Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6452 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Mart 2012 - 18:53

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları

Büyüt
Küçült
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı:

 “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınların eşitlik ve daha huzurlu bir hayat özlemleri ile isteklerini dile getirdikleri bir gün olarak kutlanmaktadır.

 Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygı ile ölçülür.

 Bizler; tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Tarihin her döneminde Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olan kadın, aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu rolünü üstlenerek, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olmuştur.

 

Cumhuriyetin kurulmasının ardından Türk kadını; birçok dünya devletindeki kadınlardan  önce medeni ve siyasi haklarına kavuşmuş, her alanda üstlendiği görevleri de başarıyla yerine getirmiştir.

 Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk “Ey kahraman Türk kadını, sen omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. Kadınlarımız, savaş hayatında, tarım hayatında, maişet hayatında erkeklerimizle, yarım adım geride kalmayarak yürüdüler”, sözü kadına verdiği değerin bir göstergesidir.

 Toplumsal hayatta nüfusumuzun yarısından fazlasını oluşturan kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur.

  Kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar

 Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum


Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Aksu mesajında şu sözlere yer verdi;

"Hayatımızın her anını paylaştığımız kadınlarımız bizim her zaman geçmişten geleceğe dünümüz, bugünümüz ve yarınlarımız olmuştur. Kadın sadece bir eş değildir, başarı kaynağımızdır, hayatımızın eşsiz ışığıdır. Her şeyden önemlisi annedir. Onlar istiklal mücadelemizin kahramanı, her toplumun uygarlık seviyesinin göstergesidir. Bugünümüzü yarın yapan, umut dolu günümüzü mutluluk yapan kadınlarımızdır. Fındık nasıl Giresun'un baş tacıysa, kadınlar da bizim baş tacımızdır. Ben bu duygu ve düşüncelerle başta Giresunlu kadınlarımız olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor ve bu çerçevede düzenlediğimiz etkinliklerimize tüm halkımızı bekliyoruz."


Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Eğitimin verildiği aile mektebinin hocası olan kadınlarımıza çok büyük görevler düştüğünü vurgulayan Başkan AYDIN, mesajında;

“İnsanlık tarihi boyunca, yeryüzünde hayatın sürekliliğinin vazgeçilemez ana unsurlarından biri kadın olmuştur. Kadınlarımız, toplumun oluşmasında gerekli temel yapı taşlarının en önemlisidir. Nesillerin ve nesilleri geleceğe taşıyan liderlerin yetişmesinde en önemli görev, kutsal sıfat anne sıfatına sahip kadınlarımızındır. Bu kutsal sıfata sahip kadınlarımız, annelerimiz bizlerin baş tacı konumundadır. Kadınlarımız, sevindirici bir şekilde artık hayatın her alanında erkeklerle yarışır konuma gelmiş, erkeklerin üstlendiği görevleri başarıyla üstlenmişlerdir. Yasal olarak kadınlarımız, önemli haklara sahip olmalarına ramen gelinen durumun yeterli olmadığı ve çeşitli alanlarda sorunlarının yaşandığı açıktır. Son dönemlerde kadınlara yönelik artan şiddet olayları her vicdan sahibinin olduğu gibi bizleri de üzmekte ve toplumumuzu yaralamaktadır. Bunun önüne geçebilmek için her ne kadar yasal düzenlemeler yapılsa da, yine kadınlarımızın temel taşı olduğu aile mektebinde yetişen çocuklarımıza milli ve manevi eğitimin verilmesi, gelecekte bu tür olumsuzlukların yaşanmamasına şüphesiz katkı sağlayacaktır.

 

Türk kadını, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde feragat ve fedakârlıkların en yücesini yapmışlardır. Kurtuluş Savaşında; kanını, canını, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamıştır.
 

Bu duygu ve düşüncelerle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tüm Dünyada ve Ülkemizde kadına şiddetin olmadığı, eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmasını temenni eder, tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.” Dedi.

 

AK Parti Giresun İl Başkanı Av. Sabri ÖZTÜRK' ün

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI  

     1975 yılında Dünya Kadınlar Yılı’nı ilan eden Birleşmiş Milletler Örgütü, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ın tüm kadınlar için Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kararlaştırmış, kadınlara eşit hakların verilmesinin Dünya barışını güçlendireceği kabul edilmiştir. Böylece 8 Mart, dünyada kadınların yüzyıldır yürüttüğü özgürleşme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün haline gelmiştir.

      
          M. Kemal Atatürk : “Kadınlarımız için, asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır.” 

 
          Bunun bilincinde olan Ak Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Ak Parti’nin kuruluşundan itibaren “Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil, bütün toplum için bir eksikliktir” diyerek bu alanda ciddi çalışmalar yapılmasını sağlamıştır.

 
          Kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz bir parçası, üretimin etkin öğesidir. Ülkemiz de her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınlarımızın sayısının artması sevindiricidir. Kadınlarımızın birey olarak kendi sorunlarına sahip çıkmaları, erkeklerin bu sürece dahil olmaları ve daha iyi yaşama düzeyine ulaşmak için birlikte çaba göstermelerinin, geleceğin çağdaş Türkiye’sini kurma çabalarımıza önemli katkılarda bulunacağına inanıyor ve kadınlarımızın sosyal ve siyasi hayatta daha fazla yer alması için gayret gösteriyoruz. 

 
         Kadınlarımız insan hayatında anne, kardeş, yar ve evlat olarak vazgeçilmez yere sahiptir. 

 
         Ülkemizde kadınlarımız sadece bir gün değil, her gün kadınlara değer veren, cenneti onların ayağının altına seren bir anlayışın mensuplarıdır. 
 
         Türk milleti diğer milletlerden farklı olarak tarihin her döneminde kadına ve aile yapısına değer vermiş ve kadını toplum hayatının zirvesine çıkarmıştır.  
Bizlerde bu anlayışın mensupları olarak sağlıklı toplumun ve kalkınmanın ancak kadınların sosyal ve siyasi hayatta daha fazla aktif katılımıyla mümkün olduğunu düşünüyoruz. Kadınlarımızın sosyal ve siyasi hayatta daha fazla yer almaları için gayret gösteriyoruz. Çünkü kadının siyasi ve sosyal hayata daha fazla katılmasıyla ülkemizdeki siyasi ve sosyal kalitenin artacağına, dünyada var olan şiddet eğiliminin azalacağına inanıyoruz. 
Kadının doğasında var olan sevgi ve şefkat duygularının toplumdaki şiddet ve nefret duygularını yeneceğine inanıyoruz. Daha sağlıklı ve eğitimli bir toplumun ancak yetişmiş, eğitimli kadınların eliyle mümkün olacağını biliyoruz. 
 
         Ayrımcılığın önlendiği, insanların eşitlik ilkesi çerçevesinde hak ve özgürlüklerini adil bir biçimde kullandığı, kadınlarımızın yönetimin her aşamasında temsil edildiği bir dünya da yaşamak umuduyla, tüm hanım kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. 

     Av. Özlem YEŞİLALİOĞLU KÜLEKÇİ

AK Parti Giresun Kadın Kolları Başkan Yardımcısı

 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI 

 

Mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşı olan , varlıklarıyla hayatımızın her alanında fedakarlığı, üretkenliği temsil eden kadınlarımız sonsuz sevgi ve hoşgörüleriyle geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol üstlenmektedirler.

 

Kadınımız yıllar boyu erkekle birlikte omuz omuza hayat mücadelesi vermiş, kurtuluş savaşımızda eşi olmayan bir fedakarlık örneği göstermiş, savaşarak modern Türkiye’nin temellerinin atılmasına ortak olmuştur.Ulu Önder Mustafa Kemal’in büyük gayretleriyle ülkemizde seçme ve seçilme hakkı kazanan kadınımızın, son yıllarda yapılan anayasal ve kanuni düzenlemelerle siyasal, sosyal ve iş yaşamında daha etkin rol alması sağlanmıştır. Kendisine  pozitif ayrımcılık sağlayan yasal düzenlemelerle önü daha da açılan kadınlarımız gelecek yıllara daha güvenli ve umutla bakmaktadır. 

Kadın olduğu her yere sevgi, hoşgörü ve barış götürmüş, dokunduğu her şeye güzellik ve estetik katmıştır. 

Kadınlarımız varoluş kaynağımız, etimiz, tırnağımız, canımız, anamızdır…

 Sevdamız, aşkımız, ulaşamadığımız, Şirinimiz, Leylamızdır…

 Mücadelemiz, kavgamız, Nene Hatunumuz, Şerife Bacımızdır…

 Koklamaya kıyamadığımız, yavrumuz Ayşemiz,  Fatmamızdır…

 İnce bir nakıştır, paha biçilmez bir mücevher,

 Hayatın tadı, tuzu, rengi her şeyidir kadınlarımız.

 İyi ki varsınız…

 Kadınlar gününüz kutlu olsun

 

Yağcı “Ölü  Kuş  Uçmaz ”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şube Başkanı Recep YAĞCI, Temel insan hakları ve özgürlüklerin en büyük düşmanı Siyonizm ve küresel emperyalizmdir. Hakkı üstün tutan adil bir yönetimin değil de Siyonizm ve küresel emperyalizmin egemen olduğu dünyada özgürlükten, adaletten, demokrasiden, insan haklarından ve kadınlar gününden söz etmek, “ölü kuş uçuyor” demek kadar komik ve abesle iştigaldir” dedi. 

 “ Kutlu Olsun Demekle Hiç Bir Şey Kutsal olmaz”

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir