Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6045 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Şubat 2012 - 10:35

Amasyalı Keskin Ozan ile 16.EMİTT Fuarı İzlenimleri

Büyüt
Küçült
Amasyalı Keskin Ozan ile 16.EMİTT Fuarı
AMASYALI KESKİN OZAN İLE 16. EMİTT TURİZM VE SEYAHAT FUARI İZLENİMLERİ

AMASYALI KESKİN OZAN İLE 16. EMİTT TURİZM VE SEYAHAT FUARI İZLENİMLERİ

İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nde 09-12/02/2012 tarihleri arasında tertiplenen ve dünyanın 5. büyük fuarı özelliğine sahip olan; bu yıl da daha görkemli olarak tertiplenen 16.Emitt Turizim ve Seyehat Fuarı etkikinliklerine Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı olarak Amasya ve İlçeleri tanıtımı için ve Amasya Elması Şebingülü duyarlılığındaki güzellikleri özellikleri paylaşmak için ziyaret ettiğim gizemli mekanlar hala rüya gibi gözlerimin önün de.

     

ŞÜSİYAD Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet OKUYAR ve ADEF tarafından aldığım davet üzerine BÜYÜK ŞEHİR AMASYA için her şeye varım dedim. Bu iki güzel davet üzerine Ankara’dan 08.02.2012 saat 24.00 de hareket ettik kardeşim Canan ile.

Heyecanım kat be kart artarak İstanbul yollarında fuara ulaşmanın gayreti için de yol alırken bizi orda bekleyen dost bir yüreğin olduğunu bilmek bir başka heyecandı.

Her iki davette çok mutlu etti beni.

9.Ocak sabah 08.00 Yenibosna da olduk ve kar yağıyor soğuk bir hava da fuara ulaştıracak araca bindik ve fuar alanında bulunduk. Hemen Amasya TANITIM yerleşkesini sorup öğrendik.Beş yıldızlı Amasya Elması logolu renkli Amasya yazısını görünce yüreğimin bir köşesinde derin bir seviç oluştu.. evime gelmiştim adeta. Amasya’nın tam duvarın da kocaman bir resim vardı. Amasya gece çekilmiş Yalıboyu Evleri Yeşilırmak, Kral Kaya Mezarlarını gösteren çok güzel bir fotoğraftı. Amasya’nın son asını sembolumüz olan elma oluşturuyordu. Hemen önünde SULTAN MESUT TÜRBESİ yan tarafın da tam ortada sahne hazırlanmıştı. Masa sandalyeler, tabureler ve her masa da bolca sembolümüz olan Amasya’nın elması ve cevizli çörekleri çayla ikram ediliyor bütün organizasyon da görevli olan bütün görevlileri yürekten kutlarım. Hepsi dostane, misafirperver, güler yüzlü tam Amasyalı hanımefendileri ve beyfendilerdiler hepsi de hemşehrilerim. Ayrıca Fatma hanım ve kızı Özge çok candan ve çok sevdim kendilerini.. Amasya konulu şiir sohbetlerimiz ardından Şiir Kitaplarımdan örnekleri imzalı olarak armağan ettim.

Arıca Belediyemizin sanat müziği korosu da muhteşem yöresel eserlerimizi sunarak ruhumuz da bir başka rüzgar estirdiler.

     

Hemen hemen herkes eşlik ediyordu. Her yöre kendine özgü kültürlerini sergiliyor ne kadar güzel bu kadar çok çeşitliliğin olması, emeklerini sergileyen hanımlarla çok şirin bir yer olmuştu. Sürekli Fuar süresince birlikte olacağımız Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar ile telefonlaşıyoruz. buluşma noktamızı belirtmek için.

Sn. Amasya Belediye Başkanı ve Sn. ADEF Başkanı ve bir çok birbirinden değerli hemşehrilerimle tanışma fırsatı buldum.

KRT ‘nin program sunucusu Esra ALKAN ile küçük bir ropörtaj sonrası ve MİHRİ HATUN isimli şiirimi seslendirdim. Sohbetimize Şüsiyad Başkanı Okuyar da eşlik etti. Türkiye Sevdası ve Alyazma hediye etti. Esra hanımı inanılmaz cana yakın ve samimi buldum. Kendilerini çok sevdim. Görevlerinde başarılar dilerim.

Sn. Okuyar’ la ilk defa karşılaşacaktık çok candan, olduğu gibi doğal, bu dünyadan farklı biri gibiydi. Mutuluk dağıtıyordu. Türkiye Sevdası’na adamıştı kendini. Çok heyecanlı ve bir o kadar da bizlere yansıyordu heyecanı. Ben Sn. Okuyar’ı çok sevdim. Her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Bu arada 22-25 Haziran 2012 tarihinde AŞIKLAR ŞÖLENİ olacağını duyurdum. İnşallah bir bölümü de Amasya’mızda gerçekleştireceğiz. Yazışmalar devam ediyor.

    

Türkiye İlleri ve İlçeleri tanıtım yerleşkelerini Okuyar ile birlikte Tokat ili ile Niksar ilçesinden başlayarak beraber gezdik ve beni Yöneticilere görevlilere medya mensuplarına ve ziyaretçilere Amasyalı Keskin Ozan diye tanıttı.Övünçle..

Şebinkarahisar ve Giresun Tanıtım yerleşkelerinde Sn. Kaymakam’a ve Belediye Başkanı’na Şebingülü Şiirimi imzalayıp takdim ettim. Dut pekmezi, Şebincevizli Dut pestili, düremeç, simiti şebinfırınkurusu,çok lezzetli ve güzeldi herhalde bundan sonra şebinfırınkurusu siparişi vereceğim. Ordu ili tanıtım yerleşkesinde bir süre dinlendik ikramları paylaştık Ordudaki ve Şebinkarahisar’daki akrabalrımız Keskinler sülalesi hakkında bilgi aldım..

Şüsiydad Başkanı Hikmet Okuyarın beğenileriyle ünvanlandırılan Amasyalı Şiir Yorumcusu Canan da yol arkadaşım kültür sanat danışmanım olarak bu tanıtım turizm etkinliklerinden çok mutlu izlenimler edindi.

Her ilin ve ilçelerinin tanıtım yerleşkelerinden birer armağan alarak. Her yörenin kendine özgü tanıtım armağanlarından..

Her güzel şeyin bir sonu varmış elbet akşam oldu fuardan ayrılma zamanı geldi. Gerçek dünya ile karşılaşmak hava çok soğuk kar yağıyor herkes servis araba bekliyor ellerimiz dolu bir vaziyette. Hayırlısıyla kalacağımız yere ulaşmanın yollarını aradık sağosunlar Hikmet Okuyar çok yardımcı oldu. Gerçekten de ‘’BİZİM HİKMET’’ olarak güvenilir, dost bir yürek olarak son derece yardımlarını ve refaketini gösterdi. Tam 3-4 araç değiştirerek Cankurtaran Öğretmenevi’ne ulaştık sonun da şükür. Akşam yemeğinden sonra bizim istirahatimiz güvenceye alan Okuyar;sabahleyin yeniden buluşmak üzere iyi geçeler diyerek karlı ve fırtınalı bir havada Yenikapı Yeşilköy istikametine doğru yolların çilesi isimli şiirin duyarlılığı içinde çekip gitti..

    

Sabah kahvaltıdan sonra Sn. Okuyar’la haberleşip biletlerimizi aldık.Okuyar bizi Esenler otogarında bekliyordu. Her saniyesinde kendini bize hissettirdi sonsuz teşekkürler. Unutmayacağım Şebingüllü Alyazmayı, Turkuaz bileklik ve dostluk. Gönlü o kadar açık ki sanat dostlarına hediye vermeyi de ihmal etmiyordu.Ben şiir kitaplarım için tanıtım yapıp imzalı armağanlar verdikten sonra Okuyar da Fuar Ortamlarında Türkiye Sevdası ile eserin kapsama alnındaki aşık ozan şair şiir yorumcusu kültür sanat dostlarını tanıtarak 81 İLİN VE İLÇELERİNİN ÖZELLİKLERİ VE GÜZELLİKLERİNİ ŞİİRLERLE AKSETTİRMENİN proje ÇALIŞMALARINI anlattı TÜRKİYE SEVDASI bölümlerinden örnekler ARMAĞAN ETTİ fuar süresince..

Planladığımız proğram sonrasında Biz Ankara’ya dönerken Bizim Hikmet de bizi yolculadıktan sonra (tekrar fuar alanında bulunmak kaydıyla ) Yalova Armutlu Şiir Akşamları’na katılmak için aldığı acil davet üzerine Yalova Armutlu’ya doğru yola çıktı.

Çok teşekkürler Şebinbülbülü duyarlılığında Şebingülü sunumlarıyla bizleri yeni günlere uyandıran, Türkiye Sevdası ile yanıp tutuşan, gönlünü kültür sanat dostlarına şiir müzik şarkı türkü sevdalılarına otağ yapan Şüsiyad Başkanı, Dağların ve Çobanların Şairi,Gönül Adamı Şiiri Sevdiren Şair Bizim Hikmet ki bir çok ünvanlarından bazılarını saydığım bütün güzellikleri hak eden dost yürek dostluğumuz baki olan Candost’a sonsuza kadar selamlarımla,Bütün Amasyalı Ordulu Şebinkarahisarlı hemşehrilerime ve fuar süresince tanıdığım Cennet Türkiye’min kültür sanat dostu canlarına dostca ve kardeşce yaşam her daim bu kadim dostlukların sonsuza dek sürdürülmesi dileklerimle.

Şebingülü Sunumlarımla, 5 yıldızlı Amasya elması tadında, Amasyalı Keskin Ozan Şiirleri duyarlılığında..

Selam sevgi saygı

Allaha Emanet Olunuz.

Amasyalı Keskin Ozan Müzeyyen KESKİN

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir