Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6116 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Şubat 2012 - 19:10

83 Bin Ton 2008 Mahsülü Fındık Nereye Gitti ?

Büyüt
Küçült
83 Bin Ton 2008 Mahsülü Fındık Nereye Gitti
Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer AKBAŞLI' nın basın açıklaması

83 BİN TON 2008 MAHSULÜ FINDIK NEREYE GİTTİ ?

Değerli Basın ve Medya temsilcileri,

Bu gün Şubat ayı itibarı ile ülkemizin 5 aylık fındık ihracat rakamları açıklandı. Rakamlara bakıldığında, 425 ton 2008 mahsulü, 12 bin ton 2010 mahsulü ve 101 bin ton da 2011 mahsulü olmak üzere toplamda 114 bin ton fındık ihracatı gerçekleşmiş.

Fakat aklıma takılan esas konu şu; fındık sanayicisi ve İhracatçısı Toprak Mahsulleri Ofisinden sezon başında 2008 mahsulü 80 bin ton fındık almasına rağmen açıklanan ihracat bülteninde 2008 mahsulü yapılan ihracat rakamı sadece 425 ton. Geriye kalan 82 bin 500 ton fındık ne oldu?

2008 fındığını Toprak Mahsulleri Ofisinden alan sanayici ve ihracatçılar belli. Acaba aldıkları bu fındıkları ne yaptılar? Yoksa 2011 mahsulü fındık diye satmış olmasınlar! Eğer 2011 mahsulü diye sattılarsa birilerinin çıkıp bu durumu açıklaması gerekiyor.

Neden böyle bir yola başvurulur anlamakta zorlanıyorum. Dünya fındığının % 80 üretimini yapan Türkiye gibi büyük bir ülkenin, büyük ihracatçıları neden 2008 fındığını 2011 fındığı diye satabilir bunu anlayamıyorum.

Gerçekten anlamadığımı ifade ediyorum. Eğer birileri çıkıp da tüm kamuoyunu bu konuda bilgilendirelim ve sizlerin bunu anlamasına yardımcı olalım derlerse çok memnun ve mutlu olurum. Hatta minnet ve şükran duyarım.

Kaldı ki; her yıl fındık ihracatından milyonlarca dolar para kesiliyor ve Fındık Tanıtım Gurubuna aktarılarak, Türk fındığının dünyada tanıtılması sağlanıyor. Bir taraftan dünyaya Türk fındığının kalitesini anlatacaksınız diğer taraftan da 4 yıllık fındıkları taze fındık diye yollayacaksınız. Akıl işi değil. Demek başka bir iş var bu işin içinde.  Biz fındık üreticilerinin 2001 yılı mahsulü yeni ve taze fındığına eski fındık karıştırılıyorsa ve bunu da beyan etmeden satıyorlarsa, gelecekte hiç kimse Türk fındık üreticisi çiftçinin fındık üretimine laf atmamalıdır. Bozuk ve çürük fındıklardan ötürü üreticiyi suçlamamalıdır.

Kamuoyunun bilgilerine arz olunur.

Özer AKBAŞLI

Giresun Ziraat Odası Başkanı





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir