Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7714 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   21 Nisan 2012 - 11:03

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajları

Büyüt
Küçült
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajları

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı


Vali Dursun Ali Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 92. Yılında, 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.   Vali Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi.   “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir İlkesinin benimsendiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 92. yılını kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.   23 Nisan 1920, ülkenin yönetiminde her türlü etki, baskı ve mandanın reddedilerek TBMM’nin açıldığı ve yapılacak kurtuluş mücadelesindeki meşruiyetinin sağlandığı tarihtir.   Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, Türk milletinin var olma, yok olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının en büyük örneklerinden birisidir. Bu şanlı meclisin kurulması, tam bağımsız yeni Türk Devleti´nin hayata geçirilmesi yolunda atılan büyük bir adımdır.
23 Nisan 1920 bu nedenledir ki, bu milletin önemli günlerinden birisi değil, bu milletin her zaman için en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük simgesidir.

Bu bayram, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti´nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği tarihî bir gün, diğer taraftan da  “yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı” çocuklarımız için bir şenliktir.
  Kuruluşunun 92. yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün de demokrasimizin, milli devletimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Bu güvencenin toplumsal dayanağı ve en temiz kaynağı ise pırıl pırıl çocuklarımızdır.

Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke bırakmak, onları geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür. Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek hepimizin sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Giresunlu hemşerilerimin 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucu kahramanları ve vatanımız için canlarını seve seve ortaya koyan muhterem şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, tüm çocukların bayramını kutladı. Başkan AYDIN mesajında;

23 Nisan, bir milletin bağımsızlık meşalesini alevlendiren önemli adımlardan birisi olmuştur. 23 Nisan aynı zamanda, Türk milletinin yok olmadığını, işgallere, bölünmeye karşı bütün imkânlarını seferber ederek dünyaya varlığını kanıtladığı gün olarak tarihteki yerini almıştır.

Bundan 92 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıyla bu topraklarda başlayan bağımsızlık mücadelesi, bugün tüm dünya çocukları için bir bayramdır. Bu günü bir bayram olarak geleceğin teminatı olan çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, böylelikle çocuklara verdiği değere ve yeni Türk Ulusu’nun geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğine işaret etmiştir. Bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Sevgili çocuklar, yarınlarımızın teminatı olan sizlerin, geleceğin büyükleri olarak üzerinize bir takım görevler düşmektedir. Bu görevleri yerine getirebilmeniz için milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayacak sizlerin sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Sizlerin özgür düşünceli, sorgulayan, değerlerine sahip çıkan, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeniz en büyük dileğimdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve Milli Mücadelede emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyor; Mutluluğunuzun, sevincinizin, coşkunuzun ve ümidinizin daim olmasını diliyor, geleceğin Türkiye’sini ve Bulancak’ını emanet edeceğimiz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sizleri sevgiyle kucaklıyorumdedi.

AK PARTİ GİRESUN İL BAŞKANI AV. SABRİ ÖZTÜRK' ÜN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

 

              Milletimizin ve ülkemizin kaderi, 92 yıl önce 23 Nisan 1920 tarihi ile birlikte yeniden yazılmaya başlanmıştır.              .

 

              Bu tarih itibarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında tek yumruk olarak toplanan milletimiz, öncelikle, dört bir yanı işgal edilmiş vatanımızda özgürlük meşalesini yeniden tutuşturmuştur.

 

              Yokluklar içerisinde var olan Büyük Millet Meclisi, önce milletimizi tek çatı, tek ülkü, tek bayrak altına toplamış; sonra da eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bu destan, var oluşunu hürriyetine adamış bir milletin topyekün temsil edildiği; milli iradenin kalbi Meclisimizin ve onun aziz kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahramanlarının başarısıdır.

 

              Destansı mücadeleler sonucunda bizlere emanet edilen ülkemizin, daha özgür, daha demokratik bir yapıya kavuşması için hükümetimiz büyük bir özveri ve gayretle çalıştığı bilinmelidir.

 

              Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli iradenin hayat bulduğu bugünü; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan etmiştir.

 

              Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir.

 

              Milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuzdur.

 

              Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir.

 

              Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi derin saygı ve rahmetle anıyorum.

 

              Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin bayramını en içten duygularla kutluyorum. Milletimizin hürriyetini ve egemenliğini sembolleştiren 23 Nisan'ın tüm ülkemize huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesini, diliyorum

 

 

                       

23 NİSAN MİLLİ EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

 

          23 Nisan 1920 sadece TBMM'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temelinin atıldığı gündür.

 

          Cumhuriyetimizin kurucusu ve Yüce Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelenin çetin şartlarında  dahi TBMM'nin demokratik bir zemin olarak muhafazasına büyük önem göstermiş, Meclis üstünlüğünü temel prensip olarak benimsemiştir. Onun için Atatürk demiştir ki: 'Millet ve memleket nam ve hesabına yegane müracaatgah burasıdır.

 

             Cumhuriyetin ilanından sonra da Gazi Mustafa Kemal Atatürk bütün siyasi ve toplumsal reform projelerini TBMM'den kanun çıkarılması suretiyle millet iradesine dayanarak hayata geçirmiştir. Hiç kuşkusuz, Atatürk'ün sahip olduğu çağdaş Türkiye vizyonun temelinde demokratik bir yönetim ideali vardır.

 

             Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

 

              Cumhuriyetimiz, birbirini tamamlayan bu temel nitelikleriyle artık kurumsallaşmış, kökleşmiş ve yediden yetmişe millete mal olmuştur. Ne mutlu ki cumhuriyetimizin kuruluş ideallerine, çağdaşlaşma hedeflerine bugün her zamankinden daha yakın bir noktada bulunuyoruz. Bu başarı her şeyden önce aziz milletimizin ve onun değişim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan Yüce Meclisimizindir. Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır.

 

            Bugün 92. açılış yıl dönümünü kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisimizle, her zamankinden daha da güçlü olan cumhuriyetimizle, geleceğe güven içinde bakıyoruz. 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Bu çağrıda bu bayramı çocuklara armağan eden Türkiye Büyük millet Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sesi vardır. İnanıyorum ki bütün çocuklarımız bu çağrıdaki ruh ve şuur ile geleceğin müreffeh Türkiyesini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.

 

           Bu umutla 23 Nisan Milli egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyoruz.

 

                                                                                          Çetin ÇAKIROĞLU

                                                                         Ak Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı



                                                        

23 NİSAN MİLLİ EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

 

            23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

            Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929'da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir.

           Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

         Büyük önder Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar'ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti'nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.
 

        Bu umutla 23 Nisan Milli egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.

 

                                                                                          İskender GEÇ

                                                                     Ak Parti Çaldağ Belde Belediye Başkanı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK

BAYRAMINI KUTLUYORUZ

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği çocuk bayramının tüm dünya çocuklarına kutlu olmasını diliyor, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza bir bayram hediye eden Ulu Önder Atatürk’le onun silah ve düşünce arkadaşlarına saygılarımızı, minnetlerimize sunuyoruz.

Ayrıca TBMM açılış yıldönümünü, ulusal egemenliği kutluyoruz.

 

Giresunspor Yönetim Kurulu





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir