Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5732 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2013 - 10:21

23 Nisan Törenlerle Kutlandı

Büyüt
Küçült
23 Nisan Törenlerle
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilimizde düzenlenen törenlerle ve çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

 

Bu sabah saat 08.30 da Valilik önünde İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören daha sonra saat 10.00’da Gazipaşa İlkokulunda devam etti.

 

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak stadyumlarda değil okullarda, mahalle halkının da katılımlarıyla kutlanan törenler kapsamında Gazipaşa İlkokulu’nun bahçesinde düzenlenen tören bando takımının gösterisi ile başladı. Şiirler ve halkoyunları gösterilerinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

 

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 93. Yılı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Bugünün vesilesiyle demokrasiye ve Cumhuriyete giden yolda önemli kilometre taşlarımızı bir kez daha sizlerle birlikte hatırlıyoruz.” diyerek sözlerine başlayan Akkurt konuşmasına şöyle devam etti.

 

“23 Nisan 1920 de TBMM nin açılmasıyla birlikte bu meclis hem milli mücadeleyi yönetti hem de Türk Milletinin ihtiyaçları olan yürütme yetkisini elinde bulundurdu. Cumhuriyete giden yolda gerçekten çok önemli bir km. taşı ortaya konulmuş oldu.

 

İki önemli kavram. Ulusal egemenlik ve çocuk bize armağan edilmiş en güzel hediyelerdir. Geleceğimizin Türkiye’sinin kurulmasında bugünde aynı önemi korumaktadır.

 

Bugün geleceğimizin teminatı, güvencesi, ümidi, neşesi olan çocuklarımızı bir kez daha anıyoruz. Dünyada çocuklara bayram hediye etmiş olan tek devlet olmanın gururunu yaşıyoruz.  1979 yılından itibaren dünya çocuklarını buluşturmaya başladık. Bugün yurdumuzun her tarafında bu güzellikler yaşanmaktadır. Bu sene diğer yıllardan farklı olarak stadyumlarda değil her mahallemizde her okulumuzda mahalle sakinleriyle velilerimizi buluşturarak kutluyoruz.  Böylece daha coşkulu daha geniş kapsamlı olarak bugün ve gelecekte 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz.”

 

Konuşmanın ardından öğrenciler, 23 Nisan’la ilgili şiirler okudular. Daha sonra Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali, Jandarma Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı ve Vali Yardımcısı tarafından verildi.

 

Gazipaşa İlkokulunda düzenlenen törene Vali Vekili Bekir Ergök, Jandarma Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Mustafa Gezer, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, davetliler, öğrenci velileri ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.


        





Bulancak' ta 23 Nisan Kutlamaları

Cumhuriyet Meydanında yapılan törende Kaymakam Tayfur ELBASAN, Özel Harekât Tabur Komutanı Kıdemli Binbaşı Saadettin ŞAHİN ve Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, öğrencilerin ve halkın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladılar. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bumin AKGÜN’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

            Yapılan törenin ardından, Kaymakam Tayfur ELBASAN, Özel Harekât Tabur Komutanı Kıdemli Binbaşı Saadettin ŞAHİN, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa İSAOĞLU ve Emniyet Müdürü Hüseyin UĞURELLİ, Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN’ı makamında ziyaret ettiler.

            Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun hazırlamış olduğu kutlama programı, Saat 10.00’da okulun bahçesinde düzenlenen etkinliklerle yetkililerin ve geniş halk kitlesinin katılımıyla devam etti.  Kutlamalar, Halk oyunları gösterileri, öğrencilerin katılımıyla yarışmaların yapılması, öğrencilerin hazırladıkları dans ve koro gösterileri ile dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile devam etti. Ayrıca, Belediyemizce bölgemizde ilk defa düzenlenen “Bulancak Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’ne gelen Rusya, Ukrayna, Belarus ve Gürcistan Mask ekipleri animasyon gösterileri yaptılar.

 

            Tören ve kutlama programlarına Kaymakam Tayfur ELBASAN, Özel Harekât Tabur Komutanı Kıdemli Binbaşı Saadettin ŞAHİN, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa İSAOĞLU Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Emniyet Müdürü Hüseyin UĞURELLİ,  iktidar ve muhalefet partisi ilçe temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.



         


 
     
 
     
    


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir