Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7869 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   19 Kasım 2013 - 21:41

Aydındere, Başkan Karakılıç' la Kendini Buldu

Büyüt
Küçült
Aydındere, Başkan Karakılıç la Kendini
Aydındere Beldesine bir ilçe statüsü kazandıran Başkan Haydar Karakılıç ile Aydındere'de yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledik.

Başkan Karakılıç, Bulancak’tan 50 kilometre içeride yer alan Aydındere Beldesinde kısıtlı imkanlarla çok büyük işler başardıklarını söyledi.

  

1999 seçimlerinden sonra belediye olma şansı yakalayan Aydındere Belediyesi, 2009 seçimlerinde belediye başkanlığını kazanan başarılı idareci Haydar Karakılıç'la yeni bir ivme yakaladı.


2 bin 500 nüfuslu beldede yapılan hizmetlerle Aydındere neredeyse şantiye alanına döndü. Geniş bir yol ağı bulunan beldede çalışmalarına aralıksız devam eden Başkan Karakılıç, belediyeye kazandırdığı yeni araçlarla da vatandaşların gönlüne taht kurdu.


‘ARAÇ PARKURUMUZ GENİŞLEDİ’


Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sinan Yıldız’a çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Karakılıç, Yıldız’la birlikte beldede yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Beldede yapımına devam eden beton çalışmaların, kültür merkezi inşaatın, merkez menfez inşaatının ve parke döşemelerinin belde için çok büyük önem arz ettiğini belirten Başkan Karakılıç, Beldeye yeni kazandırdıkları itfaiye, cenaze yıkama aracı ve çöp aracı ile halka daha iyi hizmet ettiklerini söyledi. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Karakılıç, “Belediyemiz tarafından yapımı devam eden kültür merkezimizde, misafirhane, şadırvan bayan kuran kursu dışında bir de vatandaşlarımızın sürekli kullanımına açık olacak, cenaze, mevlit ve diğer özel günlerde kullanılabilecek bir de salonumuz bulunuyor. Genişlettiğimiz araç parkurumuz ile vatandaşlarımızın çöp arabası ihtiyaçları ve cenazelerini yıkama imkanı sağlamanın gururunu yaşıyoruz. İtfaiye aracımızla da hiçbir zaman olmasını istemediğimiz yalnız her zaman başımıza gelebilecek yangın olaylarına anında müdahale edebileceğiz” dedi.


‘AYDINDERE BETON ŞANTİYESİ OLDU’


Belde içerisinde yapılan yol genişletme çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Başkan Karakılıç, “Beldemizde daha önce yollarımız dar ve kullanışsızdı. Yaptığımız çalışmalarla yollarımızı iki araç geçebilecek şekilde genişleterek, betonlama çalışmalarına başladık. Mahallelere ulaşımımızı sağlayan yollarda betonlamalarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra beldemize bağlı Aygır Gölü ve Karagöl yollarında da kısım kısım betonlama yaptık. 1 sene içerisinde Beldemize bağlı bütün yollarda betonlama çalışmaları tamamlanacaktır” diye konuştu.


‘BELDEYE ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK’


Beldede sürekli vatandaşla istişare halinde olan Başkan Karakılıç, Aydındere’nin en büyük sorunu olan Aydındere Kovanlık yolunun genişleme çalışmalarının devam ettiğini ifade ederken, “Yaptığımız takipler sonucu genişleme çalışmalarının devam ettiği ana yolumuzda vatandaşlarımızın daha rahat seyir halinde gitmeleri için soğuk asfalt dökümü yaptırdık. Yolların genişleme çalışmalarının bitmesiyle, beldemizde ulaşım sorunu çözülmüş olacak” dedi.


GENÇLERİMİZE ÖNEM VERİYORUZ


Beldede bulunan okullarda çevre düzenlemesi yaptıklarını da kaydeden Başkan Karakılıç, “Beldemizde bulunan Derecikalan İlkokulu’nun çevre düzenlemesi devam ediyor. Okul bünyemizde bulunan lojmanda da tadilat çalışmaları yapılıyor. Birde gençlerimizin kullanması için beldemize futbol sahası yaptık. Yaklaşık 15 gün sonra tamamlanmış olacak. Burada gençlerimizin spor yapmalarını görmek bizlere ayrı bir huzur verecek” şeklinde konuştu.


DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM TOPRAKLARA HİZMET EDİYORUM


Yaptıkları çalışmaların bitmesi ve şekillenmeye başlaması ile gurur duyduklarını söyleyen Başkan Karakılıç, “Çalışmalara bakınca beldemiz için önemli hizmetlere imza attığımızı görüyorum. Bir belde belediyesinde bu kadar hizmeti yapmak hiçte kolay değil. Ama ben kendimi ve ekibimi Giresun İl Özel İdaresi ile kıyaslıyorum. Onlar hem merkez hem de birçok ilçeye hizmet veriyorlar. Ben ise Yüzölçümü bir hayli büyük, mahalleleri birbirine çok uzak Aydındere’ye hizmet ediyorum. Burada bu işleri yapmak, vatandaşlarımızın bize olan güvenini artırıyor. Doğup büyüdüğüm bu toprakları daha yaşanılabilir bir hale getirmek bizlere ayrı bir huzur veriyor” dedi.


 Yıldız Haber

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir