Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5502 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   13 Mayıs 2012 - 18:40

Anneler Günü Mesajları

Büyüt
Küçült
Anneler Günü
Anneler Günü Mesajları

Vali Dursun Ali Şahin’in “Anneler Günü” Mesajı:

 

Karşılıksız sevginin ve eşsiz hoşgörünün müstesna temsilcileri olan annelerimizin ‘Anneler Günü’nü” kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Fedakârlık abideleri olan annelerimiz, hayatları boyunca ailelerinin yaşaması ve çocuklarının var olabilmesi için takdire şayan bir çabayı hiç düşünmeden ve hesapsız bir şekilde yerine getirmişler ve kendilerinden sonraki nesillere bu kutsal görevin nasıl taşınacağını öğretmişlerdir. 

 

Dünyanın en kutsal varlıkları olan annelerimiz, hayatımızda en çok etkileri ve hakları olan insanlardır. Atalarımız, "Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar" diyerek, analık duygusunun ne kadar yüce olduğunu vurgulamışlardır.

 

Sadece bir gün değil her gün, sadece ihtiyaç duyduğumuz zaman değil onların ihtiyaçları olduğunda da aklımızdan hiçbir zaman çıkarmamamız gereken annelerimizin her zaman yanlarında olmak hepimize düşen en büyük sorumluluktur.


Ailede asıl yükü çeken ve en kutsal varlıklarımız olan annelerimize, hak ettikleri saygı, iltifat, sevgi ve güler yüz fazlasıyla gösterilmeli, hayır duaları alınmalı, kırıcı ve incitici tavır ve davranıştan mutlaka uzak durulmalıdır

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin bütün annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyor, hepsine saygılarımı  sunarak , huzur ve saadetler diliyorum. 

 

Geldi'den Anneler Günü Mesajı


Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet GELDİ  Anneler Günü Nedeniyle Kutlama Mesajı Yayınladı
 
Geldi mesajında şunları kaydetti;‘’Anneler Günü, annelere duyulan sevgi ve saygıyı belirtmek için tüm dünyada kutlanan özel bir gündür.Annelerimizin kıymetini en iyi anlatan Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi; Cennet anaların ayaklarının altındadır. Karşılıksız sevginin sonsuz özverinin simgesi olan anne, değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, sözcüklerle anlatılamayan ve yeri hiçbir zaman doldurulamayan en yüce varlıktır. Ancak sadece yılın bir gününde değil; yılın her gününde; cennetin ayakları altına serildiği, çocuğunu zahmetle karnında taşıyan, zahmetle dünyaya getiren o yüce varlığın, şefkat kahramanlarının hak ettiği sevgi ve saygıyı vermek her evladın görevidir.
Barış ve huzur ortamının olduğu bir dünyanın temelleri, annelerimizin yetiştireceği dürüst ve sağlıklı bireylerle mümkün olacaktır.Başta, bu vatan için evlatlarını toprağa veren şehitlerimizin anneleri olmak üzere, tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum." dedi.


Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Aksu mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Bizlere ve hayatımıza mutluluk katan annelerimize olan gönül borcumuzu yılın tek bir günü hatırlarayak asla ödeyemeyiz. Onlara her gün anneler günüymüş gibi davransak bile yeterli değildir. Bizleri dünyaya getiren, bizleri büyütmek için uykusuz geceler geçiren analarımız kuşkusuz yaşamımızdaki en değerli varlıklarımızdır. Yeryüzünde onlara olan sevgimizin yerini dolduracak başka hiç bir sevgi yoktur. Ne söylersek söyleyelim onların hayatımızdaki değerini anlatmak kelimelerle dahi ifade edilmiyor. Ben başta, elleri fındık kokan, elleri toprak kokan, en önemlisi de evlat kokan Giresunlu analarımız olmak üzere, tüm annelerin anneler gününü kutlarım."



Tüm Annelerin Anneler Günü’nü Kutluyorum

 

Bıkmadan, usanmadan sevgi ve şefkatle, her anlamda sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimiz, hepimizin hayatında en önemli değer olmayı her zaman başarmıştır.

 

Fedakârlıklarla ve sabırla dünyanın en ulvi görevini yerine getiren, her biri ayrı bir saygıyı hak eden annelerimiz; hoşgörünün, merhametin, saf bilginin, sevgi ve şefkat duygularının tükenmez kaynağıdır. Yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesi de yine annelerdir.
Annelik başka hiçbir duygu ile kıyaslanamayacak kadar yüce bir duygudur ve karşılık beklemeden verilen yegâne sevgidir.

 

Şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen anneler, aile ve toplum hayatının temel direğidir. Anneler Günü, bu sevgi ve saygının ifadesi olarak anlamlıdır.

 

AK Parti ailesi ve bir kadın olarak annelerimizin siyasette, ekonomide ve diğer bütün toplumsal alanlarda daha etkin olması en büyük arzumuzdur. Kadınlarımızın etkinliği demokrasi, saygı ve hoşgörü kültürümüzü de hiç kuşkusuz geliştirecektir.

 

Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en müreffeh ülkesidir. O yüzden annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır.

 

Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün kadınlarımızı, bu özel günlerinde, cennetle müjdelenen annelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınları ve özellikle Şehit annelerinin Anneler Günü'nü kutluyorum.

                                                                                    Seniha KANKAYA

AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkan Yrd.

Ak Parti Giresun İl Başkanı Av. Sabri Öztürk'ün Anneler Günü Mesajı


Görevleri sadece çocuklarını dünyaya getirmek değil onları son nefeslerine kadar koruyup kollamak iyi günde kötü günde hep yanlarında olmak canının bir parçası olarak görmeyi görev addeden.  Sadece bunlarla kalmayıp bir toplumu doğurarak inşa eden ve artık günümüzde bu inşaatın her safhasında önemli görevler alarak dünyadaki en kutsal mesleği icra eden tüm annelerimizi yılın bir günü değil her gün, her saatinde, her anında ne kadar ansak onlar için çalışsak az gelecektir”

 

Tüm bu görevleri yerine getiren kadınlarımıza yönelik şiddeti her ne gerekçe ile olursa olsun asla tasvip etmediğimizi bildiriyor  ve buradan bir kez daha kınıyoruz.

 

Bu şuurla yola çıkan bizler annelerimizin yüreklerinin daha huzurlu mutlu olması noktasında çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz. Cennetle müjdelenen annelerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyoruz. Sadece anneleri değil yüreği annelik sevgisi ile dolu tüm kadınlarımızın anneler gününü kutluyoruz.

 

Bu özel günlerinde tüm annelerimize yönelik Kadın Kolları Başkanlığımızın organize ettiği; 12 Mayıs Cumartesi Saat 14:00’da sanayi huzur düğün salonundaki eğlenceye davet ediyoruz..

Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan mesajında;

Üzerimizde ödenmez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakarlık ve sabırlarını bizden esirgemeyen annelerimiz her zaman baş tacı olacaktır. Bizi millet yapan değerlerin her birinde hayat bulmasında, yaşatılmasında hiç şüphesiz, en çok annelerin payı vardır. Anneler, saf bilginin, sevgi ve şefkat duygularının, hoşgörünün tükenmez kaynağıdır. Yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesi de yine annelerdir.

 

                        Doğumdan itibaren çocuklarının üzerine titreyen, onlarla birlikte sevinen ve onlarla birlikte üzülen anneler hepimizin baş tacıdır. Yaşadığımız coğrafyaya adını veren, savaşta, barışta, yoklukta, varlıkta hayatın her anını güzelleştiren, kolaylaştıran ve anlamlandıran annelerin üzerimizdeki hakkını ödemek mümkün değildir.

 

                        Nesillerin yetişmesinde önemli rol üstlenen karşılıksız sevgi, fedakarlık ve sabırlarını bizden esirgemeyen annelerin yılda bir kez hatırlanmaması, bilhassa “Cennet annelerin ayağı altındadır.” diyen bir Peygamberin ümmeti olarak, annelerimize daima şefkat ve merhametle yaklaşılması gerekir.

 

                        Bu duygu ve düşüncelerle, çocukları için fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren, hayat boyu yol göstericimiz olan bütün annelerimizin Anneler Günü´nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş annelerimize de Allah´tan rahmet diliyorum” dedi.



Diyanet-Sen  Giresun Şube  Başkanı

 Fethi KARAHÜSEYİN’in Anneler Günü Mesajı

 

Annelerin başımızın tacı, insanların cennete girmesine vesile olacak en değerli varlıktır.

Ana gibi yar… Ana dolu… gibi diy ar olmaz…. derken bile hep ana  temasını telaffuz etmekteyiz.

Hz. Muhammed'in 'Cennet annelerin ayağı altındadır' ve En çok hizmet ve saygı edilmesi gereken annedir, annedir, annedir ve sonra babadır' sözlerinin, annelerin hizmet ve hürmete ne kadar layık, haklarının ne kadar önemli olduğunu, Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar derken de anaların değeri anlatılmaktadır. Aslında onların değeri ve göstermemiz gereken hürmeti ifade ederken  bile kelimelerin ne kadar kifayetsiz kaldığını görebilmekteyiz.

"Anne Allah'ın merhamet duygusunun insanlardaki tezahürüdür. Anne sevgi demek, şefkat demek, merhamet demek, varlığın oluş nedeni demektir. Anneler, sevgi ve saygıya en çok layık en değerli varlıklardır.

Anneler Günü belli zaman diliminde değil gerektiğinde her zaman anılmalıdır. Anne merhameti, sevgisi ve şefkatini bilmeyen, maneviyattan uzak çağdaş neslin bir kısmı maddi beklentileri için maalesef anne babalarını sokaklara terk ettiklerine, hatta hunharca öldürmelerine maalesef tanık olmaktayız. Bu acı gerçeği ancak bu nesli manevi değerlerle donattığımızda ve bilgilendirdiğimizde ancak kurtarabiliriz.

Cennete girmemize vesile olacak annelerimizin ellerinden ve ayaklarının altından hürmetle öper saygı ve hürmetlerimizi sunarız.

 

 

Belediye Meclis Grup Bşk.Vk. Vahit SARISARAY’ın Anneler Günü Mesajı

 

 

Her yıl bir çok önemli gün ve hafta etkinlikleri kutlanmaktayız. Bu önemli günlerin ve etkinliklerin  her birinin ayrı bir önemi ve özelliği vardır. Ancak biz gençler  için bu günlerin ve haftaların en önemlilerinden biri de Anneler günüdür.

 

Özellikle Türk toplumunda Annenin yeri apayrıdır. Anne sevgisi insan yaşamı boyunca devam eden en önemli ve anlamlı duygulardan biridir. Annelerimiz hem inancımıza, hem de kültürümüze göre baş tacımızdır.

 

Hangi koşulda olursa olsun annelerimiz ayrı bir misyon üstlenmiş, üstlendiği

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir