Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4822 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Eylül 2023 - 16:56

ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİ VE GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Büyüt
Küçült
ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİ VE GAZİLER GÜNÜ
BAŞKAN ŞENLİKOĞLU’NUN ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİ VE GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Atatürk’ün Giresun’a gelişi ve Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yüzlerce yıldır vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı uğruna canını hiçe sayan şehit ve gazilerin, ülkenin bugünlere ulaşmasının en büyük teminatı olduğunu ifade eden Şenlikoğlu: “Ecdadımızın, her karış toprağını kanlarıyla sulayarak bizlere emanet ettiği bu aziz vatan, bugün de aynı mücadele ruhu ile gelecek nesillere aktarılacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Osman Ağa'mızın, Hüseyin Avni Alpaslan'ın, 42'nci, 47'nci gönüllü alayların, milli mücadele kahramanlarımızın, şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktığı bu aziz vatana sahip çıkacağımızı herkesin bilmesini istiyorum." dedi.

 

Başkan Şenlikoğlu şöyle devam etti:

 “19 Eylül 1921, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanının verildiği tarihi bir gündür. Bu nedenle 19 Eylül tarihi Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Ayrıca, 99 yıl önce 19 Eylül 1924’de Atatürk’ü gönüllü alayların şehri Giresun’da ağırladığımız günün de yıl dönümüdür. Bizler de aynı heyecan ve coşkuyu bugünde hissediyoruz. Türk halkı, tarihin her döneminde tüm zorluklara ve engellere karşın vatanını sevmeyi, bağımsız yaşamayı, bağımsızlığını kanı ve canı pahasına korumayı ilke edinmiştir. Bugünün güçlü ve saygın Türkiye'sinin temelinde kahraman gazilerimizin önemli bir payı bulunmaktadır. Yok edilmek istenen bir milleti, kanları ve canları ile dirilten milletimizin bir tarih olduğunu ve yok edilemeyeceğini tüm dünyaya ilan ederek, vatan toprakları üzerinde bayrağımızı dalgalandırmamızı şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazilerimizin 19 Eylül ‘Gaziler Günü’nü kutluyor, bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir hayat temenni ediyorum."



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir