Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8444 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Kasım 2012 - 12:54

24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

Büyüt
Küçült
24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

Vali Dursun Ali Şahin’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı:   “Değerli öğretmenler;   Millet Mekteplerinin 1928 yılında açılışı ve Ulu Önder Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri büyük bir coşkuyla Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.   Değerli öğretmenlerimizi bu anlamlı günde; sevgiyle, hürmetle üzerimizdeki emeklerini ve haklarını bir kez daha anmanın kıvancını yaşamaktayız.   Hiçbir maddi kıymetle ölçülmeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenlik, sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde,halka hizmet etmenin en güzide yollarından biridir.   Sevgi, şefkat ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik, ülkemizin gelişerek muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkması ve uluslararası camiada saygın bir ülke haline gelmesi için en önemli meslek grubudur. Ve bütün mesleklerin de temelidir.  Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır.   Toplumun şekillenmesinde, bizlerin ve gelecek nesillerin yetişmesinde, hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin üzerimizde büyük emekleri bulunduğundan, haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir.   Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni nesillerin, öğretmenlerin eseri olacağının ifadesi öğretmenlerimize verilen değerin açık bir göstergesidir.   Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde fedakârca, vefakârca ve özverili bir biçimde gayret gösteren, çaba sarf eden öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layıktırlar.   Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ilimizde görev yapan ve emekliye ayrılan öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutlayarak saygı sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.”

Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN 24 Kasım  Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan mesajında;

“Ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi eğitimli gençler sayesinde mümkündür. Bu çok değerli ve kutsal görevi meslek edinen öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı yetiştirmek için vatanımızın her köşesinde büyük özveri göstermektedir. Sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakârlık gerektiren bir meslektir.

Genç Cumhuriyetimizin kısa zamanda dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan biri, hiç şüphe yok ki, fedakârca, cefakârca, özveriyle gayret gösteren öğretmenlerimize aittir. Bu millet, öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürüyor. Şüphesiz öğretmenlerimizin hatırlanması, anılması için bir gün, bir hafta veya bir ay yeterli değildir. Resmen ve sembolik de olsa bir öğretmenler gününün var olması, öğretmenlerimize her gün ve bütün ömrümüz boyunca gönül bahçemizde en güzel yeri ayırmamıza engel değildir. 

Ben bu vesileyle, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın bir mesleği icra eden,  başta ilçemizde görev yapan öğretmenler olmak üzere, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini tebrik ediyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur  ve  esenlikler  temenni ediyorum.  Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de   Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

   

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet GELDİ, 24 Kasım  Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Milletvekili Geldi’nin Mesajı Şöyle;

“Öğretmenler tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Öğretmenlik mesleğini diğer birçok meslekten ayıran en önemli özellik, malzemesi ve meyvesinin insan olmasıdır. Öğretmen ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir. Bu çerçevede öğretmenlerimizle birlikte geleceğimiz olan çocukların ve gençlerin iyi yetiştirilmeleri, diğer gelişmiş ülkelerin insanlarıyla rekabet edebilecek konuma gelebilmeleri için eğitim alanında alınacak uzun bir yol bulunmaktadır. En zor şartlarda, Anadolu'nun en ücra köşesindeki insanımıza ulaşarak, fedakarlığın en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren öğretmenlerimizin öğretmenler gününüzü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kıymetli varlığımız olan siz değerli öğretmenlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.


Öğretmenden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, millet denemez. Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğiticilere öğretmenlere muhtaçtır.

Eğitimciler olarak “değişmeyen tek şey değişimdir.” prensibi doğrultusunda, ğitim meslek ahlakına ve profesyonelliğine uygun olarak topluma hizmet tmek,  eğitimcilerimizin ve eğitim mağdurlarının problemlerine çözüm üretmek, ya da üretilecek çözüm önerilerinin parçası olmak için kurulmuş bir derneğiz.

2007 yılında Beşiktaş’ta kurulduğu günden itibaren, yenilikçi dinamik, hizmet kalitesini artırarak büyüme stratejisi ile her biri farklı yeteneklerde ve farklı eğitim dallarında bilgi birikim ve deneyime sahip olan, uzun yıllar eğitime emek ve gönül vermiş arkadaşlarımızla, toplumun her kesimini saran kucaklayan, kesintisiz bir iletişim, istişare ve işbirliğinin gerekliliğine inanıyoruz.

Bir nitelikler ve eğilimler varlığı olan insanın beşikten mezara kadar gelişme sürecinde etkin rol oynaması ve tarihi gelişimimizde öğretmen okulları ile başlayan öğretmen liseleri, kurslar, enstitüler, fakülteler derken çağın gerektirdiği ve ihtiyaca cevap verecek nitelikli öğretmen yetiştirmek ülkemizin geleceği için zorunluluk arz etmektedir.

Bir ülkenin kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanda gelişebilmesi için öncelikle eğitimle ilgili sorunlarını çözmesi gerekmektedir.

Ülkemizin dünya ülkeleri arasında adından söz edilen başarılı bir ülke olarak yer almasının önünü tıkayan ve çağımıza uyumsuz kılan problemlerin sorumluluğunu eğitimciler olarak taşıyoruz, taşımalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutlarken, başta Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyor, ruhları şad olsun diyorum.

 

Demircan YETKİN

    Genel Başkan





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir