Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5746 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2012 - 11:58

ADD Giresun: ''Korku İmparatorluğuna Yine Ulusun Azim ve Kararı Son Verecektir''

Büyüt
Küçült
ADD Giresun: Korku İmparatorluğuna Yine Ulusun Azim ve Kararı Son
Atatürkçü Düşünce Derneği Giresun Şubesi Yönetim Kurulu adına Başkan Av. Ahmet KÖKSAL, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebi ile bir basın açıklaması yayınladı. Başkan KÖKSAL, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasiye ve ulus egemenliğine bağlılığını, önderi Kemal ATATÜRK ile birlikte, düşman işgali altındaki topraklarda, önce yerel ve ulusal kongreleri toplayarak, ardından da Büyük Millet Meclisi’ni oluşturarak dünyaya kanıtlayan Ulusumuz, 92 yıl sonra bugünlerde, egemenliğini yeniden yaşama geçirme çaba ve kavgasının içindedir.

Ulus egemenliği, parmak ve sandalye sayısına indirgenmiştir. Özünden soyutlanmış bu biçimsel egemenlik dahi, parti içi demokrasinin gittikçe yok olduğu günümüzde, aranır olmuştur.

Genel seçimlerin, ulus egemenliğine ve demokrasiye ulaşmak için gerekli enstrümanlardan biri olduğu ama tek başına yeterli olmadığı göz ardı edilerek, genel seçimler ile demokrasi eşanlamlı olarak kullanılır hale gelmiştir.

Bu anlayışın bir sonucu olarak da ülkemiz, ulusa ait egemenliğin, sadece belirli aralıklarla gerçekleşen genel ve yerel seçimler ile kullanabildiği, çağdaş ve çoğulcu demokrasi anlayış ve kavramı ile bağdaşmayan garip bir duruma sokulmuştur.

Ülke, baskı rejimi ile idare edilmeye çalışılmakta; özgürlüklerin önü kapatılmaktadır.

Yaşanan bu “korku imparatorluğu” sürecini, yine, “Ulusun azim ve kararı” değiştirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 92 yıl önce 23 Nisan 1920’de düşman işgali altında Ulus Egemenliğini yaşama geçiren ve yaşatan Kemal ATATÜRK ve devrim arkadaşlarının özlediği bir Türkiye’nin vücut bulması ve dünya üzerinde çocuklara armağan edilen tek Çocuk Bayramının sahibi olan bu ülkenin çocuklarının daha iyi yaşam koşullarında ve bayram sevinci ile büyümesi dileği, umudu ve azmiyle Ulusumuzun Ulusal Egemenlik Bayramını ve Çocuklarımızın Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutlarız.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir