Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8681 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Aralık 2020 - 13:57

Avutmuş Tarihine Sahip Çıkıyor

Büyüt
Küçült
Avutmuş Tarihine Sahip
Şebinkarahisar İlçesi Avutmuş Mahallesi Muhtar'ı Hakan Gürsoy Avutmuş Mahallesinin Tarihi potansiyelini gün ışığına çıkarmak için gayret ediyor. Şebinkarahisar İlçemizin gözde mahallelerinden Avutmuş Mahallesinin sakinleri  Tarımsal üretim ve Besicilik ile İşlenmiş yöresel gıda potansiyeli  İlçe ve Ülke ekonomisine katkıda bulunurken Tarihi Mekan ve Alanlar ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Tarihi dokusuna zarar vermeden gerekli restorosyon ve çevre düzenlemesi için çalışmaya başlayan Avutmuş Muhtarı Hakan Gürsoy: Nasip olursa burada ki! Türk İslam tarihinin tapu senetleri ile dolu mahallemizin Gizemini , Bağ ve Bahçelerinin güzelliğini daha tanınır ve bilinir hale getirme noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz... İlipınar'da geçmişte bir hayrat vardı buranın tesisini yenileyip mahallemizin Küzeydoğu tarafı olan Alucra ilçesinden giriş istikametini belirgin hale getirmek istiyoruz... Tarihi " Kütlü Pınarı, Bahremşah Camii ile Bin yıllık tarihi geçmişe sahip mezarlığımızda bulunan mezar taşlarının tasnifi yapılarak açık hava müzesi haline  getirmek ve yine mahallemizde bulanan Türbelerin restore edip halkımızın ve İlçe turizminin hizmetine sunmayı hedefliyoruz... Belediye Başkanımız sayın Şahin Yıllancı beye projelerimizi sunduğumuzda bizlere destek vereceği sözünü almıştık..  Bu gün Belediye Başkanımız sayın Şahin Yılancı ve Hüseyin Albayrak teknik heyeti ile mahalle sakinlerimizin de hazır bulunduğu " İlipnar Gözesi" , "Kütlü Pınar" ve muhtelif yerlerde incelemelerde bulundular Şebinkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Şahin Yılancı eksiklerin giderilmesi hakkında talimat vererek bizleri mutlu ettiler Şahsım ve Avutmuş Mahallesi sakinleri adına Teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
Yavuz Kayacık

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir