Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10355 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   21 Mart 2012 - 11:05

AMASYALI KESKİN OZAN İLE AMASYA GENELGESİ

Büyüt
Küçült
AMASYALI KESKİN OZAN İLE AMASYA
Amsaya ve İlçeleri; özellikleri ve güzellikleriyle, kültür miraslarıyla, Kelkit Vadisi'ndeki Karadeniz Bölgesi'ndeki ve Türkiye coğrafyasındaki konumu itibariyle çok büyük ilgi ile ilgilendiğim konu başlıklarından oldu.

AMASYALI KESKİN OZAN İLE AMASYA GENELGESİ.. / Hikmet OKUYAR
 
Amsaya ve İlçeleri; özellikleri ve güzellikleriyle, kültür miraslarıyla, Kelkit Vadisi'ndeki Karadeniz Bölgesi'ndeki ve Türkiye coğrafyasındaki konumu itibariyle
çok büyük ilgi ile ilgilendiğim konu başlıklarından  oldu.
 
Şebinkarahisar - İstanbul arasındaki çok meşhur DEREYOLU güzergahında toplu araçlarla seyrederken Amasya Taşova'da yemek ve ihtiyaç molası verildiğinde Dünyadan en parlak en çekici en yakın görünen mekandan Taşova'dan; Dağların ve Çobanların Şairi duyarlılığımdaki  Şimalyıldızı seyrinde ve yüzlerce yıllık parlak bir yönetim kapsamındaki Amasya gizemliliği ve irtibatlı olarak da; birçok özellik ve güzellik yanında dünyaca meşhur 5 Yıldızlı Amasya Elması takılırdı hülyalarıma..
Bir de Şebinkarahisar Sevdası içindeki Tamzara coşkusu ile tarihi yönetim merkezlerimizden Amasya'daki Müze'yi, özellikle Ferhat ile Şirin ya da Amasya Aşıklar Çeşmesi hayranlığında hakiki araştırmacı gazeteci meslaktaşlarım  Hulki Cevizoğlu, Uğur Dündar, Ali Kırca, Kadir Çelik, İsmail Kahraman gibi ziyaret edip özümden yansımaları görmek isterdim..
 
Muhteşem bir hukuk uzmanı muhteşem bir araştırma görevlisi olma arzularım ŞAİRLİK mesleğimin altında kaldı..
 
Şairlik mesleğimle, '' Özellikleriyle ve Güzellikleriyle Amasya ve İlçeleri Şiirlerle Tanıtılacak..'' derken; Ünlü Amasyalılar zirvelerinden tanıdığım Amasyalı Keskin Ozan'nın ŞİİR KİTAPLARI İMZA GÜNÜ etkinliği için İstanbul,Beylikdüzü,2012 Emitt Turzim ve Seyahat Fuarı alanındaki Amasya Tanıtım Turizm Kültür Sanat Yerleşkesi'ni ziyaret ettiğimde çok duygulanmıştım.
Eski yönetim merkezimizden kökleri Şebinkarahisar'a kadar uzanan Amasyalılar ile Amasya Çöreği ile 5 Yıldızlı Amasya Elması tadında ve Tamzara Türküsü muhabbetleriyle karşılanmıştım..
 
Ben de aynı duyarlılıkla gerekli şiir yüklü tanıtıcı paylaşımlarımı; Amasya'yı özdeyişle bütünüyle hissettiren gizemllilikteki '' Bu Bizim Şen Esençay, Has Sevdamız Bilinsin '' isimli şiirimi imzalı olarak Amasyalı canlara armağan ederek yansıtmıştım.
 
Amasyalı Keskin Ozan imzalı şiir kitaplarını alırken de; bana sunulan Amasyalı Keskin Ozan kartvizitindeki şiir özeti beni daha farklı bir bakış açısıyla çekmişti.
 
SENDEYİM BAK SENİ YAZDIM AMASYA..
 
Amasya ilçeleri, Genelge'den aldı hız..
Ferhat Şirin sevdamız beş yıldızlı elmamız.
Amasyalı Keskin Ozan..! duysun Avrupa, Asya..
Sendeyim Müze'm heri, seni yazdım Amasya...
.................................................
Amasyalı Keskin Ozan Müzeyyen KESKİN
TÜRKİYE SEVDASI Kültür Sanat Danışmanı

 

 

 

bir yüzü '' Sendeyim Bak Seni Yazdım Amasya '' deyişiyle kaplı Kartvizit ile  çok muhteşem  bir davet mektubu içindeki AMASYA GENELGESİ konulu şiir yarışması şartnamesi görünce yeniden coştum..
Amamasya Genelgesi konulu Ödüllü Şiir Yarışması'na katılmak isteyenler AŞ-DER Genel Sekreteri Müzeyyen Keskin
mkeskin8@hotmail adresinden ya da İl kültür Turizm Müdürlüğü bürolarından kapsamlı bilgi alabilirler.
 
Şüsiyad Başkanı olarak; Yarışmayı, Büyük Amasya'nın sosyal kültürel ve ekonomik canlanma gayretlerini ve  Ünlü Amasyalı Kesin Ozan Tanıtım Turizm Kültür Sanat Etkinlikleri'ni  şiir yüklü duygularla destekliyorum.
 
Yarışmaya katılıp dereceye giren aşık ozan şair ustalarımızın isimlerini eserlerini Türkiye Sevdası tanıtım sayfalrında yayınlayıp, tanıtacağım.
.....    
Türkiye Okuyor kampanyasına Okuyar diyerek yüzde yüz katkı yapmak gerekçesiyle Giresun Şebinkarahisar Köprübaşı'nda Proje çalışması olarak özenle hazırladığımız Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri TÜRKİYE SEVDASI; özellikleri ve güzellikleriyle illerimiz ve ilçelerinin ŞİİRLERLE TANITIMI için çok önemli KAYNAK ESER oluşturuyor.
Türkiye Sevdası'na kaynak oluşturmak adına Türkiye genelinde gelneksel olarak tertiplediğimiz 15. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması ilgi alanınızdaki  konusunun uzmanı AŞIK OZAN ŞAİR meslektaşlarımıza duyurulursa sevinirim.
'' AŞIKLIK OZANLIK ŞAİRLİK VE ŞİİR YORUMCULUĞU; ÖZEL YETENEK, BİLGİ, BECERİ VE YOĞUN EMEK İSTEYEN CİDDİ VE SAYGIN BİR MESLEKTİR. Hikmet OKUYAR / Şüsiyad Başkanı '' özdeyişimin duyarlığında ŞİİRE SEVGİ ŞAİRE SAYGI ilkemle başarılarının ve etkinliklerinin devamını diliyor Şebingülü sunumlarımla
-DÜNYA AŞIKLAR OZANLAR ŞAİRLER VE ŞİİR YORUMCULARI GÜNÜ  
-NEVRUZ BAYRAMI
-AĞAÇ BAYRAMI
-AŞIKLARIN OZANLARI ŞAİRLERİN VE ŞİİR YORUMCULARI İLE BAĞ BAHÇE ÜRETİCİLERİNİN PİRİ, PİRİMİZ DÜNYACA ÜNLÜ ŞAİR ABDİ BEĞİN DOĞUMU
-ŞEBİNGÜLÜ DOSTU SİVASLI ÜSTAD AŞIK VEYSEL'İ ANMA GÜNÜ
Etkinliklerimiz; ŞEBİNGÜLÜ FİDANI dikimi, Şiir Sohbetleri, Hikmet Okuyar Bir Bahar Aşkçamı Şiir Dinletisi proğramları ile değerlendirilecektir.
Ankara Kitap Günleri, başta olmak üzere Türkiye genelindeki kitap fuarlarında ŞEBİNKARAHİSAR SEVDASI, KARADENİZ SEVDASI, TÜRKİYE SEVDASI isimil PROJE tanıtımlarına destek olan ve katkı sağlayan Amasyalı Keskin Ozan gibi aşık Ozan şair meslektaşlarımız ile Kitle İletişim Uzmanı Danışmanlarım'a TEŞEKKÜR ediyorum.

 

 
 
 
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı
..........
NOT : Amasyalı Keskin Ozan Müzeyyen Keskin Şiir Kitapları nı imzalı olarak satın almak  ve Karadeniz Sevdası  ile Türkiye Sevdası projeleri hakkında, AMASYA GENELGESİ konulu ŞİİR YARIŞMASI hakkında kısa bilgi edinmek isteyenler; 25 Mart 2012 Tarihinde ANKARA, A.K. M. 6. KİTAP FUARI  İ L E S A M 
T A N I T I M  YERLEŞKESİNDE  14-16 SAATLERİ ARASINDA AŞ-DER GENEL SEKRETERİ AMASYALI KESKİN OZAN İLE  GÖRÜŞEBİLİRLER.H / O
  .................................

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir