Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7813 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Mart 2011 - 18:47

Alucra Sevdası kitap oluyor

Büyüt
Küçült
Alucra Sevdası kitap
İstanbul'da faliyet gösteren Alucra Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği katkıları ile Şair, Şiir Yorumcusu, Gazeteci Derya Yımaz Tosun ve Şair, Şiir Yorumcusu Yavuz Kayacık tarafından tertiplenen

Alucra Sevdası kitap oluyor. / Hikmet Okuyar
 
İstanbul'da faliyet gösteren Alucra Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği katkıları ile Şair, Şiir Yorumcusu, Gazeteci Derya Yımaz Tosun ve Şair, Şiir Yorumcusu Yavuz Kayacık tarafından  tertiplenen '' Nağmelerde Alucra'' konulu şiir yarışmasının ödül törenine katılan Şaheserler Üreten Sanatçılalar İletişimciler Yapımcılar Yönetmenler Araştımacılar ve Derlemeciler Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar, Alucra Türküsü yazımına başladığından beri hayalini kurduğu ALUCRA SEVDASI adıyla bir TANITIM TURİZM KÜLTÜR SANAT ESERİ yayınlayacağını duyurdu.
Yarışma ile igili olmamasına rağmen yıllar önceden yazılıp Alucralılar huzurunda Alucralı gençlere armağan edilen Hikmet Okuyar imzalı  Alucra Türküsü'nün, İhsan Tekoğlu tarafından proğramın açılışında okunduğunda çok duygulanan Hikmet Okuyar; Üstad dediği Tekoğlu'na; proje çalışması olarak hazırladığı Türkiye Sevdası ile bir demet ŞEBİNGÜLÜ armağan etti.
 
Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar, Yayına hazırladığı Alucra Sevdası isimli çalışmayı yaparken Alucralı Halkbilimcisi, Hatip, Şiir Yorumcusu ve Yazar İhsan Tekoğlu başta olmak Alucralı Dernek, Vakıf, Birlik Başkanları'ndan; aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, saz ve ses anatçılarından; Dr. Ömer Darama gibi öncü isimlerden, Alucralı öğrencilerden, foklörcülerden ve gençlerden;Tülay Dolu gibi saygın Medya mensuplarından bilgi alacağını söyledi.
Ödül töreninin çok muhteşem olduğunu, Jüri Onursal Başkanı İhsan Tekoğlu, Alucra Eğitim Derneği Başkanı Tülay Dolu, Yarışma tertip Komitesi Öncüleri Şair Şiir Yorumcusu Derya Yılmaz Tosun ve Şair, Şiir Yorumcusu Yavuz Kayacık başta olmak üzere, jüri üyeleriyle birçok yarışmacı ile medya mensubu ile foklörcülerle saz ve ses sanatçılarıyla sanatçı ve sanatsever şiir dostu konuklarla ve Alucralı gençlerle birebir görüşüp teşekkürlerini bildiren Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; '' Nağmelerde Alucra'' konulu yarışmanın da, sonuçlarının da, ödül töreninin de çok isabetli olduğunu ve Alucralılar'a yakışan bir şekilde neticelendirildiğini bildirdi.Fotoğraf sanatçılarrının da yayın ekibinin de çok başarılı çalışma sergilediğini vurgulayan Okuyar; Birincilik ödülü kazanan Yozgatlı Şair Salim Gülbahçe'yi kutlarken de nice şiirli birincilikler diledi.
Alucra Sevdası yayınına yozgatlı aşık ozan şair şiir dostu ustalar başta olmak üzere Tüm Salim Gülbahçe dostlarından ve Enişte Osman Yükseli Serdengeçti'den  katkı beklediğini bildirdi.  
Şüsiyad Başkanı Okuyar, yayın öncesinde yayın danışma kurulu oluşturarak Alucra Sevdası coşkusunu Alucra öncülerinin temsilcileriyle birlikte tüm Alucralılar'a ortak paydada buluşma güzelliği yaşatacağını ifade etti.
Medya mensuplarına ve foklörcülere Türkiye Sevdası veren Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; ''yayınlandığı günden beri her yıl muhtelif etkinliklerde on binlerce çoğalttırıp imzalı olarak armağan ettiğim Alucra Türküsü de Alucra Sevdası içinde yayınlanarak Alucralılar ile Alucra dostlarının istifadesine arz edilecek'' dedi.


ALUCRA TÜRKÜSÜ

Maziden atiyi seyir eylesem..
İlk önce aklıma Alucra gelir.
Alucra'yı tarihlerden söylesem..
Sözlerimiz altın sayfada kalır.

Töremizin usulünce bezenen,
Gelenekle yaşamaya özenen,
Horasan'dan Boyluca'ya uzanan..
En şanlı şerefli rütbeyi bulur.

Siper olduk Fevzi Çakmak Köyü'ünde,
Karabörk bir sembol şanlı soyunda,
Bal tadı var gözedeki suyunda..
Duymak yetmez orda yaşayan bilir.

Köylerini yeni haliyle görsek,
Gelinkaya üzerinde az dursak,
Yükselen'den Doludere'ye varsak..
Ozanlar Arif'in sözüne gelir.

Alucralı, yiğitlerden birisi,
Alucra'da yiğit tümen yarısı,
İşte hedef.. desem, gelir gerisi..
Hizmet yarışında yerini alır.

Meşhur etsek ekmeğini balını,
Sürü yapsak davarını malını,
Asvalt ile döşettirsek yolunu..
Takdir, dua semalara yükselir.

Köklüce'de dedim diyeceğimi,
Önceden bilirim, duyacağımı,
Her şartına peşin uyacağımı..
Bildirsem Alucra Sevdası olur.

Hünkar Kalesi de bir başka sembol
Ahmet Yesevi'den Çağırgan'a yol.
Pirimiz Abdi'ce gönüllere dol..
Desem orda hemen Hakk için ölür.

Oktay Ergün, Kasım Hoca, Tekoğlu,
Her ocakta birkaç Er, Yiğit, Dolu.
Her kimin Arda'ya düşerse yolu..
''Okuyar'' sözünde kendini bulur.

Hikmet OKUYAR
Alucra / GİRESUN 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir