Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8900 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2013 - 09:28

''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı''

Büyüt
Küçült
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk
''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'' münasebetiyle yayınlanan mesajlar

Vali Dursun Ali Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93. Yılında, 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.


Egemenliğimizin, istiklalimizin ve milli değerlerimizin simgesi ve nişanesi olan 23 Nisan 1920 önemli günlerimizden biri olup, ilk milli bayramımız ve aynı zamanda dünyanın da ilk ve tek çocuk bayramıdır.

 

23 Nisan 1920  Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı kurtuluş hareketinden, bağımsız bir devletimizin doğduğu ve egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletimizin  olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği gündür.

 

Büyük  Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni; umutsuzlukların, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur.

 

23 Nisan  1920 ülkemizin  ve milletimizin  varlığının tesadüflerin eseri olmadığının dünyaya ispatıdır. Yine bu tarih; vatanımızın, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin emsalsiz kıymetini ve bedelini bizlere hatırlatan, kısacası günümüze ve geleceğimize ışık tutan millî ve tarihî meşalelerimizdir.

 

Milli Mücadele,Anadolu topraklarının işgalcilerden temizlenmesini değil, sömürgeciliğe karşı bir meydan okumayı da ifade etmektedir. Millî mücadele azmi ve metodu, bugün, hem ülke ve millet olarak, hem de insanlık olarak karşı karşıya bulunduğumuz sorunların aşılmasında emsalsiz bir örnek, tükenmez bir ilham kaynağı oluşturmaktadır.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumudur. Ulu önder Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.


Bu bayram, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği tarihî bir gün, diğer taraftan “yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı” çocuklarımız için bir şenliktir.

 

Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür. Bizlere düşen görev geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızı, milli ve manevi değerlerle donatarak , topluma faydalı bireyler olmalarını sağlamaktır.


Bu duygu ve düşüncelerle tüm Giresunlu hemşerilerimin 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucu kahramanları ve vatanımız için canlarını seve seve ortaya koyan muhterem şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”



Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Aksu mesajında şu ifadelere yer verdi; "Herkesin bildiği gibi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya üzerinde çocukların sahip olduğu tek bayram. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu gün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayram, çocuklara verdiğimiz değerin ilk göstergesidir. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti halkının sahip olduğu bu bilinç hala ilk günkü tazeliğini korumaktadır." dedi.

Çocuklarımız bizim geleceğimizdir diyen Aksu sözlerini şöyle sürdürdü; "Giresun'umuzun ve ülkemizin geleceği onların omuzlarında yükselmektedir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimli, yetenekli ve mutlu bireyler olması herkesin olduğu gibi, bizlerin de en büyük hedefidir. Biz hayatımıza anlam katan temiz yürekli, güler yüzlü çocuklarımızı seviyor ve onlara sonsuz güveniyoruz. Ben bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Kuruluşunun 93. Yıl dönümünü ve başta Giresunlu çocuklarımız olmak üzere tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."

Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ile ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan AYDIN mesajında; 

 

“ Bundan 93 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıyla bu topraklarda başlayan bağımsızlık mücadelesi, bugün tüm dünya çocukları için bir bayramdır. Bu günü bir bayram olarak geleceğin teminatı olan çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, böylelikle çocuklara verdiği değere ve yeni Türk Ulusu’nun geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğine işaret etmiştir. Bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

             Sevgili çocuklar, yarınlarımızın teminatı olan sizlerin, geleceğin büyükleri olarak üzerinize bir takım görevler düşmektedir. Bu görevleri yerine getirebilmeniz için milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayacak sizlerin sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Sizlerin özgür düşünceli, sorgulayan, değerlerine sahip çıkan, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeniz en büyük dileğimdir.

              Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” bu yıl ilçemizde ve hatta Doğu Karadeniz Bölgesinde ilk defa Uluslararası düzeyde festival coşkusu ile kutluyoruz. Yurt dışı ve yurtiçinden gelen misafir öğrencileri sizlere konuk ederek, yaşamış olduğunuz 23 Nisan coşkusunu ve bilincini misafirlerinizle paylaşın istedik. Yine ilçemizi, bölgemizi ve ülkemizi, örf, adet ile gelenek ve göreneklerimizi gelen misafirlerimize en iyi şekilde tanıtacağınıza eminim. Konuklarınıza misafirperverliğimizi göstererek yeni dostluklar kurulacağına da inancım tamdır. Sizler bu dostluklarla ülke ve dünya barışının onursal elçileri olacaksınız.

               Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve Milli Mücadelede emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyor, İlçemize yurtiçi ve yurtdışından teşrif eden öğrenci ve gruplara hoş geldiniz diyor, "Bulancak Belediyesi Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali”nin insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.




TİRDEF'in 23 Nisan Kutlaması 
 
Dünyada sadece bizde bayramı var.
Çünkü dünyanın en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk'tü... Ülkeyi kurtarmak için yüreklerdeki ateşi yakmakla kalmadı. Devrimleri ile iyi bir asker olduğu kadar, örnek bir devlet adamı olduğunu kanıtladı. Evet sadece bizim çocuklarımız kutluyordu, 23 Nisan'ı. Şimdi tüm dünya çocukları Ulu Önder'in onlara armağan ettiği günde coşuyor, Büyük Önder'i unutmuyor. Çünkü O, çocukları hiçbir zaman unutmadı. Biz de O'nun unutmayacağız. Çocuk yüreklerde çarpan heyecanı hissediyor, sadece ülkemizin değil, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan bayramını kutluyoruz. TİRDEF Yönetim Kurulu

Haldun DOMAÇ
Fotomaç Gazetesi Spor Yazarı


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir