Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5277 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2013 - 11:00

Anneler Günü Mesajı

Büyüt
Küçült
Anneler Günü
Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin'n Anneler Günü mesajı:

Bir milletin temel direği aile ve onun temeli de şüphesiz annelerimizdir. Sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bireylerin yetişmesinde aile ortamının gerekliliği tartışılmaz bir gerçektir. Burada da en büyük görev şüphesiz annelere düşmektedir.


Ailede asıl yükü çeken annelerimiz, insanlığın var oluşundan bugüne kadar sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin, özverinin sembolüdür. Aile ve toplum içinde yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntıların asıl yükünü onlar çekmekte ve halen de çekmeye devam etmektedirler. Bunun yanı sıra, çocuklarımıza bir yaşam örneği olan anneler, evlatlarımızın kişiliğinin oluşması ve gelişiminde de en önemli etkendirler.

 

Bütün analar, sevginin, saygının, hizmetin, onurun, gururun en büyüğüne layıktır. Fedakâr annelerimizi sadece bugünle sınırlı bir şekilde hatırlamanın onlara yapılacak en büyük hata olacağı düşüncesinden hareketle, annelerimize yılın her gününde hak ettikleri saygı, iltifat, sevgi ve güler yüz fazlasıyla gösterilerek hayır duaları alınmalı, kırıcı ve incitici tavır ve davranıştan mutlaka uzak durulmalıdır.

 

Annelerimize olan borcumuzu ne yaparsak yapalım asla ödeyemeyiz. Ancak onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil her zaman yanında olmak, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek hepimizin en önemli sorumluluğudur.

 

Hazreti Peygamberimiz bir hadisinde ‘’Cennet anaların ayakları altındadır’’ sözü , annelik görevinin ne kadar kutsal olduğuna işaret etmekte olduğundan, cennetin mübarek annelerimizin ayağının altında olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikal etmiş annelerimize Allah’tan rahmet diliyor, başta şehit anneleri olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutlayarak, saygılar sunuyorum.



Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu anneler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Aksu mesajında şu ifadelere yer verdi, "Hayatımızın en değerli varlığı olan, baş tacımız annelerimizin hakkı hiçbir zaman ödenemez. Onlar toplumumuzun ve bizlerin hayatının temelini oluşturmaktadırlar. Alın terini Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna harç yapan annelerimiz, bugün de hayatımızdaki değerleri korumak ve ayakta tutmak için çaba göstermektedir. Hiç yılmadan, karşılıksız bir şekilde sevgi ve şefkatle bizlerin yetişmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimize ne kadar hizmet etsek, yine de onların hakkını hiç bir zaman ödeyemeyiz. Ben bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimizin Anneler Günü’nü yürükten kutluyor, onlara sonsuz saygılarımı sunuyorum."

Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan mesajında;

    İlk öğretmenimiz, yol göstericimiz, yılmaz koruyucumuz, büyük destekçimiz ve yaşamdaki en önemli hazinemiz olan annelerimiz, sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layıktır. Doğumdan itibaren çocuklarının üzerine titreyen, onlarla birlikte sevinen ve onlarla birlikte üzülen anneler hepimizin baş tacıdır. Yaşadığımız coğrafyaya adını veren, savaşta, barışta, yoklukta, varlıkta hayatın her anını güzelleştiren, kolaylaştıran ve anlamlandıran annelerin üzerimizdeki hakkını  ödemek mümkün değildir.

Bizi millet yapan değerlerin her birinde hayat bulmasında, yaşatılmasında hiç şüphesiz, en çok annelerin payı vardır. Onları  belirli günlerde değil, yaşam boyunca sevgi ve içtenlikle kucaklamalı, emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek sorumlu bir yaşam sürmeli, bizlerde çocuklarımıza aynı yüce değerleri aktarabilmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, “Cennet annelerin ayağı altındadır” diyen bir Peygamberin ümmeti olarak, çocukları için fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren, hayat boyu yol göstericimiz olan bütün annelerimizin ve annesi olan herkesin ‘Anneler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş annelerimize de Allah´tan rahmet diliyorum” dedi.

 Eğitim Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Anneler Günü Basın Açıklaması

 İnsan, insaniyet hakikati gereği başka insanların eleminden müteessir, huzurundan ise mutlu olur. Allah’ın insan kalbine yerleştirdiği sevgi, şefkat ve merhamet gibi hisler onu bütün âlemle alakalı kılmıştır. İnsanlık âleminde şefkat ve merhametin zirvesi ise anadır. Şefkat ve merhamette güneş gibi olan anneler, merhametli bir toplumun inşacısıdırlar.

Toplum hayatının temel yapı taşı olan anneler, ailenin çekirdeği ve vazgeçilmezidir. Emsalsiz ve sınırsız sevginin, hoşgörünün, sabrın; en masum ve temiz duyguların timsali annelik ulvi bir müessesedir. Anne, nesli temin ve talimin kaynağı olmakla birlikte, ailenin fiili reisi, memuru, işçisi, esnafı, işvereni ve en önemlisi herkesin öğretmenidir. Anneliğin ayrıştırıcı, ötekileştirici değil, toplumu yakınlaştıran, birleştiren, bütünleştiren bir rolü vardır.

Şefkat ve merhamet membası anneler, sadece kendi çocuklarının değil, temas ettiği, dokunduğu, aynı ortamda bulunduğu tüm çocukların öğretmenidirler. Bu uğurda tüm sıkıntılara katlanan, çocuklarının mutlu olması ve başarısı için büyük bir sabırla gayret gösteren annelerimizin üzerimizde ödenemez hakları bulunmaktadır. Annelerin hayat standartlarının iyileşmesi, sosyal hayatta etkin rol üstlenmeleri, sağlıklı bir toplumun olmazsa olmazıdır.

Bizi millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün ve geleneklerimizin devam ettirilmesinde herkese düşen sorumluluktan daha fazlası şüphesiz annelere düşmektedir. Kültürün yaşatılması kadar huzurlu bir toplumun oluşturulmasında da annelerin rolü asla inkâr edilemez.

Otuz yıla yakın süredir ülkemiz terör yüzünden huzura hasret kalmıştır. Terör belası herkese zarar vermiş ama en çok anaların yüreklerini dağlamış ve onların gözyaşı akıtmasına neden olmuştur. Annelerin gözyaşlarının dinmesi için milli birlik ve kardeşlik yolunda atılacak olumlu adımları Eğitim-Bir-Sen olarak önemsiyoruz. Toplumda şefkat ve merhamet duygularının egemen olması ve her gün annelerin yüreklerinin ağzına gelmemesi için terörün bitirilmesi gerekmektedir. Acı ve gözyaşı artık annelerin kaderi olmaktan çıkarılmalıdır.

Üzülerek ifade edelim ki, annelerin kaderi sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında aynıdır. Filistin’de, Irak’ta Afganistan’da, Suriye’de, Somali’de, Hocalı’da, Sincan-Uygur’da ve Arakan’da da anneler gülmeye hasret durumdadırlar. Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en müreffeh ülkesidir. Huzur, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu bir dünya için tüm insanlığın, annelerin merhamet ve şefkat duygularından nasiplenmesini temenni ediyoruz.

Eğitim-Bir-Sen olarak çalışma hayatında aktif rol alan annelerin asli görevlerini yerine getirebilmeleri için çalışma koşullarının esnetilmesini bekliyor; geleceğe umutla bakan, çalışkan, idealist, şefkat ve merhamet eksenli bir neslin yetişmesine en büyük katkıyı sunma görevi olan annelerin ve yüreği annelik hisleriyle dolu tüm kadınların Anneler Günü’nü kutluyoruz.






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir