Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7492 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Eylül 2011 - 19:01

Bağcılar'da ''Evlilik Okulu'' açılıyor

Büyüt
Küçült
Bağcılarda Evlilik Okulu
Bağcılar Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa "Evlilik Okulu" açıyor. Boşanma oranlarının yıllık 100 binin üzerine çıktığı bir dönemde, hem evliler hem de evlilik hazırlığında olan gençler okula katılabilecek. Kursiyerler, uzmanlardan aile içi ileşitimden, ikili ilişkilerde uyum sağlamaya; kriz yönetiminden, aile müdahaleleri ile başa çıkmaya kadar farklı konularda ders alacak.

Bağcılar'da ''Evlilik Okulu'' açılıyor

Bağcılar Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa  “Evlilik Okulu” açıyor. Boşanma oranlarının yıllık 100 binin üzerine çıktığı bir dönemde, hem evliler hem de evlilik hazırlığında olan gençler okula katılabilecek. Kursiyerler, uzmanlardan aile içi iletişimden, ikili ilişkilerde uyum sağlamaya; kriz yönetiminden, aile müdahaleleri ile başa çıkmaya kadar farklı konularda ders alacak. 

Boşanma oranlarının her geçen gün daha da artması üzerine Bağcılar Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Sağlığı Merkezi ile ortaklaşa Evlilik Okulu açıyor. Bağcılar Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde açılacak okula, evlilik hazırlığında olan gençlerle, evliler katılabilecek. Toplam 10 saat olarak planlanan eğitimde, psikologlar, doktor ve eğitimci uzmanlar tarafından kursiyerlere sağlıklı bir evliliğin nasıl olabileceği anlatılacak.

AİLE İÇİ İLETİŞİMDEN AİLE SAĞLIĞINA HER ŞEY ANLATILACAK

Evlilik Okulu Projesi ile hem aile içi sorunların çözümüne katkı sağlanması hem de evliliğe adım atmaya hazırlanan gençlere iyi bir başlangıç yapmalarına yardımcı olunması hedefleniyor. Kursa katılan kursiyerler, evlilikte karşılaşılabilecek sorunların çözümünde iletişim becerileri ile evlilikte çatışmayı önleme ve sorun çözme becerileri de kazanmış olacak. Kursun bir diğer amacı da özellikle yeni evlenecek gençlere, istek ve ihtiyaçlarının belirlenmesine yardımcı olmak, korkularını yenmelerine, evlilikten ve eşlerinden beklentilerinin farkına varmalarına katkı sağlamak olarak belirlendi.

Kursiyerlere kurs boyunca, İletişim öğeleri, iletişim çeşitleri, iletişim, teknikleri, iletişim engelleri, davranış çeşitleri, evlilikte problem kaynakları, evlilikte sık yaşanan çatışma nedenleri, güçlü ilişki, ikili ilişkilerde uyum, eşler arası yakınlık, cinsellik, aile müdahaleleri ile başa çıkma gibi dersler ve kriz yönetimi verilecek.

ÇAĞIRICI: “BÜTÜN HEMŞEHRİLERİMİZİ KURSUMUZA BEKLİYORUM”

Ailenin toplumun çekirdeği olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu çekirdek sağlam olmazsa toplum da sağlam olmaz. Nesli yetiştiren, dolayısıyla, yetiştirdiği çocuklarla, topluma şekil veren ailedir. Biz sağlam aile yapımız, aile değerlerimizle güçlü bir toplumuz. Aile değerlerimizi korumamız gerekiyor. Onun için Aile Okulu Projemizi başlatıyoruz” dedi.

Kursun sadece yeni evlenecek gençler için değil evli olan çiftler için de önemli olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Kadın erkek, bütün hemşehrilerimizi açacağımız kursa bekliyorum” diye konuştu.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir