Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10053 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Ekim 2016 - 23:53

22 Ekim Yerel Medya Günü'nü Biz İlan Ettik!

Büyüt
Küçült
22 Ekim Yerel Medya Gününü Biz İlan

2010 yılında Yerel Medya Grubu olarak, bölgede bulunan gazetecilerle birlikte 22 tarihin Yerel Medya Günü olarak kutlamaya başladık.

 22 Ekim Yerel Medya Günü olarak biz ortaya koyduk, şimdi tüm Türkiye'de kutlanıyor...

Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Eyüp, Sultangazi ve Arnavutköy bölgelerindeki gazetecilerin oluşturduğu Yerel Medya Grubu Mart 2010 tarihinde, 22 Ekim'i Yerel Medya Günü olarak ilan etti. Ve Yerel Medya Grubu'nun bu konuda meclis düzeyinde girişimleri oldu.

6 Mart 2010 tarihinde ise Yerel Medya Grubu Başkanı Ali Şükrü Kara, Bayrampaşa Gündem Gazetesi'nin gecesinde bu günü kamuoyuna ilk kez ilan etti. O günden sonraki 22 Ekim tarihlerinde çeşitli etkinliklerle Yerel Medya Günü kutlandı.

22 Ekim!  Ortak tarihimizde ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval 22 Ekim 1860 tarihinde çıkmıştır. Aynı zamanda ilk çıkan yerel gazetedir. İstanbul’da yayın yapmıştır. İnternette çeşitli kaynaklarda bu tarih 22 Ekim şeklinde yer almaktadır.

Bazı kurumlar ise Tercüman-ı Ahval'in çıkışını 21 Ekim 1860 kabul ederek, 2015 yılında gazeteciler günü olarak kutlamaya başladı.

Yerel Medya Grubu bu günü ilan ederken; taklitçi zihniyetten uzak, başkalarının dayattığı günlere inat, yerel medyanın kendine özel bir günü olsun diye ortaya koydu.

Ve bugün bu tarihin kutlanmasında büyük pay ve hak sahibi olmakla bölge gazetecileri adına gurur duyulmaktadır. Bu bölgede ortaya çıkartılan, kabul edilen bir gün artık tüm Türkiye tarafından kutlanıyor.

Bizde belge konuşur.

O işte 1 Mart 2010 tarihinde acil şekilde 3 arkadaş tarafından imza altına alınan ve bazı milletvekillerine gönderilen o yazı ve video...

Ali Şükrü KARA

0532 357 07 55

İşte O Video

Yerel Medya Günü Kutlu Olsun

İstanbul Yerel Medya Grubu tarafından 2010 yılında ilan edilen Yerel Medya Günü kutlanıyor.

“Demokrasin olmazsa olmazı yerel unsurlardır.”

İstanbul Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bayrampaşa, Sultangazi ve Arnavutköy ilçelerindeki bazı gazetecilerin oluşturduğu Yerel Medya Grubu, Mart 2010 tarihinde  21 - 22 Ekim’i Yerel Medya Günü olarak ilan etti.

Giresun Medya Platformu kurucu başkanı ve aynı zamanda İstanbul Yerel Medya Gurubu başkanlığını da yürüten Ali Şükrü Kara, konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “Ortak tarihimizde ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval 22 Ekim 1860 tarihinde çıkmıştır. Aynı zamanda ilk çıkan yerel gazetedir. İstanbul’da yayın yapmıştır. Bazı kaynaklarda bu tarih 21 Ekim bazı kaynaklarda 22 Ekim şeklinde yer almaktadır. Doğrusu ise gazete arşivine ulaşılınca ortaya çıkacak olmasına karşın bir gün ileri-geri oynaması çok önemli değil.

Geçtiğimiz 2015 yılında kaynağı nereden çıktığı belli olmayan bir söylem ortaya çıktı.  “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü” 

Bu gün ile ilgili olarak ortalıkta alınan bir karar yok. Nerden çıktığı net belli değil… Olmayan bir gün… Bu günü kim nerede ilan etti ise bana da söylesin, öğrenelim, cahil kalmayalım! Ya da bu kadar kişi ve kurumu cahil konuma sokmayalım! 

İşte böyle nerden çıktığı belli olmayan böyle bir gün için gazeteciler başta olmak üzere, valiler, belediye başkanları, çeşitli kurumlar kutlama mesajları yayınlıyor…  

Biz bu günü kutlamaya devam edeceğiz. Ama Dünya Gazeteciler Günü olarak değil. Yerel Medya Günü olarak.

Bu vesile ile yerel medya organlarında çalışan “Gazeteci” arkadaşların ‘Yerel  Medya Günü’ nü kutlarım. Zira millet dediğimiz unsur yerelde yaşayana vatandaşlarımızdır ve yerel medya ile demokrasinin vazgeçilmez bir unsurdur.

Sonuç olarak 2010 yılında ilan ettiğimiz 21-22 Ekim “Yerel Medya Günü” nün bugün Türkiye genelinde kutlanmaya başlanılmış olması yerel gazetecilerin bir gücü, bizim bir gururumuz olarak ortadadır.”

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir