Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6845 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   05 Aralık 2011 - 00:58

5.Sorgun Aşıklar Bayramı muhteşem oldu

Büyüt
Küçült
5.Sorgun Aşıklar Bayramı muhteşem
5.Sorgun Aşıklar Bayramı muhteşem oldu../ Hikmet OKUYAR

5.Sorgun Aşıklar Bayramı muhteşem oldu../ Hikmet OKUYAR

İzliyebildiğimiz kadarıyla ve aldığımız en yeni haberlere göre;
Sorgun Yazarlar Aşıklar Şairler Kültür ve Araştırma Derneği ( Soyaşad )
ile Sorgun Belediyesi katkılarıyla düzenlenen 5. Sorgun Aşıklar Bayramı muhteşem oldu.
...
İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda yapılan 5. Sorgun Aşıklar Bayramı'na Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sorgun Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Şiir Yorumcusu Ayşe Bozkurt'un okuduğu " Sorgun Şehrengizi " isimli şiir ile  açılışı yapılan etkinlikte konuşan SOYAŞAD Başkanı Durali Doğan, Yozgat ve ilçelerinin ünlü aşık ozan  şairler yetiştirmiş olduğunu ifade etti.

Fenni, Nazi, Hüzni Baba, Aşık Gülşani, Demli Molla gibi büyük şairlerin Yozgat'tan yetiştiğini belirten Başkan Eğitimci Şair Yazar Gazeteci  Durali Doğan; Belediye Başkanı Ahmet Şimşek başta olmak üzere etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de, bu tür faaliyetlere belediye olarak her zaman destek vereceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından programa katılan şairler şiirlerini okudu.


Programa il dışından katılan Ozan Kenan Şahbudak (Malatya), Ozan Sefil Eröksüz (Çorum), Aşık Müslüm Sümbül (Sivas), Ozan İlyas Türkmen (Kayseri), Ozan Ali Güç (Sivas) de türküler seslendirerek programı renklendirdi.



Etkinliğin sonunda katılımcılara Kaymakam Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından günün hatırasına plaket verildi.

......

Aşıklık geleneğinin usta - çırak kuralına da uygun olarak Türkiye genelinde yaşatılması ve yaygınlaştırılması için yoğun hazırlıklar sonrası tertiplenen ve Sorgun ve çevresinden kültür sanat dostu  şiir sevenlerin de yoğun ilgi gösterdiği 5. Sorgun Aşıklar Bayramı coşkusunu bizler de Sorgun dışından internet ve telefon bağlantıları ile takip ederek paylaştık.


Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek  ile Dernek Başkanı Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Durali Doğan'ın şahsında ;
5. Sorgun Aşıklar Bayramı organizasyonun kapsama alanı içinde bulunan tüm kültür sanat dostlarımızı Şebingülü sunumlarımızla tebrik ediyoruz saygıyla selamlıyoruz.


Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir