Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14930 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Aralık 2020 - 12:57

AYDIN DOKAP Bütçesi Üzerine Mecliste Konuştu

Büyüt
Küçült
AYDIN DOKAP Bütçesi Üzerine Mecliste
AK Parti Giresun Milletvekili Sayın Kadir Aydın’ın, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmanın tam metni şu şekildedir;

 

“Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri;

Kısa adı “DOKAP” olan, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının bütçesi üzerine, AK Parti grubu adına söz almış bulunuyorum. Öncelikle şahsım ve gurubum adına yüce heyetinizi ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.

Cumhuriyeti bir rejim, demokratik seçimleri bir iktidar olma yöntemi olarak ülkemize getirerek bu gazi meclisi, milletimizin yönetim mabedi haline dönüştüren; devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla anıyorum.

Milletimizin yaktığı bağımsızlık ateşine, kendi bedenlerini yakarak katkıda bulunan 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alaylarını kuranları ve bu alaylarda şehadet şerbetini içenler başta olmak üzere, bu topraklarda özgür ve bağımsız olarak yaşamamızı sağlayan aziz şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi de minnetle yad ediyorum.

Özellikle Ağustos ayının 22’sinde Giresun’da yaşadığımız sel afetinde yol güvenliği için göreve giderken şehit olan 5 jandarma personelimiz ve 10 vatandaşımıza; dün barış pınarı bölgesinde şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum.

Ayrıca bundan tam 3 yıl önce aramızdan ayrılan ve kursağımıza bıraktığı helal lokmayı en büyük mirası kabul ettiğim sevgili babam “Topuzun Mehmet’i de” rahmetle anıyorum.

Bölgenin sahip olduğu potansiyellerin hayata geçirilebilmesi amacıyla, merkezi Giresun ili olan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 2011 yılında kurulmuş faaliyetlerine 2012 yılının Nisan ayında başlamıştır.  Hizmet alanı; Rize, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Samsun ve Trabzon illeri olarak belirlenmiştir. 2016 yılı içerisinde Tokat, 2020 yılı içerisinde Amasya ve Çorum illerimizde DOKAP bölgesine dâhil edilerek, İdare’nin hizmet bölgesi 11 ile çıkarılmıştır.

DOKAP; Doğu Karadeniz Projesi’nin (DOKAP) uygulamalarını koordine etmek ve bu kalkınma projelerinin uygulandığı illerdeki yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesini sağlayarak bölgenin kalkınmasını hızlandırmayı amaçlamaktadır.

 

Sayın Başkan, Kıymetli Milletvekilleri;

Bütçe görüşmeleri başta olmak üzere muhalefetin bu kürsüden söylediklerini hayretle ve bazen de hayranlıkla izlemekten kendimi alamıyorum.

Hayretle izliyorum, çünkü tek adam rejimi dedikleri sistemin adı Cumhurbaşkanlığı sistemidir ve değişim milletin oyları ile gerçekleşmiş anayasal bir süreçtir. Tek adam ve hatta bazılarının diktatör yakıştırması yaptıkları kişi bu ülkenin Cumhurbaşkanı’dır ve milletimizin oyları ile seçilmiştir. Ve bilinmelidir ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı vicdan ve merhamet sahibidir. Diktatörlere diktatör denmez ve onların gözyaşları kurumuştur

 

Hayranlıkla da izliyorum zira kendilerinin dahi inanmadıklarına; milleti inandırmak için nasıl da dil dökerler, nasılda inanmış gibi yaparlar. Milletin değerlerine nasılda itibar suikastı yaparlar. Herkes bilmelidir ki; milletin değerlerini ve değer verdiklerini itibarsız kılmaya çalışmak hiç kimseye itibarda, irtifada kazandırmaz. Çünkü herkesin itibarı kendi yaptıklarında ve kendi geçmişinde gizlidir….

Bizi hayrete düşüren durumlardan bir tanesi de şudur ki; PKK, PYD, DAEŞ, FETÖ terör örgütlerine meydan okuruz ses buradan gelir. Kendi halkına zulmedip sınır boylarımızı terör yuvasına çeviren Esed’e dokunuruz ses buradan gelir. Akdeniz’de milletimizin geleceği için Yunan’a, Rum’a dokunuruz ses buradan gelir. Azeri kardeşlerimizin hukuku için, Karabağ’da Ermenistan’a dokunuruz ses buradan gelir. Hafter’e dokunsak Kandil’e dokunsak ses buradan gelir. 

Velhasıl devletimizin egemenliği ve milletimizin bağımsızlığı için nereye dokunsak, kime dokunsak ses buradan gelir… ( Herkesten değil elbet )

İstiyoruz ki, cumhurbaşkanımıza olan karşıtlığınız devleti ve siyaset kurumunu itibarsız kılmasın. İstiyoruz ki; sesimiz daima devletimizin bekası, milletimizin refahı için yükselsin.

Elbette biliyor ve diliyoruz ki ülkemizin demokrasi çıtası %52 değildir. Ve yine milletimizin devlet ve bayrağına bağlılığı da % 52 ile sınırlı değildir. İnançlarımız, düşüncelerimiz, çözüm yollarımız farklı da olsa; zor zamanda birlik olmayı başarabilen bir milletiz. Bizi biz yapan, bizi millet yapan bütün unsurları bu çatı altında görmek mümkündür. Kusursuzlar takımı değiliz belki. Bizden olmayan herkesi kötülerden de görmüyoruz. Aklında 83 milyon, yüreğinde misakı milli çizgisi olan herkese gönlümüz sonuna kadar açıktır. Çünkü katılmayı başaramadıklarımıza, katlanmayı bilmemiz gerekir.

 

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri;

Bu duygu ve düşüncelerle; görevine yakın bir zamanda başlayan DOKAP Başkanımız Sayın Hakan Gültekin’e başarı diliyorum.

Gazi meclisimizin kıymetli üyelerini, huzurla yaşamamız için 24 saat nöbet tutan vatan evlatlarımızı, canından bir parçayı toprağa koymasına rağmen milletin onurunu toprağa düşürmemek için duruşunu bozmayan şehit yakınlarımızı, aynı çatı altında olmasak ta kullandığı dil ve üslupla siyasete değer katan bütün siyasi aktörleri, devletimizin bekası milletimizin refahı için birlikte yol yürüyen ve yedi düvele birlikte meydan okuyan sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve aziz milletimizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.

Bütçemiz hayırlı, geleceğimiz aydınlık olsun…”

Av. Kadir AYDIN

AK Parti Giresun Milletvekili

İçişleri Komisyonu Üyesi

AK Parti Grup Disiplin Kurulu Üyesi



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir