Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8142 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2014 - 14:29

2013 Sosyal Ağlar Raporu [İnfografik]

Büyüt
Küçült
2013 Sosyal Ağlar Raporu
Uluslararası Sosyal Medya Derneği USMED 2013 yılının sosyal medya infografiğini paylaştı.

Uluslararası Sosyal Medya Derneği USMED 2013 yılının sosyal medya infografiğini paylaştı.

En büyük Sosyal ağların 2013’te geldiği noktanın yer aldığı infografikte platformlar hakkında farklı bilgiler edinebiliyoruz. 7 farklı sosyal medya platformunun aylık kullanıcı sayıları ve paylaşım oranları dikkat çekiyor.

1 milyardan fazla tekil ziyaretçisi ile Youtube video siteleri arasında 2013 yılında liderliğini korumuş. 500 milyondan fazla kullanıcı sayısına sahip Pinterest, %69’luk bir oranla bayan üyelere sahip. Yine 2013 yılında toplam üyelerin içerisinde Facebook ile gelenlerin oranı ise sadece %6’ya denk geliyormuş. Pinterest rakamlarında en çok dikkat çeken ise paylaşılan pinlerin %80’i Repin edilmiş. Pinterest, Repin butonu ile farkı sağlamışa benziyor.

Hali hazırda yüklenmiş 16 milyardan fazla fotoğraf ile sosyal medyanın gözbebeği olan Instagram’da her kullanıcıya ortalama 40 fotoğraf düşmüş. 2014 yılında bu rakam bakalım ne kadar olacak. 1 milyardan fazla kullanıcısı olan sosyal ağda her gün 5 milyondan fazla fotoğraf paylaşımı gerçekleşmiş.

İş dünyasının değişmeyen sosyal medya mecrası Linkedin aylık 200 milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapmış. Grupları ile öne çıkan Linkedin’de, 1.5 milyon grup kayıt edilmiş. Linkedin kullanıcılarının %27’si ise siteye mobilden erişmişler.

Google’ın büyük umutlarla pazara giriş yaptığı sosyal ağ Google+ aylık 343 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmış. Pinterest’te yer alan bayan kullanıcı sayısı bu ağda erkek kullanıcılar ile yer değiştirmiş. Google Plus’ın öne çıkan özelliği +1 butonu günde ortalama 5 milyardan fazla kullanılmış.

Sosyal ağ pazarında en büyük iki isme geldik. Liderliğini kaptırmayan Facebook rakamları ile göz doldurdu. Facebook’ta 2013 yılında 10 milyondan fazla uygulama kullanılmış. Günde 350 milyondan fazla fotoğraf paylaşımı gerçekleşmiş. Yapılan paylaşımlara ilk 5 saat içerisinde %75’lik oranla ilgi gösterilmiş. Facebook pazarlamacıların gözdesi olmaya devam ederken Twitter rakamlarından bahsedelim.

USMED’in infografiğine göre 2013 yılını 500 milyondan fazla kullanıcı ile kapatan Twitter, %60’tan fazla mobil kullanıcıya sahip. Twitter seneyi günde ortalama 400 milyon Tweet paylaşımı ile kapatmış. Bu rakam her kullanıcıya ortalama 208 tweet düştüğünü gösteriyor. Twitter’da en ilginç veriler ise 20 milyondan fazla fake hesap olması ve tweetlerin %28’i “lütfen RT” içeriğinde olması.

sosyal_medya_2013_r1 (1)

2013 sosyal medya verileri bu şekilde. 2014 Sosyal medya verileri nasıl olacak merakla bekliyoruz.

Sosyal medya ile kalın sosyal kalın!



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir