Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8636 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Eylül 2012 - 19:06

20 Kişilik TÜRSAB Ekibi İlimizde

Büyüt
Küçült
20 Kişilik TÜRSAB Ekibi
Giresun'un dünya çapında bir turizm destinasyonu yapılabilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında,

20 Kişilik TÜRSAB Ekibi İlimizdGiresun’un dünya çapında bir turizm destinasyonu yapılabilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, Eko Turizm köyleri Şeyhli ve İnece ile Kale ve Ada’da bazı etkinlikler gerçekleştirmek üzere TÜRSAB’a bağlı Türkiye’nin en büyük 20 seyahat acentesi Giresun’a geldi.   Turizm portföyünü değerlendirmek için dün Giresun’a gelen TÜRSAB heyeti; Vali Dursun Ali Şahin´in talimatları ile Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve ekibine hazırlatılan Eko Turizm Köylerinden Piraziz ilçesi Şeyhli Köyü’ne düzenledikleri gezide unutamayacakları bir gün geçirdiler.   İki günlük gezi programının ilk gününe Şeyhli Köyü’nde başlayan TÜRSAB heyetini, köye gelişlerinde Piraziz Kaymakamı Hüseyin Çam ve beraberindekiler Davul-Zurna ile karşılandılar. Konuklar gelmeden önce köyde incelemelerde bulunan Kaymakam Çam, örnek turist konaklama odalarını gezerek, yetkililerden bilgi aldı.   Yöresel yiyeceklerden oluşan kahvaltının ardından semaverde demlenen çaydan içen konuk ekip hep birlikte halk oyunları oynayarak, düzenlenen çeşitli etkinlik ve gösterilerle neşeli dakikalar geçirdi.   Heyet köyden ayrılırken, geleneklerini yaşatmaya devam eden köylüler tarafından arkalarından su dökülerek uğurlandı.   Şeyhli Köyü’nden ayrılan TÜRSAB heyeti, Bulancak Sarayburnu Cami’sini de ziyaret ederek, camii hakkında bilgi aldılar.   Şeyhli Köyü’ndeki gezi programına Piraziz Kaymakamı Hüseyin Çam ve bazı kamu görevlileri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyeleri, Marka Kent Giresun Ekibi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve ekibi, TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Muammer Güner, Boğaziçi Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Karagöz, Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Gökhan Usta, Eltra Tur’dan Ceren Keskin, Saltur’dan Metin Cansız, Jolly Tur’dan Kerem Gökçe, Setur’dan Demet Köse, Ogzala Tur’dan Erhan Saraloğlu, Bukla Tur’dan Ayhan Bıyıklıoğlu, Folktours’dan İlham Seyyale, Pronto Tour’dan Erdal Çeri, Mika Tur’dan Tuğrul Tuna, Tamzara Tur’dan Şener Kalemci, Arnika Tur’dan İbrahim Tanrıverdi, Geos Tur’dan Ayfer Kuralay, Nuk Travel’dan Nalan Üstüner Koca, TÜRSAB’dan Neyir Seda Ütügen, Ersin Koçhan, TYD’den Aynur Gürsoy ve Turizm Güncel’den Savaş Daş katıldı.  

 


Vali Şahin TÜRSAB Ekibini Ağırladı

Vali Dursun Ali Şahin, Eko Turizm köyleri Şeyhli ve İnece ile Kale ve Ada’da bazı etkinlikler gerçekleştirmek üzere ilimize gelen TÜRSAB heyetine dün,  Zeytinlik Restoranda yöresel yemeklerden oluşan öğle yemeği verdi.   Yemekte bir konuşma yapan Vali Şahin “Bugüne kadar ciddi anlamda ağırladığımız 3’üncü kafileyi misafir etmekten dolayı mutluyum. Sizlerin gelişi Giresun’umuz için çok anlamlı olmuştur. Giresun’umuz güzel bir şehirdir. Havaalanının faaliyete geçmesinden sonra bu yörenin oldukça canlılık kazanacağına inanıyorum. Önümüzdeki yılın Aralık ayında da ilk uçuş seferleri yapılacak. Biz de şimdi o döneme hazırlık yapıyoruz. 5 Kişilik bir ekip köylerde eko turizm için çalışılıyor. Akademik olarak çalıştıkları alana bilgisini vererek o köylüleri işliyor, hatta tiyatroyu bile o köylere getiriyor. Bugün 487 tane yaylamız var. Giresun, turizm potansiyeli son derece yüksek bir coğrafya. Arap turizminin buraya getirilmesi hususunda da Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştüm. Uygun olduğunu söyledi.” diyerek Giresun’a gelen insanların, iyi intibalarla şehirden ayrılmasının kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekti.   Yemekte Vali Şahin’e konuk heyet çeşitli hediyeler takdim etti. Öğle yemeğinin ardından Kale’ye çıkan grup, Osman Ağa’nın mezarını ziyaret ederek, Kale’yi gezdiler.   Kale’de ki gezi programına İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, Giresun Müzesi Müdürü Hulisi Güleç, Marka Kent Giresun Ekibi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve ekibi, TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Muammer Güner, Boğaziçi Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Karagöz, Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Gökhan Usta, Eltra Tur’dan Ceren Keskin, Saltur’dan Metin Cansız, Jolly Tur’dan Kerem Gökçe, Setur’dan Demet Köse, Ogzala Tur’dan Erhan Saraloğlu, Bukla Tur’dan Ayhan Bıyıklıoğlu, Folktours’dan İlham Seyyale, Pronto Tour’dan Erdal Çeri, Mika Tur’dan Tuğrul Tuna, Tamzara Tur’dan Şener Kalemci, Arnika Tur’dan İbrahim Tanrıverdi, Geos Tur’dan Ayfer Kuralay, Nuk Travel’dan Nalan Üstüner Koca, TÜRSAB’dan Neyir Seda Ütügen, Ersin Koçhan, TYD’den Aynur Gürsoy ve Turizm Güncel’den Savaş Daş katıldı.    

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir