Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4796 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Aralık 2012 - 11:37

''Anadolu Birlik Platformu'' Gezilerini Sürdürecek

Büyüt
Küçült
Anadolu Birlik Platformu Gezilerini
Zeki Al__İçinde Giresun Federasyonu'nun da bulunduğu ve yurdumuzun 40’a yakın il federasyonlarının oluşturduğu ''Anadolu Birlik Platformu'' bu kez de Diyarbakır'ı ziyaret etti.

''ANADOLU BİRLİK PLATFORMU'' GEZİLERİNİ SÜRDÜRECEK 

Zeki AL

İçinde Giresun Federasyonu'nun da bulunduğu ve yurdumuzun 40’a yakın il federasyonlarının oluşturduğu ''Anadolu Birlik Platformu'' bu kez de Diyarbakır'ı ziyaret etti.

4 gün Diyarbakır’da kalan platform, Vali, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası, çeşitli Oda’ları, esnafı, İşadamları derneğini ziyaret etti. Vatandaşın nabzını tuttu..

Daha önce İstanbul’da bir araya gelen platform, daha sonra Azerbaycan, Ermenistan, Suriye  ve İsrail Başkonsolosları ile bir araya gelip, görüş teatisinde bulunmuşlardı..

Anadolu Birlik Platformu yaptığı hedef plan ile gezilerini sürdürecek.İlk etapta Trabzon’u ziyaret edecek olan platform, sırasıyla Erzurum, Giresun, Amasya, Hatay ziyaretlerini sürdürecek…Davet aldığımız yerlere yurt dışı gezilerimiz de olacak..Platform İstanbul’da 81 ilin federasyonları ile de 3 gün ‘Anadolu Kardeşlik Günleri’ ni’ düzenleyecek!

Diyarbakır gezisi sonunda İstanbul Cağaloğlu Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda basına açık bir toplantı  yaparak, açıklamalarda bulundu.

10 GÜN KÜLTÜR ŞENLİKLERİMİZ OLDU

Platform adına söz alan Trabzon Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Haydar Dulkadiroğlu yaptığı konuşmada;” 7-8 yıldır (2005) İstanbul’da faaliyet gösteren yurdumuzun il dernek ve federasyonlar olarak istişare içindeyiz.Bu yıl içinde Bayrampaşa’da düzenlenen ‘7 iklim 7 renk’ etkinliği ile bir araya geldik. 7 bölge illerimizin  içinde bulunduğu ve 10 devam eden kültür şenliklerimiz oldu.. Başka neler yapacağımızı düşündük..”Kardeş İller Gecesi” planladık..Öncesinde ‘Diyarbakır Kardeşlik Gezisi’ yaptık.

Trabzon, Giresun, Hatay, Erzurum, Van, Diyarbakır veAmasya olarak 7 Federasyon Yönetim Kurulu Başkanı ile bu gezi gerçekleşti..Diyarbakır Valisi Sn. Mustafa Toprak’ı, Belediye Başkanı Sn.Osman Baydemir’i, Güney Doğu Sanayi ve İşadamları Derneyi Başkanı Sn.Şah İsmail Bediroğlu’nu , Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sn.Diyadin Gezer’i, Ak Parti İl Teşkilatı, MHP, CHP ve BDP il teşkilatlarını ziyaret ettik. MHP binası kapalıydı. Kendileriyle görüşemedik. “

DİYARBAKIR GEZİSİ ÇOK İYİ OLDU

“Diyarbakırlı işadamları, esnaf ve vatandaşlarla 4 gün boyunca çeşitli konularda sohbetlerimiz oldu..Diyarbakır’ı daha yakından tanıma fırsatı bulduk.Gezi çok da iyi oldu. Diyarbakır’ı dışarıdan anlatıldığı gibi ‘taş atan çocuklar’, ’su sıkan panzerler’ şehri olmadığını gördük. Temcit pilavı gibi yıllar önceki görüntülerin Tv ekranlarında tekrar tekrar gösterildiğine şahit olduk. Ziyarette bulunduğumuz Vali ve Belediye Başkanının endişelerinin farklı olmadığını gördük..Başkan Baydemir’in ”Hepimiz bu geminin içindeyiz.Bu gemiyi hep beraber sağ-salim limana ulaştırmalıyız” sözleri karşısında duygulu anlar yaşandı. Baydemir’in her zaman, kardeşlik içinde bir yaşamdan yana olduğunu belirtti.Diyarbakır’a bir gezimiz daha olacak.Her il federasyonu kendi illerinde önde olan fidanlarla, bir bahçe oluşturulacak. Giresun fındığını, Amasya elmasını dikecek..”

KİMSEYİ KİMSEDEN AYIRMADIK

Kardeşlik adına yola çıktıklarını belirten Dulkadiroğlu, “zamanı gelince sorgulayacağız. Yaptıklarımız da sorgulanacak. Şu an bizleri teşekkür eden de var, eleştiren de. Diyarbakır’da olan sıkıntı, aşağı-yukarı her ilde de var! STK olarak barıştan yana katkı sağlamaya çalışıyoruz. Uraya giderken koyduğumuz tüm teşhisi, Diyarbakır’da her kurum ile paylaştık..Kimseyi kimseden ayırmadık. Diyarbakır’a giderken bizlerde oluşan endişe ve korku yerine Diyarbakır’da huzur vardı. Normal yaşam vardı.

STK’nın Orta Anadolu’da halay çekmeleri, Karadeniz’de kemençe çalıp oynamaları sorunların çözümünde yeterli olmuyor. Her kurum sorumluluk almalıdır. STK’nın sorumluluğu vardır.Birileri bu milletin barış içinde yaşaması için katkı sağlayacak ortamlar yaratmalı. Bizler de onu yapıyoruz” diye konuştu..

DİYARBAKIRLI VATANDAŞLAR ESKİ GÜNLERİNİ ÖZLÜYOR

Toplantıda söz alan diğer federasyon başkanlarından Giresun Federasyonu Başkanı Sıtkı Ada, “Diyarbakır gezimiz aniden olmadı.3-4 yıldır bir hazırlık içindeydik. Bu ay gerçekleşti.Diyarbakır’da çok büyük ilgi gördük. Görüştüğümüz insanların hepsi de eski günleri özlüyor.Diyarbakır’ı insanlar yanlış anlıyor.Oraları gidip görmeyenler, Diyarbakır’ı anlatamaz..Olanlardan Diyarbakırlı vatandaşlar da rahatsız.Platforma yakın ilgi gösteren Diyarbakır'daki kurum ve kuruluş yetkilileri ile halka teşekkür ederim.”

DİYARBAKIR’DA HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Amasya federasyonu Başkanı İsmail Aktaş, “Anadolu STK adına Diyarbakır ‘Kardeşlik Gezisi’ne’ ‘Şehzadeler Kenti Amasya’ adına katıldık. bugüne kadar yapılanlar karanlığa küfret mekti. Bizler aydınlığa bir mum yakmak için bu yola çıktık.Yüce TBMM’de grubu bulunan tüm partileri ziyaret ettik.Bizlerden 4 gün boyunca ilgilerini esirgemeyen vali, belediye başkanı, işadamı,esnaf, kent konseyi üyeleri ve vatandaşlara teşekkür ederim.2013 yılında daha büyük işlere imza atacağız.”

SIKINTI DİYARBAKIR KADAR HER İLDE VAR

Hatay’da federasyon olmadığını  bu geziye ASİDER olarak katıldığını söyleyen Hatay ASİDER Yönetim Kurulu Başkanı Huzdat Hatay, “Ben Diyarbakır’a hiç gitmemişti. Korku içinde gittim Hatta kardeşime “sakın anneme Diyarbakır’a gittiğimi söyleme “demiştim.iyi ki gitmişim.Ayrılırken duygusal anlar yaşadım.Diyarbakır yazılıp-çizilenler gibi asla değil.Halkın yakası bırakılsın. Halkın biri biri ile konuşması engellenmesin, her alanda barış yönünden sıkıntı olmayacaktır. O zaman bu kaostan yararlanmak isteyenler avuçlarını yalayacaktır. Aç kalacaklardır. Diyarbakır sorunları kadar sıkıntı her ilde de var. Hatay’da da var.”

BASIN BİZİ DİKKATE ALSIN, KARDEŞLİK BAĞIMIZA DESTEK OLSUN!

Van Gölü Ve Çevresi federasyon başkanı Yusuf Tuncil, “Bu ülkede Diyarbakır’ın bulunduğu coğrafya önemliydi. Orayı ziyaret ettik.Başka illere de gezimiz sürecek.Diyarbakır’a birlikte aynı kültürde yaşamak için gittik. Giresun’un Van’dan farkı olmadığını göstermek için gittik. Aslında birlikte, kardeşçe yaşanacağını göstermek adına Diyarbakır’a gittik. Yurdumuz insanının barış adına hiçbir sorunu olmadığını göstermek, el ele dolaşmak için Diyarbakır’a gittik. Demokrasiyi daha da geliştirmek arzusu ile gittik.STK’nı güçlendirmeliyiz.Güçlü olan Sivil Toplum Kurumları önünde engel yoktur.Bizler bu milletin temsilcileriyiz.Sadece insana değil, doğaya, hayvana da zarar verildiğini biliyoruz.Basın bizi dikkate alsın.Kardeşlik bağımıza destek olsun. STK olarak merkezde insanımız var.Diyarbakır nefes alırsa herkes nefes alır. İstanbul, Giresun, İzmir, Kars nefes alırsa herkes nefes alır.”

Söz alan Erzurum Federasyonu Başkanı Aydın Gürhan, STK olmazsa olmazımızdır.Yaşama katkı sunan kurumlardır. Türkiye sıkıntı içindeyken, “STK’nın horon oynama, halay çekme dışında yapacağı başka işler de vardır” diyerek, bu geziye katkı sağlayanlara teşekkür etti.

BU ÜLKEYİ BÖLDÜRMEYEN GÜÇLER STK’DIR

Anadolu birlik Platformu’nu Diyarbakır gezisinde ev sahipliği yapan Diyarbakırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gökhan,”Diyarbakır’ın sorunlarını paylaşmak için ilimize gelen federasyon başkanlarına teşekkür ediyoruz.Basın vicdanlı, ahlaklı ve dürüst olmalıdır. STK da aynı olmalıdır.Türkiye’de birinci güç biziz.Yolumuza devam ediyoruz.Tüm illerin sorunları Diyarbakır’ın da sorunlarıdır. Trabzon kim? Giresun kim?Hatay kim? Dememeliyiz.Hepsi biziz.Hatta yurt dışında sorunu olanlar adına da ses vermeliyiz.’Aynı topraklarda birlikte eşit yaşamak’ sloganımızdır.Bu lkeyi böldürmeyen güçler STK’dır..Biri birimizi hissetmeliyiz.Partiler üstüyüz. Herkes gitsin istediği yerde siyaset yapsın..Bizler STK olarak siyasetçi değiliz. STK içinde parti rozetleri ile dolaşanları istemiyoruz. Sorunların çözümünü siyası partilere bırakmak, sorunları tam olarak çözmüyor.”dedi..

Anadolu Birlik Platformu'nun Diyarbakır gezisi değerlendirmesini; Anadolu Ajansı'ndan Kenan Irtak, Karadeniz'den Günebakış'tan Bülent Şirin, Hatay Asi Dergisi, Gazeteci Ercan Öner, Gophaber ve Giresunlular.com'dan Ali Şükrü Kara, Gopajans ve www.giresunhaberal.com ile Belçika Yenihaber, www.giresunaktuel.com , Tireboluhaber.net, Giresun Havadis, Göreleses, Bulancakajans, Giresunsonhaber, haber28 adına Zeki AL izlediler...

(GİRESUNHABERAL / GOPAJANS)




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir