ki; Türk milletinin güçlü yarınları; gençlerin kararlılığı ve azmiyle şekillenecek ve huzura kavuşacaktır.

 Gençliğimizin , ülkesine, milletine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine sımsıkı sarılarak, bilimde, teknikte, ekonomide, kültürel ve sosyal alanlarda gerçekleştireceği hamlelerle milletimizi ve devletimizi, bölgede ve dünyada “lider” konuma ulaştıracağına yürekten inanıyorum.

 Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Yarının yetişkinleri olan gençlerimize; mutlu, huzurlu ve donanımlı olmaları için her türlü desteğin verilmesi, iyi yetişmeleri konusunda önlerine çıkan sorunların giderilmesi hepimizin görevi olmalıdır.için hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir.

 Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”



Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Aksu mesajında şunları söyledi “19 Mayıs tarihi Türk halkının bağımsızlığını kazanmada ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılan en önemli adımdır. Tarihin dönüm noktalarından biri olan bu anlamlı günün 93. yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. 19 Mayıs, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır. Son günlerde bu durumun birilerini rahatsız ettiği açıkça görünsede, şu bilinmelidir ki kimsenin, Türk halkının bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını baltalamaya gücü yetmeyecektir. Ben bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."


Karaahmetoğlu: “Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun”

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının 93. yıl dönümü olduğunu belirtti.

Karaahmetoğlu açıklamasında; “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 11 Ocak 2012 tarihinde yayınladığı 817 sayılı genelge ile havanın soğuk olacağı gibi sudan gerekçelerle stadyum kutlamaları engellenmiştir… Sonrasında Danıştay 10’ncu Daire Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı 817 sayılı genelgenin yürütmesini durdurmuş olsa da Bakanlık hukuku yok sayma alışkanlığını sürdürmüştür. Oysa Bakanlığın yayınlamış olduğu genelge mevcut yönetmelik ve yönergelere aykırıdır” dedi.

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün 93 yıl önce yaktığı özgürlük ve bağımsızlık ateşiyle emperyalist devletlere karşı bir 'Kurutuluş Savaşı' verildiğini ifade eden Karaahmetoğlu, şunları kaydetti:

 

“Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının 93. yıl dönümü.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir