Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5016 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2013 - 12:33

"Akil İnsanlar Heyeti" toplantisi gergin başladı

Büyüt
Küçült
Akil İnsanlar Heyeti toplantisi gergin
Çözüm sürecini anlatmak üzere bugün Giresun`a gelen "Akil İnsanlar Heyeti" toplantisi gergin başladı.

Çözüm sürecini anlatmak üzere Giresun`a gelen `Akil İnsanlar Heyeti’ toplantisi gergin başladı.

 

Geniş güvenlik önlemleriyle salona giriş yapıldığı sırada arbede yaşandı. Giresun`un Aksu mevkiindeki bir düğün salonunda yapılan toplantıya katılmak üzere gelen Giresunlu esnaf Yüksel Özdemir ile toplantının yapılacağı salona girişte kimlik kontrolleri yapıldığı sırada Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederesyonu Başkanı Bendevi Palandöken arasında gerginlik yaşandı.

 

Polis ekipleri duruma müdahale ederken, çevredekiler de duruma tepki gösterince olay büyüdü.

 

Bu olayda galyana gelen çevredeki bir grup da tepki gösterdi. Daha sonra olay polisin duyarlı davranarak geri çekilmesiyle sakinleşti. İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak`ta olay yerine gelerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

HAKYEMEZ "SÜREÇ GİRESUN'DA DESTEKLENİYORMUŞ"

Akil İnsanlar Grubu Karadeniz Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, "Giresun'da aslında tam da istediğimiz gibi bir toplantı oldu." dedi.

HAKYEMEZ, SÜREÇ GİRESUN’DA DESTEKLENİYOR

 

Akil İnsanlar Grubu Karadeniz Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, "Giresun'da aslında tam da istediğimiz gibi bir toplantı oldu." dedi.

 

Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, Kürşat Bumin, Oral Çalışlar, Bendevi Palandöken, Fatma Benli ve Yıldıray Oğur'dan oluşan heyete eşlik eden Giresunlu kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu önderleri Aksu Mahallesindeki bir düğün salonunda bir araya geldi.

 

 

Heyet üyelerinin konuşmalarının ardından görüşlerin dile getirildiği toplantı daha sonra kapanış konuşmalarıyla sona erdi. Toplantı sonunda Giresun programıyla alakalı görüşlerini dile getiren heyet başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Giresun'da aslında tam da istediğimiz gibi bir toplantı oldu. Biz toplantıda sadece bir tür görüşün ifade edilmesini istemiyoruz. Süreci hem eleştiren hem de olumlu bulanların görüşlerini, ama detaylandırarak anlatmalarını istiyoruz. Bir kaç klişe laf söyleyenler oldu. Onun dışındakiler detaylı değerlendirmeler yaptılar, hem lehte hem de aleyhte. İşte biz de bu biçimde toplantılar hedefliyorduk. ve kanaatimizce Giresun'u ziyadesiyle yansıtan bir toplantıydı. İyi oldu. Karadeniz Bölgesindeki on beşinci ilimizdi. Diğer illerde de bunu yapmaya çalışıyorduk. Ama buradaki daha mükemmel oldu diyebiliriz." dedi.

 

Giresun'dan, sürecin desteklendiğine dair bir izlenim edindiğini sözlerine ekleyen Hakyemez, "Sürece ilişkin endişeleri olanlar da terörün durması yönünde hemfikir. Fakat kendilerine göre çözümleri biraz daha farklı. veya iktidar partisinin bu süreci başlatmış olması dolayısıyla kuşkuyla bakanlar var. Bunlardan insanların sıyrılması lazım. Çünkü bu bir iktidar partisi meselesi değildir. 63 kişilik heyette yer alan insanlar da iktidar partisine mensup değiller ama süreci destekliyorlar. Bunu böyle bilmek lazım. Genel anlamda Giresun'da farklı düşüncelerde olunsa da sürecin desteklendiğini gördük." şeklinde konuştu.

 

 ŞEHİT ANNESİNDEN ANLAMLI SORU

 

Akil İnsanlar Karadeniz Komisyonu'nun Giresun’daki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yaptığı toplantıya şehit eşi Seyhan Şengün’ün konuşması damga vurdu.

 

Toplantıda katılımcıların söz aldığı sırada eşi Murat Şengün’ü Bingöl’de PKK terörüne kurban verdiğini belirten Seyhan Şengün “Eşim henüz 33 yaşında polisken PKK saldırısında kalleşçe şehit oldu. O zaman savaş olmadı, peki bizimkiler neden öldürüldü? Kalleşlik yaptılar. Vur kaç taktiği uyguladılar. Benim eşimi çayını içtiğim komşum vurdu. PKK'lıymış. Bunlara nasıl güveniyorsunuz. Bize garanti verin. 2 çocuk yetiştirdim, boynumu eğmedim, eğdirmemde. Karşınızdaki kim. 3-5 çapulcunun sözlerine nasıl güveniyorsunuz? Bunlar bayrak istemiyor toprak istemiyor inandırıcı mı?" ifadelerini kullandı. Şehit eşinin yaptığı bu konuşma ise alkışlarla karşılandı.

 

VALİ ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİLER

 

Akil İnsanlar Heyeti Yusuf Şevki Hakyemez Başkanlığında Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’i ziyaret etti. 

 

 

Giresun’daki izlenimlerini anlatan Başkan Hakyemez, “Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Giresunluları dinlemek için geldik. Bölgede 15. Toplantımızı gerçekleştirdik. Giresun’daki toplantı en entelektüel ve seviyeli olanıydı” dedi.

 

Heyet üyelerini Giresun’da görmekten mutlu olduğunu belirten Vali Şahin, “Giresun doğrudan yana. Keşke bu çözüm süreci 5 sene önce olsaydı da kanlar akmasaydı. Kavganın kazananı yoktur. Vali olduğum dönemde Giresun’da 3 şehit cenazesi geldi. Sürecin sonuçlanmasıyla birlikte akan kan duracak ve Türkiye her alanda büyük bir sıçrama yapacak.”şeklinde konuştu.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir