Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7077 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   08 Şubat 2011 - 10:31

Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri Basın
Ak Parti Giresun Belediye meclis üyeleri adına bir açıklama yapan Av. Sabri Öztürk, CHP'li Başkan Kerim AKSU' nun Aynı İş İçin Yandaşlarına 5 Kat Para Ödendiğini iddia etti.

GİRESUN BELEDİYE MECLİSİ

AK PARTİ  GRUBU ADINA

BASIN AÇIKLAMASI:

CHP'li Başkan Kerim AKSU, Aynı İş  İçin Yandaşlarına 5 Kat Para Ödüyor… 

Geçtiğimiz günlerde CHP' li Giresun Belediyesi'nde aylık 9.000 TL.alan danışman olduğunu söylemiştim. Bunun üzerine CHP'li Belediye Başkanı Kerim Aksu, bizi yalancılıkla suçlayarak işin özünü yorumlarla kapatıp gerçeği gizlemeye çalıştı. Oysa gerçekler basit ve sadedir: 

Giresun Belediyesi 05.02.2010 tarihinde "AB Hibe Projeleri Yazma, Hazırlama" konusunda "danışmanlık" hizmeti ihalesi yapıyor. Bu ihaleyi yıllık 109.200 TL.ye  H.Adanır adlı bir kişi alıyor.Ben de alınan ücret daha iyi mukayese edilsin diye yıllık ücreti 12 aya bölerek çıkan  aylık danışmanlık ücretinin 9.050 TL. olduğunu ifade ettim. Bu bölme işlemini ilkokul çocukları bile yapsa  bu sonucu bulur. Şimdi bu tutar ortaya çıkınca, bu rakama 5-6 kişinin aldığını savunuyorlar. Oysa ihaleyi alan bir kişi. Önemli olan ihaleyi alan kişinin bu bedeli fatura keserek tek başına alması ve toplam ücretin fahiş olması. Altında çalıştırdığı kişiler onun takdirinde. Yapılan iş aynı iş.  

Ayrıca bu kişi diğer Belediyelere yaptığı danışmanlık hizmetini tek başına yaparken Giresun Belediyesi niye 5-6 kişiye yaptırıyor? 

Bu şahıs, aynı işi (AB Hibe projeleri danışmanlığı) Giresun Özel İdare (Köylere Hizmet Götürme Birliği), Bulancak, Görele vs. belediyelere de yapmış. Ama oralardan aldığı ücret çok daha cüzi. Örneğin Bulancak Belediyesinden aldığı bedel 3.000 TL. Özel İdare'den aldığı ücret yıllık 23.600 TL. Giresun Belediyesinin yıllık ödediği ücret bunun neredeyse 5 katı. Yapılan iş aynı iş. Giresun Belediyesi bu parayı üstelik garanti ödüyor. Oysa Özel İdare'nin sözleşmesine göre ücreti hak edilebilmesi için "projelerin en az iki adedinin kabul edilip listeye girmesi ve sonuçlanıncaya kadar takip edilmesi" şartı var. CHP'li Belediye ise proje yap veya yapma, yaptığın proje kabul edilsin veya edilmesin tam 5 kat garanti para veriyor. Bunun adı yandaşlarını besleme değil de nedir? 

Tutmuşlar, Hurşit Yüksel’in son ayında yaptığı ve kendi döneminde 1 aylık ödediği aylık 2.100 TL. tutarlı danışmanlık ücretinin daha fazla olduğunu savunuyorlar. Bu kişi eğer bu danışmanlık işini 5-6 kişi ile yapabiliyorsa o zaman AK Parti döneminde aldığı bir aylık ücreti 5 kat daha düşük oluyor. Yok tek başına yapıyordu da o zaman niye CHP aynı işe 5-6 kişilik para ödüyor?  

Üstelik bu kişi, hem Belediye'den yıllık 109.200 TL. (aylık 9050 TL.ye gelen) parayı alıyor, hem de Belediye'nin Kent Arşiv binasını tepe tepe kullanıyor. Bir danışmanlık işi yapan firmanın kendi ofisi olmaz mı? Kent arşivinin amacından saptırılması ayrı bir konu. Ama koskoca tarihi Giresun Kent Arşivinin bir kişiye özel ofis gibi tahsis edilmesi yanlıştır. 

AK Parti Belediye Meclis Grubu Adına Av.Sabri ÖZTÜRK    

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir