Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4852 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Ekim 2012 - 18:39

Aydın ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası''

Büyüt
Küçült
Aydın Camiler ve Din Görevlileri
GİMEV YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ AYDIN ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası'' KONULU BASIN AÇIKLAMASI

 CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, 1986 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihlerini ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası'' olarak kutlamaktadır.

Ancak, 2012 yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” için müftülüklere gönderilen afişlerde ve davetiyelerde haftanın isminin sadece “Camiler Haftası” olarak yazıldığı görülmektedir.

Hafta boyunca camilerimizin bakım, onarım ve temizliğinin yanı sıra cemaat-cami bütünleşmesinin sağlanması için İmam-Hatip, Müezzin Kayyum, İl İlçe Müftü ve vaizlerine görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Özellikle hafta boyunca, Vefat eden din görevlilerimizin Rahmetle anılması, halen görevine devam eden din görevlilerin sıkıntılarının asgari seviyeye indirilmesi ve çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi kurum çalışanlarımız tarafından takdirle karşılanmaktadır.

Sendikalarımız Din Görevlilerinin sorunları ile ilgilenmeli ve yetkili organları  harekete geçirerek çözüm yollarını aramalıdırlar.

Dün olduğu gibi bugünde zaman dilimi gözetmeden insanlarımıza hizmet eden vefakar-cefakar din görevlileri hak ettiği yere gelememenin üzüntüsünü yaşamaktadır. Toplum olarak bizde sevgi ve hoşgörü beklemektedirler.

Amir konumunda olanlar dahi, din görevlilerine hak ettiği değeri vermemektedirler.

Aziz Milletimiz Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarına ve din görevlisine tarih boyunca sevgi ve saygısını göstermiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, çalışanlarına sunduğu hizmetler açısından da örnek olmalıdır.

Din görevlileri ise kurum yöneticilerinden adil, dürüst ve liyakat prensibine bağlı beklentileri vardır.

Diyanet çalışanlarının yarınlara umutla, güvenle ve huzurla bakabileceği bir ortamın hazırlanmasına katkı sağlamaya devam edilmeli ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Giresun ve İlçeleri İmam- Hatip Liselerinden mezun olup Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında çalışan, ayrıca tüm Diyanet çalışanlarına, vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni eder, vefat eden din görevlilerimize Yüce Allah’tan rahmet dileriz. 01.10.2012

ALİ AYDIN

GİMEV YÖNETİM KURULU BAŞKANI

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir