Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8088 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   19 Ağustos 2011 - 11:29

Bağcılar'da Engelliler Akademisi açılıyor

Büyüt
Küçült
Bağcılarda Engelliler Akademisi
Bağcılar Belediyesi'nin İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan kazandığı proje ile yapılacak Akademi'ye Bağcılar'da ikamet eden engelliler katılabilecek.

Bağcılar'da Engelliler Akademisi açılıyor

Bağcılar’da Engelliler Akademisi açılıyor. Bağcılar Belediyesi'nin İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan kazandığı proje ile yapılacak Akademi'ye Bağcılar'da ikamet eden engelliler katılabilecek. 18 aylık bir süreyi kapsayan proje ile engellileri iş sahibi yapmaya yönelik el becerilerini geliştirme eğitimleri verilecek.

Bağcılar’da Engelliler Akademisi açılıyor. Bağcılar Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan kazandığı proje ile gerçekleştirilecek ve 18 ay devam edecek proje ile Bağcılar’da ikamet eden bin engelli eğitilecek. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda verilecek eğitimlerle engelliler mesleki eğitimler alacak.

Toplam 1 milyon 253 bin TL’lik bütçe ile hazırlanan proje kapsamında 27 kişi de istihdam edilecek. Kursa katılacak engellilere, mantar üretimi, ahşap oyuncak üretimi, bayan-erkek kuaförlüğü eğitimi, tekstil eğitimi ve benzeri el becerilerini geliştirme eğitimleri verilecek. Ayrıca, proje kapsamında kültür sanat aktiviteleri gerçekleştirilecek.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ DE VERİLECEK

Proje kapsamında engellilere, merkezde görevlendirilecek uzman psikologlar tarafından danışmanlık hizmeti de verilecek. Engellilerin çocukları da unutulmadı. Proje kapsamında eğitime katılan engelli anne-babaların çocukları da merkezde açılacak kreşten ücretsiz yararlanabilecek.

Bir buçuk yıl devam edecek proje kapsamında 4 eğitim periyodunun düzenlenmesi hedefleniyor. Ayrıca eğitimler boyunca engelli kursiyerlerin ürettiği el emeği ürünlerden oluşacak sergiler de açılacak.

GÖREVLİ  PERSONELE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ VERİLECEK

Eğitimlere farklı engel gruplarındaki engelliler katılabilecek. Proje uygulanmaya başlamadan önce proje kapsamında görev alacak personele de işaret dili eğitimi verilecek. Eğitimlere katılacak, özellikle, işitme engelli personelle daha iletişim kurulabilmesi için yaklaşık 100 kişi işaret dili eğitimi alacak.

Engellilerin sosyal hayata katılımı  için önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı Engelliler Sarayı’nın ve burada uygulanacak olan Engelliler Akademisi’nin bunun en somut göstergesi olduğunu ifade etti.

Engelliler Akademisi’nin açılışı  ile faaliyete başlayacak olan Engelliler Sarayı, toplam 2 bin 559 metrekare oturum alanına sahip. Toplam kullanım alanı ise 16 bin 500 metrekare olan Engelliler Sarayı Türkiye’de bir ilk olma özelliğine de sahip.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir