Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5141 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   13 Mayıs 2013 - 20:06

Azaklıoğlu Vakfı Büyük Düşünüyor

Büyüt
Küçült
Azaklıoğlu Vakfı Büyük
İstanbul’da Bulancaklı hemşerimiz Necati Bay tarafından kurulan Azaklıoğlu Yardım Vakfı, özel üniversite kurmak istiyor

Azaklıoğlu Vakfı Büyük Düşünüyor

İstanbul’da Bulancaklı hemşerimiz Necati Bay tarafından kurulan Azaklıoğlu Yardım Vakfı, özel üniversite kurmak istiyor. Cumartesi günü vakıf merkezinde Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak’ın davetli olduğu toplantıda konuşan Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Necati Bay, “bugün itibariyle 250 öğrencimize burs veriyoruz. Birçok aileye de sosyal yardım yapıyoruz. Ancak hedefimiz özel vakıf üniversiteleri içinde yerimizi almaktır. Bu amacımıza ulaşmak için bütün gayretimizle çaba sarf ediyoruz” dedi.

 Necati Bay daha sonra “bugün burada olan ve olmayan öğrencilerimize öğrenim hayatında bir nebze olsun katkıda bulunmak bizi memnun ediyor. Katıldığı için tüm hemşerilerime, dostlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Fatih Belediye Başkanımız bir mazereti dolayısıyla toplantımıza iştirak edemedi. Ancak toplantımıza katılan İstanbul’umuzun temsilcisi milletvekillimiz Osman Aşkın Bak ve Fatih’imizin Başkanı Ahmet Hamdi Görk kendilerini aratmayacaktır. Katıldıkları için onlara da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, “böyle bir vakfın toplantısına katılarak dostlarla ve öğrenci kardeşlerimle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Bir şeyi yapmak için önce hedef, sonra da hayal etmek gerekir. Bu vakıfta ve onun değerli başkanında bu hayali ve hedefi görüyorum. İlçemizde yapılacak böyle bir üniversite projesine biz de elimizden gelen katkıyı yapmaya hazırız. Bir lafımda öğrencilere bizler zor şartlarda okuduk. O yüzden sizi okutmak için yapılan gayretleri unutmadan okullarınızı bir an önce bitirerek, en kısa zamanda hayata atılıp vazifelerinizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmalısınız” dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ise yaptığı kısa konuşmada kendisinin yurt içinde yatılı okulda okuduğunu hem de yurtdışında burslu olarak okuduğunu belirterek “bursun önemini en iyi ben bilirim. Yatılı okuduktan sonra üniversiteyi de bir işçi çocuğu olarak zor şartlarda okudum. İTÜ’de okurken derslerimde yardımcı olacak ilk hesap makinemi o zaman esnaf olan bir abim almıştı. O makinemi hala saklarım. Yurtdışına giderken de ilk bursumu şimdiki başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları temin etmişti. Okulun ikinci taksitini ise okulun vakfı ödedi. Ödemeleri için yazdığım özgeçmiş onları etkilemiş olacak ki bana “gerçekten tüm bunları yaşadın mı” dediler.

 Necati Bay’ın konuşması burslarla okumuş biri olarak beni heyecanlandırdı. Yaptığı işin çocuklarına bırakacağı en iyi iş olduğunu söyleyebilirim. Gerçekten kendisini gıpta ederek dinledim. İnşallah üniversite hayalini de gerçekleştirir. Hayatta hedeflerinizi iyi belirleyip ona göre bir çalışma takvimi hazırlamalısınız. Ben hem okuyarak hem de sosyal hayata katılarak kendimi bugünlere hazırladım. Sporun hep içinde oldum. Bu da bana geniş bir çevre edindirdi. Bunun sonucu olarak 2007-2011 yılları arasında Güreş Federasyonu Başkanlığı yaptım. 2011 yılında da milletvekili seçildim. Ancak okumayı hiç bırakmadım. Doktora tezimi verdim. Doçentlik ve profesörlük için gerekli ilmi makalelerim yayınlandı. İnşallah üniversiteye devam edeceğim. Bitirirken öğrenci kardeşlerime bir tavsiyem olacak. Geldiğiniz yeri sakın unutmayın. Aldığınız yardımları hak ettirecek davranışlarda bulunun ve gelecekte çalışmaya başladığınızda mutlaka burs vermek gibi bir hayaliniz olsun. Bunun sizi iyi hissettireceğine eminim. Çünkü ben de öyle yapıyorum” dedi.

 Çok sayıda davetlinin katıldığı toplantı sonrası milletvekili Osman Aşkın Bak ve İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk’e katılımlarından dolayı plaket verildi. Gazeteci Yazar İsmail Kahraman ise vakıf kütüphanesine kendi yayınlarından bir kısım kitap hediye etti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir