Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6256 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   08 Mart 2013 - 10:46

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları

Büyüt
Küçült
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN bir mesaj yayınladı. ''Kadınlarımız milletimizin merhametli yüzüdür'' diyen Başkan AYDIN mesajında;

Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınların eşitlik ve daha huzurlu bir hayat özlemleri ile isteklerini dile getirdikleri bir gün olarak kutlanmaktadır.

 

Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren kadınlarımıza çok şey borçlu olduğumuz bir gerçektir. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır.

 

Toplumun temeli aileye, ailenin temeli ise kadınların varlığına bağlıdır.Her yönden gelişmiş toplumların arka planına baktığımızda aileyi huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınları görmekteyiz. Bütün fedakarlığı ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız, huzurlu mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için olağan üstü gayret göstermektedir. Dolayısıyla kadının olmadığı ya da ihmal edildiği toplumların sağlıklı olması ve gelişme göstermesi mümkün değildir.

 

Bizler; tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Tarihin her döneminde Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olan kadın, aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu  rolünü üstlenerek, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olmuştur.

 

Cumhuriyetin kurulmasının ardından Türk kadını; birçok dünya devletindeki kadınlardan  önce medeni ve siyasi haklarına kavuşmuş, her alanda üstlendiği görevleri  de başarıyla yerine getirmiştir.

 

Kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur.

 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. "


8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN bir mesaj yayınladı. “Kadınlarımız milletimizin merhametli yüzüdür” diyen Başkan AYDIN mesajında;

Ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunan kadınlarımız; toplumsal ve ekonomik yaşamın gelişmesindeki en önemli temel taşlarımızdır. 
Kadınlarımız, toplumun oluşmasında gerekli temel yapı taşlarının en önemlisidir. Nesillerin ve nesilleri geleceğe taşıyan liderlerin yetişmesinde en önemli görev, kutsal sıfat anne sıfatına sahip kadınlarımızındır. Bu kutsal sıfata sahip kadınlarımız, annelerimiz bizlerin baş tacı konumundadır. Kadınlarımız, sevindirici bir şekilde artık hayatın her alanında erkeklerle yarışır konuma gelmiş, erkeklerin üstlendiği görevleri başarıyla üstlenmişlerdir. Kısaca, kadınlarımız milletimizin merhametli yüzüdür.

Türk kadını  tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde feragat ve fedakârlıkların en yücesini yapmışlardır. Kurtuluş Savaşında vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan cefakâr, vefakâr analarımız tüm dünyaya örnek davranışlarını sergilemişler, bu güne kadar çalışmaları ile hayatın her alanında başarı sağlamışlardır.

Dünya'da hiç bir millete görülmeyen fedakârlıkları Türk kadınında görmek mümkündür. Bu fedakâr insanların hatırlanması ve anlaşılması açısından 8 Mart Dünya kadınlar gününü önemli buluyor ve tüm kadınlarımızın bu özel günlerini kutluyorum.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaktadır. Dünyanın hiçbir milletine nasip olmayan, yetiştirdiği evlatlarla, pişirdiği ekmeklerle her zaman milletimizin dik durmasını sağlayan tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.


 

Bir günü değil, Her günü hakeden KADINLARIMIZ, Bugün değil, her gün sevgiyle, saygıyla HATIRLANMALI, KADINLARIMIZ şiddetten, acıdan, dertten uzak olsun, kaybettiğimiz kadınlarımızın üzerine NURLAR YAĞSIN 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tum kadınlarımıza kutlu olsun.TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu )  
Haldun DOMAÇ
Fotomaç Gazetesi Spor Yazarı

KIZILAY YÖNETİM KURULU BAŞKANI Mürvet ŞENSOY'un 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

1857 yılında onurlu emekçi kadınların bir yangın sonucu hayatlarını  yitirmesiyle başlayan ve daha sonrada 1960 yılında A.B.D de kutlanmaya başlandıktan sonra emekçi kadınların onurlu mücadelesi sonucu ortaya çıkan 8 mart Dünya Kadınları Gününü kutluyorum..

Kadınlarımızı kendi hakları için mücadele veren politik ve ekonomik alanda ,meslek örgütlerinde seslerini daha çok duyuran bir ortamda görmeyi diliyorum.. 
   Günümüzde ülkelerin gerek ulusal, gerek uluslararası bazda kadına karşı cinsiyet ayrımının kadına yönelik şiddetin önlenmesi için ciddi çalışmalar yapmakta olduğunu görüyoruz. Kadınların toplumsal yaşamda hak ettiği saygınlığa ulaşması dileğiyle yaşamın her alanında emek harcayan, çalışan, eğiten, yetiştiren yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren vefakar kadınlarımızın bu özel gününü tekrar en içten dileklerimle kutluyor, tüm kadınlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum…

 08 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN..

Amasyaşat Başkanı Müzeyyen Keskin O8 Mart Dünya kadınlar Günü  Ankara'da bir toplantı tertipleyerek Türkiye Kadınlarının özelliklerini güzelliklerini övdü Adanalı Harika Şair Harika Ufuk Şiiri Türkiye'min Kadınları Bir Başka isimli şiiri ile Amasyalı Kadın Şair Mihri Hatun Şiiri ''GAZEL''i  paylaştı ve şunları söyledi: 

Dünya Kadınlar Günü keşke bir gün değil  365 gün olsa. Bilmem hakları ödenir mi ? Kendi cinslerim oldukları için değil ama sol yanlarına öyle büyük öyle bir dünyayı sığdırırlar ki. Anlatılmaz yaşanır.

                Orada öyle bir şefkat öyle dayanılmaz cazibesi öz vardır ki; Sevdiğinde hayatını verir seve seve o!... annedir,sevgilidir, yardır, bacıdır, küçük bir sevgi kıvılcımı düşmesin o sol yanına. Dünya malına değişmez. Yeter ki onu sevin hak ettiği değeri verin. Nazik bedenlere hor davranılmasın. Güllerle güzelliklerle onu özümseyin. Dünya bir başka olsun...

                2013 Dünya kadınlar Gününü Ankara Ulus Mado Pastanesi'nde iki annemizle ve değerli arkadaşlarımızla şiirler okuyarak şarkılar söyleyerek kutladık. Annelerimiz baş taçlarımız. Ne kadar da mutluydular...

                Evet bir süpriz daha yaşadım. Çok mutlu oldum..Değerli dost sevgili şŞair,Yazar Adanalı Harika UFUK şiirler okurken birazdan da dedim  Harika hanımın şiirini okuyacaktım tam günün anlam ve önemini anlatan ''TÜRKİYEMİN KADINLARI BİR BAŞKADIR'' telefonum çaldı ve gözlerime inanamadım Harika hanım telin öbür ucunda... Kadınla günümüzü kutluyordu. Muteşemdi..Kendi sesinden o şiirini yorumlamasını istedik. Hemen o güzel sesiyle yorumlamaya başladı. Candı çok teşekkürler... Harika adı gibi...

                Alkışladık yürekten 

 Bir çok arkadaşlarımızdan, dernek vakıf ve  birlikten kutlama mesajları aldık çok çok teşekkürler. Güzel bir gün daha bitmişti. Figen Çalışkan  arkadaşımız güzel sesiyle şarkılar söyledi. Emel Çakır duygusal ve filozofi konuşmalarla günümüze renk kattı, Ülkü Kalpakçı etkinliğimize annesiyle iştirak etti. Kardeşim Canan da bu güzel fotoğrafları çekti. İki annenin yaşam tecrübelerinden örnekler verdiler.

                Elleri öpülesi anneler bu arada hasta olup şifa bekleyen kadınlarımıza açil şifalar diledik, Hakk'ın rahmetine kavuşan kadınlarımıza da Rabbim rahmet eylesinsin...

                Ünlü Amasyalı Kadın Şair Mihri Şiiri  GAZEL ile daha nice güzel günlerde buluşmak dileğiyle 

                                                                                                                                         Müzeyyen KESKİN

                                

GAZEL


Ben umardım ki seni yâr-ı vefâ-dâr olasın
Ne bileydim ki seni böyle cefâ-kâr olasın

Hele sen kaaide-î cevrde eksik komadın
Dostluk hakkı ise ancağ ola var olasın

Reh-i âşkında neler çektüğüm ey dost benim
Bilesin bir gün ola aşka giriftâr olasın

Sözüme uymadın ey asılası dil dilerim
Ser-i zülfüne anın âhiri ber-dâr olasın

Sen ki cân gül-şeninin bi gül-i nev-restesisin
Ne revâdır bu ki her hâr ü hasa yâr olasın

Beni âzâde iken aşka giriftâr itdin
Göreyim sen de benim gibi giriftâr olasın

Bed-duâ etmezem ammâ ki Huda’dan dilerim
Bir senin gibi cefâ-kâra hevâ-dâr olasın

Şimdi bir hâldeyüz kim ilenen düşmanına
Der ki Mihrî gibi sen dahi siyeh-kâr olasın


                                               Mihri Hatun




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir