Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8155 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   31 Ocak 2013 - 17:30

Ankara'da Olumlu Görüşmeler

Büyüt
Küçült
Ankarada Olumlu
Önceki gün Ankara'ya giden Vali Dursun Ali Şahin'in, ilimizin sorunlarıyla ilgili 2 Bakanlıkta ki görüşmeleri olumlu geçti.


81 İl Valisi Ankara’da Buluştu
Valiler toplantısı Ankara Gölbaşı´ndaki Vilayetler Evi´nde başladı. İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler, 3 gün sürecek toplantı boyunca gerek İçişleri Bakanlığı, gerekse diğer bakanlıklarla ilgili gündemdeki konuları tartışıp, fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.   Toplantı vesilesiyle bakanlar ile valilerin bir araya gelip illerde gerçekleştirilecek hizmetleri görüşme imkanı bulacaklarını kaydeden Güler, ´´Bugün ve yarınki oturumlarda 9 bakanımız kendi bakanlıklarıyla ilgili konuları valilerimizle değerlendirme fırsatı bulacaklar´´ dedi.   Bakan Güler, toplantıda bakanlığın hedeflerini, beklentileri, iş yapma ve problem çözme konusundaki yaklaşımları valilerle paylaşma imkanı bulacaklarını, zaman sınırı olmaksızın tüm valileri dinleyeceklerini, toplantının son gününde ise başta güvenlik konuları olmak üzere KÖYDES, BELDES, duble yol, terör zararlarının karşılanması, köye dönüş, iç göç, sosyal yardım ve destek faaliyetleri konularında valilerle görüşmelerde bulunacaklarını söyledi.   Vatandaşların ihtiyaçlarını zamanında ve onları rahatsız etmeden gidermek ve yardımların dağıtılmasında adaletli olmanın büyük önem taşıdığını belirten Bakan  Güler, şehit aileleri ve gazilerin her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenilmesini istedi. Bakan Güler, ´´Valilerimizin illerindeki şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenmelerini, onları her fırsatta ziyaret etmelerini, yalnız olmadıklarını ve devletin her zaman yanlarında olduğunu hissettirmelerini istiyoruz´´ diye konuştu.   ´´Vatandaşlarımız doğumundan ölümüne kadar ihtiyaç olduğunda devletin şefkatli ve merhametli elinin kendilerine uzanacağını bilmeli bu güven ve iç huzuruyla yaşamlarını sürdürmeliler´´ diyen Güler, valilerin vatandaşlara bu güveni vermesi gerektiğini söyledi.   Güler, vatandaşların sorunlarına adil, tarafsız ve insancıl yöntemlerle çözüm bulunmasını istediği valilerden devletin ve hükümetin temsilcisi sıfatıyla halk ile devleti kucaklaştırmalarını istedi.

       


Başbakan’dan Önemli Açıklamalar

Bugün yapılan Valiler Toplantısına katılan Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.
Başbakan Erdoğan, Türkiye´de yoksulluğun, göçün, mahrumiyetin ve eğitimsizliğin devletin ihmalinden değil, terörün şiddetinden kaynaklandığının her bir vatandaşa anlatılması gerektiğini belirterek, "Terör istismar alanını, beslendiği bataklıkları kaybettikçe sorun çok hızlı bir şekilde çözülecek ve inşallah gündemimizden, hiç endişe etmeyin çıkacaktır" dedi.

Devletin sıcaklığını, şefkatini, değişen yüzünü anlatmakta valilere çok büyük görev düştüğüne dikkat çeken Başbakan Erdoğan, Valilerin bulundukları ilde devletin gülen, şefkatli, kucaklayan yüzünü temsil ettiğini söyleyerek, "Ben gittim valilik kapısından beni içeri sokmadılar´. Diyeceksiniz ki ´böyle bir şey yok´. Vatandaş valisine ulaşamıyor. Ulaşması lazım, bana da ulaşması lazım. Biz belli ara istasyonlar koymamıza, kullanmamıza rağmen o istasyon bile aldığı sorunu bana ulaştırmıyor. Halbuki bana ulaştırması lazım, bana özetlemesi lazım ama yapmıyor. Şimdi biz, bu iletişimi nasıl kuracağız. Şimdi diyelim ki bir başbakan olarak benim elim ayağım o ilde sizsiniz. Sizin de eliniz ayağının ilçede kaymakam. Oradaki sorunlar size ulaşmalı. Siz aşamadığınız sorunları da bize ulaştırmalısınız. Bakanlarımız var, ilgili bakanlıklarla veya direkt benle. Benim için 24 saat mesaidir, 24 saat beri arayabilirsiniz ama bende 24 saat içerisinde sizi arayabilirim. Hatta hatta kaymakamı da ararım, aradığım kaymakamlar vardır, onlar bilirler. Valilerim de vardır, onlar da bilirler. Biz zaten bu ilişkiyi kurduğumuz sürece başarı vardır. Eğer iş işten geçtikten sonra birbirimize ulaşıyorsak bu ülkede bir şey olmaz. 24 saat biz mesaideyiz. Bizim için tatil matil diye bir şey söz konusu değil. Biz tatilde bile mesaideyiz. Onun için başta şahsım olmak üzere bakan arkadaşlarım, valilerim, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız bu süreci böyle tanımlamalı, böyle anlamalı. Ben sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum, sizlerin gayretleriniz, mücadeleniz sayesinde Türkiye´nin çok daha hızlı kalkınacağına, daha hızlı büyüyeceğine, hedef ve iddialarına daha çabuk ulaşacağına gönülden inanıyorum." şeklinde konuştu.
 

          

Ankara'da Olumlu Görüşmeler
Önceki gün Ankara'ya giden Vali Dursun Ali Şahin'in, ilimizin sorunlarıyla ilgili 2 Bakanlıkta ki görüşmeleri olumlu geçti.   İl Olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına giden Vali Şahin, Müsteşar Ercan Traş ve ÇED Genel Müdürü Mustafa Satılmış’la görüştü. Görüşmelerde ilimizin çevre sorunları ele alındı.   Ardından Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığına geçen Vali Şahin, Müsteşar Yardımcısı İlyas Aydoğan ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk’le bir görüşme gerçekleştirdi. Her iki görüşmede de 2. OSB ile ilgili talepler iletilirken görüş alışverişinde bulunuldu.   Vali Şahin’in her iki Bakanlıktaki görüşmelerinden olumlu sonuç alındı.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir