Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5093 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Ekim 2012 - 11:04

4. Üniversite Teşkilatları Buluşması Sonuç Bildirgesi

Büyüt
Küçült
4. Üniversite Teşkilatları Buluşması Sonuç
Eğitimciler Birliği Sendikası, dünya ve ülkemizdeki gelişmelerle birlikte yükseköğretim sistemine, üniversitelere ve sendikal gelişmelere ilişkin konuları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini paylaşmak gibi geniş kapsamlı bir içerikle Antalya'da 19-21 Ekim 2012 tarihlerinde 4. Üniversite Teşkilatları Buluşması’nı gerçekleştirmiştir.

Giresun Üniversitesini Eğitim Bir Sen Temsilcisi RECEP YAĞCI başkanlığında bir heyet temsil etti. Sendikal heyecanın üst seviyede olduğu toplantı süresince ortaya konan görüş, öneri ve değerlendirmeler sonucunda aşağıdaki hususların toplantının sonuç bildirisi olarak kamuoyuyla paylaşılması kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda;

1- Bütün ülke ve uluslararası kuruluşları Suriyedeki katliamı durdurmak için birlikte hareket etmeye ve Müslümanlar için son derece önemli olan Kurban Bayramı vesilesiyle tarafları, bir daha bozulmamak üzere, ateşkes yapmaya çağırıyor; Suriye’de vatandaşların demokrasi ve özgürlükle tanışması için Baas rejiminin sona erdirilmesini ve halkın iradesini esas alan yönetim yapısının daha fazla kan dökülmeden hayata geçirilmesini istiyoruz.

2-Yeni anayasa, hükümleri ve ruhuyla insanı esas almalı, bütün vatandaşları kucaklamalı, tanımlama dayatması yerine tanıma erdemi içermeli, bu ülkenin vatandaşlarını bir ve eşit görmeli, doğuştan gelen hakları sınırlamamalı aksine teminat altına almalı, din ve vicdan özgürlüğüne yönelik mevcuttaki sınırlamaları sona erdirmelidir.

3-Türkiye’nin gelişmesini engellemek isteyen ve yakın ülkelerdeki karışıklıkları fırsat bilenler terörü azdırma ve terör örgütünü maşa olarak kullanma yarışına girmiştir. Milletimiz, özellikle son dönemde eğitim çalışanlarını hedef alan terörü sona erdirmekle kalmayacak, arkasındaki güçlere de haddini bildirecektir.

4-YÖK, anayasal bir kurum olmaktan çıkartılarak, yıllardır ertelenen yeni YÖK yasası paydaşların görüş ve önerileri de dikkate alınarak biran önce hayata geçirilmelidir.

5-Yeni üniversitelerin akademik ve idari personel ihtiyacı ivedilikle giderilmelidir.

6-Akademik ve idari personelin beklentilerini karşılayacak yeni personel kanunu hazırlanmalıdır.

7-Üniversitelerarası Kurul ve Yükseköğretim Kurulu’nda hukuki alt yapısı oluşturularak çalışanlar adına yetkili sendika temsilcisinin bulunması sağlanmalıdır.

8-Rektörlük seçimlerinde akademik ve idari personelin tamamı oy kullanabilmelidir.

9-Akademisyenlerin maaş ve ücretleri, kendi konumundaki kamuda çalışan uzman yardımcısından daha düşük düzeydedir. Bu ayıba son verilerek, akademik personelin, bilimsel üretim yapmasını destekleyecek mali ve idari imkanlar biran önce harekete geçirilmelidir.

10-Akademisyenlerin proje ve çalışmalarından dolayı yapılan döner sermaye kesintileri azaltılmalıdır.

11-Öğretim elemanlarının daha fazla akademik çalışmalara zaman ayırmasını sağlamak için maaşları artırılarak ders saatleri azaltılmalıdır.

12-Araştırma görevlilerinin istihdam ve ücretlerine ilişkin sorunlar giderilmeli, kadro ve derece sınırlaması uygulamasına son verilmelidir.

13-Askerlik görevini yapmayan akademisyenlerin askerliklerini üniversiteler bünyesinde yapabilmelerine imkan sağlanmalıdır.

14-Akademisyenlerin fikirlerini, eleştirilerini ve önerilerini her türlü iletişim araçlarını kullanarak izin almadan serbestçe ifade etmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır.

15-Rektörlerin akademisyenler üzerindeki sınırsız yetkilerine son verilmelidir.

16-Yardımcı doçent kadroları artırılmalı ve doktorasını tamamlayan öğretim elemanlarına kadro tahsisi yapılmalıdır.

17-Üniversite içerisinde ve tesislerinde içki satışına ve servisine kesinlikle ruhsat verilmemeli ve mevcut olanlar kapatılmalıdır.

18-Üniversite çalışanları dahil olmak üzere kamu görevlilerine yönelik siyaset ve grev yasakları kaldırılmalı, akademik personelin siyaset yapma hakkının kapsamı genişletilmelidir.

19-Üniversiteler ve Meclis dahil bütün kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan başörtüsü yasağına biran önce son verilmelidir.

20-Üniversitelerde çalışanlar bir bütün olarak değerlendirilmeli, akademik personelin yararlandığı geliştirme ödeneği ve benzeri tazminatlardan idari personel de yararlanmalıdır.

21-Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları ile bu sınavlarla geçiş yapılacak kadro ve unvanların sayısı artırılmalı, sınavlar periyodik aralıklarla gerçekleştirilmelidir.

22-Şefler için kadro sınırlaması uygulaması kaldırılmalıdır.

23-2547 sayılı Kanun’un 13. maddesinden kaynaklanan keyfi görevlendirmeler sona erdirilmeli ve bu hüküm kanun kapsamından çıkarılmalıdır.

24-İdari personelin naklen geçişleri üniversitelerin inisiyatifine bırakılmayarak, belli kriterler çerçevesinde özre bağlı yer değişikliğine izin verilmelidir.

25-İdari personelin önlisans, lisans ve lisansüstü programlarına katılımlarını sağlayacak izinlerin verilmesi, ikinci öğretim harçlarına indirim yapılması gibi kolaylıklar sağlanmalıdır.

26-Üniversite çalışanlarında da sicil uygulaması kaldırılmalıdır.

27-4/B kapsamındaki personel, 4/A kapsamında kadroya geçirilmelidir.

28-4/C’li personelin özlük hakları ve görev tanımları yapılmalı; kadroya alınmalı, kadroya alınıncaya kadar kadrolu çalışanların yararlandığı bütün sosyal hak ve yardımlardan faydalanması sağlanmalıdır.

29-İkinci öğretim uygulamalarında görev alan üniversite personeline mesai ücreti verilmeye devam edilmelidir.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir