Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6003 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2013 - 10:25

19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Büyüt
Küçült
19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı
Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin’in 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesaj:

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs; milli şuur ve imanın hürriyet aşkıyla yüreklere nakşolduğu eşsiz bir destanın başladığı gündür.

 

Büyük  Önder M.Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin hürriyet meşalesini yaktığı 19 Mayıs 1919 tarihi  bir “kurtuluş” hikâyesi olup, Samsun’dan  yurdun tamamına yayılarak  sonuca ulaşmış ve Cumhuriyet’le taçlandırılmıştır.

 

19 Mayıs 1919’da Anadolu topraklarının emperyalist devletler tarafından işgal ve istila edildiği bir dönemde;  Mustafa Kemal Atatürk, hürriyet meşalesini yakarak, milli mücadeleyi başlatmıştır.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır.

 

Milletimizin  topyekun varlığını adadığı bu İstiklal Harbi, yokluklara, zorluklara ve etrafını çeviren tehdit çemberine rağmen zafere ulaşarak eşsiz bir yiğitlik destanının temel harcı olmuştur. Bu engin muvaffakiyet, düşmana etkisi asla geçmeyecek bir darbe indirmiş; emperyalist güçlere  karşı kazanılan bu zafer dünyanın tüm mazlum milletlerine de  örnek olmuştur.

 

Atatürk’ün kahraman ve fedakâr milletimizin ellerinde yükselen böyle bir günü gençliğe armağan etmesinde de ayrı bir mana yatmaktadır. Toplumlar içinde yürütücü kuvvet kabul edilen gençlik, genç ve üretici beyinler olarak ecdatlarının miraslarını yaşatıp ülkelerini daha da ileriye götürebilecek olan nesildir. Bu nedenledir ki Mustafa Kemal, Türk Gençliği’ne güvenmiş; mazinin sorumluluğunu ve atinin inşasını gençlere emanet etmiştir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; bütün vatandaşlarımızın ve özellikle de  gençlerimizin bayramını kutluyor, başta Büyük Atatürk olmak üzere şehit ve  gazilerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum



19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 


                Demokrasi, Laiklik, İnsan Hakları ve Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkılması konusunda toplumsal duyarlılıklarımızın arttığı bir dönemden geçiyoruz. Çağdaş Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN Samsun'a çıkışının yıldönümünü içtenlikle kutlarken, Atatürk İlke ve Devrimlerinin başta eğitim olmak üzere yaşamımızın her alanında rehber alınmasını ve uygulanmasını diliyorum. Başta Milli bayramlarımız olmak üzere, akıl almaz, anlamsız, kutlama biçimiyle milli ve manevi değerlerin unutturulmaya çalışıldığı bir süreci üzüntüyle yaşıyoruz.

               Başta ATATÜRK olmak üzere Cumhuriyeti bize emanet edenleri rahmetle anıyorum. Bu mirasın korunmasının, hepimizin asli görevi olduğunun bilinciyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, başta büyük Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Saygılarımla


Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın "Gençlik Haftası" ve "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı”na ilişkin bir mesaj yayınladı. Aydın mesajında;

“19 Mayıs 1919 esarete mahkûm edilmek istenen milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki özgürlük mücadelesinin başlangıcıdır. Büyük önderin Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, çaresizlik içerisindeki Milletimizin umutlarını yeniden canlandırarak aydınlığa ulaşmasının ilk adımıdır. Milletimizin kendi küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olan bu tarihten sonra bağımsızlık mücadelesi, vatan topraklarının her yerine dalga dalga yayılmıştır.

19 Mayıs,tarih boyunca esareti değil özgürlüğü benimsemiş olan milletimizin ne kadar büyük düşünen, cesur, inançlı ve kararlı olduğunun dünyaya yeniden hatırlatıldığı gün olmakla birlikte bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inançla mayalandığı ve tüm zihinlere yayılmaya başladığı andır. Ülke olarak, her yıl bir sonraki 19 Mayısı daha gelişmiş, daha müreffeh ve daha yaşanılabilir bir ülkede kutlamanın gururuyla doluyuz.

Sevgili gençler;  bizler, büyük zorluklar ve sıkıntılar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş  medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin gayreti ve bilincindeyiz. Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, Dünya durdukça var olmayı başaracaklardır.  Sizler aydınlık geleceğimizin teminatısınız. Gelecek sizlerin aklı, fikri ve idealleri ile şekillenecektir. Sizlerin alacağınız iyi eğitim, bilimle, kültürle, sanatla, sporla zenginleşmiş bir hayat, mutlaka sahip olunmuş bir meslek, ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacak çok önemli unsurlardır. Bizler sizlere güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin kurucusu Atatürk başta olmak üzere, bütün Gazi ve Şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin ve hemşerilerimizin“Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nı içtenlikle kutluyor, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir gelecek diliyorum” dedi.

 

Nurullah AYDIN

18 Mayıs 2013-ANKARA

 

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

 

Türk Milleti’nin birliği, Türk Devleti’nin varlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü tehdit altındadır.

 

Türk Milleti’nin engin hoşgörüsü altında varlıklarını sürdüren ancak kin ve nefret duygularından sıyrılamayan azınlık kişi ve gruplar zehir kusmaya devam etmektedirler.

 

Türk Milleti; kimliksizler, kişiliksizler, etnik azgın azınlıkçılar, vatansız dincilerce teslim alınmaya çalışılmaktadır.

Türk Devleti; Türk düşmanı azınlıkçı kişilerce ve gruplarca sarsılmaktadır.

Türk vatanı; Türk düşmanı vatansızların, teröristlerin gizli açık alanı haline getirilmiştir.

 

Gaflet dalalet ve hıyanet içinde olanlarca;

Türkiye’nin Türk Milleti’nin vatanı, ülkesi olduğu gerçeği inkar edilmeye,

Tarih bilinci köreltilmeye,

Milli devlet tasfiye edilmeye,

Türk Milleti bölünmeye,

Batı kontrolünde Dini vesayet egemen kılınmaya,

Çağdışı ortaçağ Arap hurafeleriyle beyinler yıkanmaya,

Bilim ve teknoloji yerine Arap masalları ile gençlik uyuşturulmaya,

Türk kahramanları yerine ortaçağ Arap önderleri kahraman gösterilmeye çalışılmaktadır.

 

Milli devlet, Milli kimlik, Üniter yapı, ortadan kaldırılmak istenmektedir.

 

Yurtta sulh cihanda sulh ilkesi bir tarafa bırakılarak komşularla düşman hale gelinmiştir.

Etnik ve Mezhep ayrımcılığı, Türk Milleti’nin ortak dokusunu parçalamaya yönelmiştir.

Din adına maskaralıklar sergilenmekte, haçlı irtica Ortadoğu’da kan dökmektedir.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nden ve Cumhuriyetin temel ilkelerinden vazgeçirmeye,

devletin kurum ve kuruluşlarından Türkiye Cumhuriyeti (T.C) ibaresini kaldırarak Türk Milleti’ni vatansızlaştırmaya çalışmaktadırlar.

 

Türklükle Türk milli bayramlarıyla sorunu olanlar çığırtkanlıkta yarışmaktadırlar.

 

Türk Milleti’nin tarihte olduğu gibi bugün de, yarın da;

Yapılan saldırılara sessiz kalmadığını ve kalmayacağını,

vatanın ve milletin parçalamasına müsaade etmeyeceği bilinmelidir .

 

Milli Görüş, Milli Duyuş, Milli Duruş için bir ve beraber olunmalıdır.

 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir